6 Nisan 2012

10 Nisan Polis Haftası

Polisler.
Onları severiz de, nefrette ederiz.
Herdaim gözde olan mesleklerin başında yer alır polislik.
Korkarız ama güveniriz de onlara.
Başımıza bir iş gelse ilk onlar gelir akla.
İyi polis, kötü polis gerçeği vardır. O iyiler herkese iyidir de o kötü polis hep kötülere kötü olsa deriz. Polisliğini zorbalık için kullananlar da maalesef yok değil. Varlar. Ama onları bizler teşhir ederek, ayıklayabiliriz.
Toplum destekli polis şubeleri kuruldu. Vatandaş ve polis elele. Vatandaşın yanında, sizin için, bizim için varlar. Aradaki o kopmuş bağı, güvensizliği yok etmek amaç. Kimse kendince polislik etmesin diye. Derler ya “polise güvenmeyeceksin de kime güveneceksin.” işte bunu yok etmeyi amaçlıyorlar.
10 Nisan polis haftası, tam 167 yıldır kutlanmakta.
Polis haftası dahilinde bir dizi etkinlikler yapılıyor. Afişler hazırlanıyor.
Kutlu olsun tüm polislerin haftası.

Son söz;
Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır.

8 yorum:

  1. polislerimizi allah basimizdan eksik etmesin..

    en son yorumlar konusu icin eskiAcikgs@gmail.com burdan ulasabilirsin bana

    YanıtlaSil
  2. Amin. Ama layıkıyla yapanları diye ekleyelim. (:
    Tamam. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Polisimizi seviyoruz, polisin işi zor, akşamdan sabaha suçlu ya da zanlı ile uğraşıyorlar. Allah yardımcıları olsun. Bazı grup ve cemaatlerin polisten ellerini çekmeleri lazım yoksa bu meslek toplum karşısında çok yara alacak! Etrafıda onlarca yakını ve polis akrabası olan benim dahi kafamda hep soru işaretleri kalacak! Buradan cemaatlere ve halkın örgütlenme hakkına karşı olduğum sonucu çıkarılmasın! Herkes kendi işine baksın demek istiyorum :))

    YanıtlaSil
  4. polis olmak hiç kolay değil. polis ailesi olmak da hiç kolay değil. yaptıkları iş çok zorlu. her yerde olduğu gibi polis içerisinde de kötü örnekler olacaktır elbette. polis kendi içindeki kötü örnekleri temizlemek, daha bilinçli ve etkin çalışmak için eğitime ağırlık vermeye başladı. yeni nesil polisler yönetime geldikçe çok daha iyi olacaktır polis toplum gözünde. ben buna inanıyor ve inanmaya devam etmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  5. Polis olmak zor. Polis yakını olmak bir o kadar zor.
    Atalarımızın bir sözü vardır.
    "kurunun yanında yaşda yanar."
    Yanması gereken yansın da, peşine koca teşkilatı da götürmesin.
    Polis olmak ağır bir yük. Bence o yükü taşımayı beceremeyen bıraksın.
    Bir devletin memuruda oturduğu yerde olmaması gereken iş yapar. Ama bu tüm devlet memurlarını etkilemez. Ama polislikte, sanki o kusuru tüm teşkilat işlemiş gözüyle bakılır. Farkı ve önemide burda zaten.

    YanıtlaSil
  6. Allah başımızdan eksik etmesin.

    Kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  7. Doktorlar içinde aynı şey geçerli değilmi? biri bir hata yapar, bütün doktorlar suçlu olur. Mesleklerin pek çoğunda var bu önyargılar malesef..

    YanıtlaSil
  8. Amin.

    Doktorlar içinde var, evet maalesef. Ama doktorları hastalarına sorup, bilgi alabilirsin. Polislerde böyle bir şansın yok işte. (:

    YanıtlaSil