6 Mayıs 2012

Hakkımda Bildiğin Doğru mu Yoksa.. Yanlış mı?

Aslı şöyle;
hakkımda bilinen doğru ve yanlışlar. Bir mim konusu.
Ama olaya kendimce birşeyler katmaya bayılıyorum. (:
Dayatılanla Yaşayan sağolsun beni mimlemiş.
Bilmem farkettiniz mi, ben haftasonları pek bloguma uğramazdım. Malum, yaz yeni geldi. Kışın tek odalı ısıtma sistemi sobalar kalktı ve ben artık donma tehlikesi olmadan nete girebiliyorum. :D
İşte hakkımda -bilinmeyen- bir husus. Ama konu doğru bilinen yanlış, yanlış bilinen doğru olacak.
Ama işte beni okuyanlar, benim hakkımda ne biliyor ki. Onu bilmiyorum ben. O bakımdan hayatımdaki ben hakkında yazayım. Amma velakin önce birkaç soruya cevap vereyim.
1 - Ruhumun rengi; aslında tam kestiremiyorum. Ama keşke gökkuşağı gibi olsaydı diyorum. Bedenime yansırdı her yürek yağmurumdan sonra...
2 - Maddiyat - Maneviyat. Aslında işin özünde biraz gerçekçi olmak lazım. Maneviyat olmadan maddiyat bir önem taşımıyorsa, maddiyatta maneviyata biraz olsun iyi geliyor. Tabi çok gelmesi fena, o ayrı. Tozu iyi ayarlamak lazım. Yani birinci maneviyat oluyor bu durumda. Ki maddiyat bizi ele geçirmesin.
3 - Sinir olduğum ilk 3 şeyi, üçüncü sıraya alayım. Immm... Mesela, bir işi yaparken birinin o işi yapmamı söylemesi beni fena halde sinir eder. O an o işi bırakıp gidesim gelir.
Lafı işine geldiği gibi yorumlayanlara sinir +kıl olurum. Ve... Yaptığı bir işi sanki yıllarca yapmış gibi gösterenlere sinir olurum. Ki buna müsade edenlere ayrıca sinir olurum. Yapmış yıllar önce birşey, hala yapıyormuş, aman iyiki yapmış edalarında gezer. Yazarken bile sinir oldum. :D
4 - Dörde geldik.. Hakkımda bilinen yanlışlar. Yine lafı konuşmak ve konuşmamaya getireceğim ama hakkımda bilinen belkide tek yanlış o. "ayy.. çok sessizsin, hiç konuşmuyorsun... Gülüyorum. " ne konuşayım?"
Bu lafı ettikten sonra karşındakinde konuşma isteğimi kalır be vatandaş. Bunu da genelde sevmediğim insanlar söyler. Ne tesadüf değil mi? :)
Ve ikinci yanlış. Yaş.. Çoğu kimse yaşımı doğru bilmez. Daha doğrusu tahmin edemiyor. Çünkü doğru yaşımı göstermiyorum. Miyon - böyle yazılıyordu herhal, küçük insan tipi demek istiyorumda- bir tipim vardır. Kilo yıllarca sabit. Ki bunu neredeyse 10 yıldır giydiğim etek olduğu için söylüyorum. Bu arada 10 yıldır harbi o eteği eskitmeden giymeyi başarmışım. Gerçi son yılda biraz büyüdüğümü görenler çıkıyor. Eskiden 17 yahut 18 denirdi. Şimdi 20lere çıktılar. :D Halbuki ben yirminin sonlarına merdiveni çoktan dayadım. Ama aramızda kalsın emi.. Söylemeyin kimseciklere.. (: (:
Bu arada enikonu bu mimler beni baya deşifre etti hee.. Artık vaz mı geçsem nee? :) :)

Bende kimi/leri mimlesem acaba? Mini'yi mimliyim. Şimdi gördüm O'da beni mimlemiş. :) Bakmadım ama aynı değildir İnşaallah.

4 yorum:

  1. Teşekkür ederim aynı mim değil :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler kabul ettiğin ve yazdığın için..
    eminim daha bir 10 yıl 20lerde kalacaksın.. ufak tefek olmanın avantajları...
    bir iş yaparken o işin istenmesi olayında sana katılıyorum.. ben de sinir olurum..

    YanıtlaSil
  3. Keyif aldık okumaktan mimini..

    YanıtlaSil
  4. Mini, bakacağım mimine en kısa zamanda. :)
    Dayatılanla Yaşayan, İnşaallah. :) Yani cidden sinir ama. Ben zaten yapıyorum, sen niye söylüyorsun ki.
    Profösör, bende yorumu okuyunca keyiflendim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil