28 Haziran 2012

Gizli Bir Mesaj Mı Var Ki ?

Dün akşam eve düşen yıldırım adlı dizinin sezon finaline denk geldim. Muazzez daha dershane çocuğu. Bunu bazı bölümlerine denk gelince öğrendim. Yani liseden henüz mezun bir kız.
Sezon finalinde düğünü vardı bu kızın. Hemde kendinden kesin 15 yaş -fazlası bile vardır- büyük bir adamla. Herif yazacağımda kaba olacak şimdi diye yazmıyorum.
Neyse sorun kimle evlendiği değil, o yaşta evlenmesi.
Mesela dün akşam yayınlanan annem uyurken dizisinde de liseye giden uşak evlendi. Babasının lafı da şu: “aman yürümezse boşanırlar canım..”
Sonrasında öyle bir geçer zaman ki dizisinde Aylin. Bu kız daha liseye gitmiyor muydu ki, gitti evlendi.
Eskilerden sıla dizisini hatırlayanlar vardır. Orda da Sıla daha yeni bitirmişti liseyi.
Şimdi demek istediğim şu; milleti erkenden evlendirmeye mi özendiriyor bunlar, yoksa evlendirmemeye mi... Zira saydığım örneklerde biri hariç, diğerlerinde ailede razı bu duruma.
Ne yani, ne demek bu.. Evlilik çocuk oyuncağı mı demek? Erken evlenen erken yol alır mı demek? Birilerine siz evde kaldınız mı demek isteniyor?
Haa birde mübarek dizilerde insanlar bir anda katil olabiliyorlar. Hemde soğukkanlı katillere dönüşüyorlar, şaşıp kalıyorsun. Bakınız, annem uyurken, Nuran hanım. Kadın gözünü bile kırpmadan adamı öldürüverdi. Sonrasında hiçbirşey yok kadında. Gayet normal aynen devam. Bir komediye göre fazla idi bence o cinayet. O kadar soğukkanlılık insanı soğuttu. Ben gülemedim o anda. Tamam birinin ölüp, anneyi o derin uykusundan uyandırması lazımdı, anlıyorum. Ama bu daha masumane olabilirdi pekala..

13 yorum:

  1. sana yazdıklarında katılıyorum..dizilerde küçük yaşta evlenme ve o kadar çok entrika ve cinayet oluyor ki bunları izleyenler için bu artık olağan haline geliyor.Kurtlar vadisi hele resmen erkeklerin beyinlerini yıkıyor kaç tane polat alemdar oluştu memlekette kimse hak hukuka bakmıyor kendileri yargılayıp ceza veriyorlar..bellerinde tabanca kuş vurur gibi insan vuruyorlar.değil bir kuş her can taşıyan varlığın yaşamını sona erdirmek ne kadar büyük bir günah ve ne büyük bedeli var bilmiyorlar.
    Annem uyurken i izlemedim doğrusu ben kendime kota belirledim haftada en fazla 3 dizi..sezon finali yapanlar oldu bende sadece yeni başlayanlardan SULTAN ı seyretmeye değer buldum ve izliyorum..
    seneryosu çok güzel.repliklerde söylenen kelimelerde, güzel sözler yakalıyorum içlerinden tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurt zati başka bi mevzu. Konuş konuş bitmez. :)
      Sultan'a baktım ama benim pek içim ısınmadı ona. Niyeyse..
      Annem uyurken dizisi o bahsettiğim noktalar hariç iyi bir diziye benziyor. Bakalım. Haftaya fikrim değişebilir. :)

      Sil
  2. Haklısın.. Söylediğin dizilerden bir tek Öyle ki'yi izliyorum. İsmi uzun olunca ailecek kısaltma uydurduk :D Aylin'in evlenmesi diğerlerinden farklı olarak eski bir dönemde geçtiği için fazla rahatsız edici durmuyor sanırım ama diğerleri harbi kötü.. Annem Uyurken'i 20 dakika içerisinde terk ettim. Zaten reklamlarından sevmeyeceğimi anlamıştım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o ayrıntı da var. Ama sonuçta kız okumuyor muydu ki.. diye haklı çıkmaya çalışırmışım. :) :)

      Sil
  3. ilk yazdığın dizide o kızın kuzenleri yani amcaoğulları ( ki bu kuzanler kardeş) bu kıza aşıkmış. bi köşe yazısında okumuştum yanlış hatırlamıyorsam. bence bu daha büyük bi vahamet.

    YanıtlaSil
  4. aylin denen kızın olduğu dizinin tarihine bakılırsa o tarihte lise okuyan bir kızın olması sevindirici ve hayret verici doğrusu. o zamanlar o yaşta evlenmek olağandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diziyi gündem yapan o ayrıntı zaten. Ama şu çıktı ortaya. Gerçekte kuzen değillermiş. Onlar öyle sanıyor. Bunu da tepkiler doğrultusunda mı senaryoya eklediler bilmem. :)
      Aylin mevzusunda o zaman kısmını düşünmemiştim de, lise okuyan kızın okuması bile sevindirici demişsiniz. Ama o okuyan kız kalktı, bıraktı okumayı evlendi. Ablası üniversiteyi okuyup bitirip avukat oldu. O zaman bu olay daha sevindirici değil mi? :) :) O zamana bakarsak.

      Sil
  5. Bence beyinleri uyuşturmaktan başka bir amacı yok bu dizilerin.
    Sakız gibi uzayan komik senaryolar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef.. Kimi güzel başlıyor sonra sakız misali uzatılınca bayıyor resmen.

      Sil
  6. Doğrudur uyuşuk.. Ben de dizilerin belli mesajları bilinçaltına aktarabilmek adına kalıplanıp, üretildiğini düşünmeye başladım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben daha o kadar derin bir mevzu olduğunu düşünmüyorum. Senaryo benzerliği diye düşünmekteyim. İlgi çekme çabası.

      Sil
  7. dizileri hiç bilmiyorum.
    :)

    YanıtlaSil