16 Mart 2012

Adam Kaçırmak Sanattır Eurovision

Aslında bugün adam kaçırmanın inceliklerinden bahsetmek istiyordum. Evet, evet.. Adam kaçırdım ben. Adamın hasını hemde. Aklımı..

Koyu kırmızı adlı diziyi bilen biri vardır aramızda, benden gayri. İşte orda, bizim edebiyat öğretmeni, para için, ama bu para kardeşi için, zengin bir kızı kaçırır. Sonra neredeyse bu olayı bi gazeteye ilan olarak vermediği kalır. Mavi Boncuk filminden esinlenilmiş kesin. Zira kaçırılan kız, sonra olayın hasta kardeş için yapıldığını öğrendiğinde, adeta gönüllü rehine oluyor. Konukomşu herkes öğreniyor. Kimsede bişey demiyor. Bizim hoca haklı bu davada. Hatta kardeşinin sevgilisi bile öğreniyor. Ki adam polis. O bile sessiz kalıyor.

İşte bu sebeple bende adam kaçırmak sanattır diyorum. İşin inceliğini iyi hesaplamak gerekir.

Ama akşam bişey oldu. Haberlerde Can Bonomo'nun Eurovision için hazırladığı şarkının klibi gösteriliyordu. Bizde ablamla konuşuyorduk. Annemde “kim bu” dedi. Dedik, yarışma için. Hani var ya şu Eurovision. Sonra annem bombayı patlattı: “hangi ülkenin...”

İşte o an gerçekten Türkçe şarkının bizim için ne kadar önemli olduğunu ben birkez daha anladım. Türkiye için katılıyoruz, dilimiz Türkçe ama şarkıyı İngilizce söylüyoruz.

İstediğiniz kadar içinde Türkçe ezgiler olsun, söylenen Türkçe değilse ben ne anladım. Annem ne anladı ki olaydan. Biz müzik adamı değiliz ki şarkının içinde geçen ezginin, çalınan enstümanların bizim kültüre ait olduğunu bilelim. Ya da bir çırpıda anlayalım. Dediler ya içinde bunlar varmış. Ona bu laflarım. Bu hususta Kıraç'la aynı düşüncelere sahibim arkadaş.

İşte o kadar...

Başka bişey daha diyecektim sanki ama, neyse unuttum kesin. Bazen çok çabuk unutuyorum.
Başlıkta ikisi birleşince tam anlamıyla "cuk" oturdu.
Nokta...

4 yorum:

  1. İkisi de sanatın farklı kolları desek sanırım yanlış olmaz. ((:

    Diziyi bilmiyorum. Ama her ne olursa olsun Ozan Güven olduğu için bence kalitelidir. Adamın oyunculuğunu beğeniyorum. Tabi bir "Mavi Boncuk" olamaz o ayrı konu.

    Eurovision içinse "Rimi Rimi Ley" gibi Türkçe şarkı olacağına, bence herkesin sözlerini anlayacağı İngilizce bir şarkı olması daha uygundur. Gelin görün ki, bende "Dinle" gibi bir şarkının dereceye girmesini isterDim. :)

    YanıtlaSil
  2. Oyunculuk iyi. Benim lafım hikayeye. İzliyordum ama sanırım yayından kalktı. Zira bu hafta çıkmadı yenibölüm.

    Eurovision için, söylediklerimin arkasındayım. (:

    YanıtlaSil
  3. ben diziyi pek sevemedim :( ama Eurovision için aynı fikirdeyim.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler. Keşke "birileri" de aynı fikri paylaşsa bizimle.

    YanıtlaSil