30 Mart 2012

Death Note - Ölüm Defteri

Burda, bu blogda konusu eksik olmaması gerekenlerin başında yer alır Death Note.
Death Note, yani Ölüm Defteridir o. kimin eline geçerse, ki aslında kendisi eline alanı ele geçiyor bence, ölüm meleği oluveriyor.
Bir anime. Büyüklere. Hemde konusu ile, çizgisi ile, kurgusu ile.
İlk kez duyanlar için Death Note, nedir, kimdir, nicedir bir açıklayalım.
Dediğimiz gibi bir anime. Adından da anlaşılacağı gibi fantastik bir konuya sahip.


Light, death noteyi yani ölüm defterini bulan, lise öğrencisidir. Çalışkan ve zekidir. Bu sayede deth note çok iyi birşekilde çözer. Sonralarında dünya çapında Kira adıyla anılan bir katil olur. Artık bu ölüm tutkusu hep içinde olan bir şey miydi yoksa defterle gelen kaçınılmaz bir son mudur bilinmez.
Bu işi çözmesi için, yine dünyaca ünlü bir dedektif seçilir.



L, oldukça zeki biridir. Değişik bir kişiliği vardır. Ve kimse onu tanımaz. Onu yüzyüze tanıyan sayılı kişi vardır. Bu sebeple Kira tarafından da öldürülmesi imkansız hale gelir.
Anime, bu iki zeki çocuğun birbirleri ile olan çekişmeli, bir o kadar da eğlenceli yarışını sunar. Kira yani Light, defterin sırrını elinde çözerken, L, elinde bir defter olmadığı halde, onun varlığını zekasıyla keşfeder.
Ve diğer bir karakter Misa. Oda death note sahibi bir kızdır. Kira ile birlik olurlar. Hatta Misa, Kiraya aşıktır. Ama Kira onu sadece L'nin aklını karıştırmak için kullanmaktadır.
Ve death notenin asıl sahipleri, shinigamiler; Ryuk ve Rem.
Ryuk, Kira'nın shinigamisidir. Ondaki defterin sahibi ölüm meleği. Yandaki resimdeki Ryuk'tur.Tam bir elma manyağı. Dikkatle bakarsanız elindeki elmayıda görebilirsiniz.
Onu sadece deftere el sürenler görebilir.
Rem, Misa'nın ölüm meleğidir. Ve ona aşıktır. Bu aşkından yok olmayı bile göze alır. Bu lafımı animeyi izleyince anlarsınız.
Death Note öylesi bir ölüm defteri değildir elbet. Bazı kuralları vardır. Deftere adı yazılan kişi, saniyeler sonra ölmektedir. Ama şu vardır, yazan kişi, ismini yazdığı kişinin mutlaka yüzünü de görmüş olmalıdır. Yani öylesine isim yazılıp öldürülemez.
İstenirse nasıl öleceği de yazılabilmektedir deftere. Mesela kendini asarak, birden aşağı atarak, keserek. Sebep yoksa neden kalp krizi olarak geçer kayıtlara.
Dedim ya, Death Note, tam bir büyük çizgi dizisidir.
Hikayesi, kurgusu ve onlarla örtüşen karakterleri ile izlenmesi gereken bir animedir.
Öyle ki, toplamda 3 filmi çekilmiştir Japonya'da. Ama animenin aslına uygun değildir nedense konuları. Son olarak Amerikalılarında çekeceğini duymuştum ama, şuan onunla ilgili bir yazı bulamadım. İnşaallah orjinaline uygun, izlenesi bir film yaparlar.
İyi seyirler size.

4 yorum:

  1. O Misa gerçekte varolmalı! Anime haline aşık olmuştum bir vakit. Eğer anime izlemeyi seversen birkaç nacizane önerim olabilir ^^

    YanıtlaSil
  2. :) Çizimleri harika zaten.
    Evet severim. Lastik çocuk vardı mesela.
    Birde adını unuttum. Lastis adında bir şövalye vrdı. Bende ona bayılırdım. :D

    YanıtlaSil
  3. Yagamiyi cok sewiyormm daha ilk izleysmdi kira kim diyodum cevabi alinca sok oldum. Light

    YanıtlaSil