15 Mayıs 2012

Paralel Evren Boyut Değiştirdi. Şafak: Mesai


Bugün öğrendimki artık yaz saati uygulaması olmayacakmış. +2 olan boylam +3 olacakmış. Böylece bazı ülkelerle saat farkımız kiminde azalacak, kiminde çoğalacak, kiminde de aynı kalacakmış. Kimi de eşit olacakmış. Mesela eşit olacaklar içinde İran, Irak var. aklımda kalanlar onlar.

Ve tabiki de bu yeni uygulama çalışanlara da yansıyacak. Biz hep enetji tasarrufu nedeniyle bir ileri bir geri alıyorduk ya saatleri, işte bu uygulama ile o işlemi yapmadan tasarruf sağlanacakmış.

Nasıl mı? Batı yakası çalışanları daha şafak sökmeden işe gitmek için yola çıkarak.

Hani bir şarkı var, yani sanırım şiirdi o. evet evet şiirdi. Gün doğmadan çıacaksın yola diyor ya orda. Hürrüyete doğru, adıda öylemiydi ne. işte alın size, bize Hürriyet. Gün doğmadan çıkacağız yola. Hoş beni de etkiler mi bu, etkiler neden etkilemezin ki. Daha gün uyanmadan güne başlama zamanı geliyor. Maksat yeşillik. Tasarruf. Aman enerji kaybolmasın.

Bilmeyenlere bunu duyurmak istedim. Bkalım, gerçi daha taslakmış bu olay ama. Gerçekleşir diye düşünüyorum. Bayadır konuşuluyor çünkü.

Ve bu yazım bir mim. Silmeden konulu bir mim. Silmemeye çalıştım, yani silmedim. Farkettiyseniz bazı hatalar var. biraz gerildim yazarken açıkcası. Kastım galiba, aman yanlışım görünmesin diye.

Neyse ucuz atlattık. Baktım da öyle abartılı yanlış yazmıyormuşum ben. Direk içimden gelenleri yazıyormuşum. Tabi çok düşünmüyorsam üstünde.

4 yorum:

  1. Silmeden yazsanda hata yok :) bu arada gün doğmadan yola çıkmak düşüncesi bile ürkütücü

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. (:
    Evet bencede. Bakalım ne olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim her zaman severek takip ediyorum silmeden de değişmedi :) Almanya'da küçükken hatırlarım annemler sabahın 4-5 aralarında mesaiye giderdi o hesap olacak kanımca

      Sil
    2. (:
      Birde en çok batıyı etkileyecekmiş, birde kışın yani.
      Artık çok çok etkili çalar saatler icat edilir. :D

      Sil