25 Ocak 2012

Seksenler - 80ler - Merhaba Dedi

Bu yazımda bolca övgüler yağdırdığım dizi Seksenler 'in ilk bölümünü izledik nihayetinde.
Bilindiği üzre dizi iki zamanlı. Bir şimdiki zamanda, birde adını aldığı 80'lerde geçiyor.
Şimdiki zamanda, evin çocukları Ahmet, Nazlı ve Çağatay, evi kat karşılığı satma niyetindeler. Evin büyük oğlu olan Ahmet, her ne kadar babam razı olmaz desede, içten içe onunda pek satılmasına gönlü yok gibi. Kolay değil insanın anılarından ayrılması.

Bunun haricinde tüm evlatlar evlenip barklanmış tabi. Durumları iyi nispeten. Nazlı'nın kocası, bahsettiği çocuğu nerelerde diye sorarkene, boşanmış olduğunu öğreniyoruz.
Nitekim bununla ilgili 80lerde bir görücü olayı anımsanıyor. Hala bu usul görüşüp evlenenler var. yani hiçde mazi değil bizim için.

Olaylar şimdiki zamanda konuşuldukça, hatıra gelen anılarla 80lere yolculuk ediliyor.

Evin küçük odasına kurulan soba. Etrafında toplaşılıp edilen sohbetler. Üzerinde pişirilen kestaneler. Ben sabahları ekmekde kızartmalarını beklerdim. Haftasonu olağan banyo olayı. İlk kim girecek muhabbeti.
Hepsi öyle tanıdık ki.

80lerde abisinin biricik kardeşi olan Çağatay, her ne yapmışsa artık – ondan beklerim. Abisinin paralarını az yemedi- şimdilerde abi Ahmet'le araları bozuk. Bunu da gelecek bölümlerde öğreniriz artık.

80lerin bozulmuş düzeni de dizide yerini alsada asıl olan o zamanlarda varolan komşuluklar. Henüz koparılmamış aile bağları.

Salı sallandı mı bilemiyorum ama ağzımıza bir tatlı bal sürdüğü açık Seksenler dizisinin. Bu sebepledir ki bekliyoruz ikinci bölümü.

6 yorum:

  1. Yazıyı okuduktan sonra diziyi izleyim diyordum. Vazgeçtim, önce diziyi izleyim, sonra yorumunu okuyacağım. (:

    YanıtlaSil
  2. Bende yorumunu bekliyorum. (:

    YanıtlaSil
  3. Siyasi kısmı hariç kalanını 80lerin sonu 90ların başında yaşamış biri olarak beğendim. (: Yorumlarına katılıyorum. Bunlara ek olarak pastanede karşıt görüşlü iki kişinin karşılaşması da güzel bir mesaj içeriyordu. Tabi ki anlayana...

    80lere daha ağırlık verildiği sürece takip edeceğim.

    YanıtlaSil
  4. Evet değişik bir sahne idi. Diyalogları falan.
    Evet adına yakıştığı sürece izlenebilir. Bu arada Ahmet'in eşi Gülden'le nasıl tanıştığını falan kaçırmışım ben. Şimdi meraklandım acaba bu kadar zıtken nasıl bir araya geldiler?

    YanıtlaSil
  5. Onu da sonraki bölümlere sakladılar artık Efenim. (: Ancak şunu söyleyebilirim ki; o dönemdeki gelecek planlarının hiç biri tutmayınca, onu karşılıksız seven tek insana gitti. Ya da esas oğlan kızın kahramanı oldu. (:

    YanıtlaSil
  6. Evet ilk bölümden baya soru işareti bırakmayı başardılar yani.
    İkisi de olabilir diyorum. (:

    YanıtlaSil