27 Ağustos 2012

Ben Ayı Olmalıyım.


Herkes korkar değil mi ayılardan. Koca koca cüsseleri ile korkutmak istemeselerde korkuturlar belki de. Öyle ya, ölü birine dokunmazlar çünkü. Ondan görünce ölü taklidi yap derler. Ama tek pençe ile insanı öldürebilir ayılar. Öylesi güçleri vardır. Ki güçlü birine yeri gelir kızsa da “ ayı gücünde..” deriz. Evet birine gücünden yahut cüssesinden dolayı “ayı” demek, çoğu insana hakaret gibi gelir. Ama gerçek şudur ki çoğunlukla da hakaret olarak kullanırız.

Bunları düşünürken aklıma şu hep istediğim peluş oyuncak geliyor. Özellikle ayı peluş isterim. Çünkü hepsinden önce o vardı. O daha bi sevimlidir bence. Sarılması daha bi güzeldir ona. Büyüklüğü cabası zaten.

Ama küçükleri de var bu oyuncakların. Her boyu mevcut. Genç kızların odalarında hele her rengi, her boyu var.

Aşk bile onlarla bütünleşir. Kimi oyuncağında elinde kalp vardır ayıların. Kimisi öyle küçüktür ki, arabaya asarsın. Ne sevimli. Sevgiliye peluş ayı almak, büyük bir hediyedir. Kimse sana görgüsüz demez. O ne biçim hediye demez. Çok şirin bir düşüncedir çünkü. Ama alan kişi “ sen niyetine ona sarılacağım..” dediğinde bozulanlarda var. İlginç..

Hangi ayı sever yapmış acaba oyuncağını. Böylesi sevilmiş. Hiç tereddütü olmamış mı acaba? O kadar korkulan, adı ağzından çıktığında bile tuhaf karşılandığın bir hayvanın oyuncağını yapmak, nasıl aklına gelmiş, nasıl bir cesaretle yapmış?

Şuan büyük merak içindeyim, bunları düşünüyorum.

Hayy.. beni ayılar kovalasın.. Ama oyuncak ayılar. :D

Not: Resimdeki 7 farkı bulun. :D

8 yorum:

  1. Farklı bir bakış açısı:)Doğrusunu söylemek gerekirse Peluş ayıcıkları seven biri olarak hiç böyle bir şey düşünmemiştim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Benimde, millet kelebek börtüböcek olmak ister, ben farklı ne olabilirm diye düşünürken, bunlar geldi aklıma. :D

      Sil
  2. incelek olayı, erkeklerde olmadığı varsayılan incelik olayından yola çıkılmıştır belki.

    bir de kaba bir hayvanda aşk daha etkileyici duruyor demek ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizinki de değişik bir açı olmuş açıkcası. :)
      Yada bakın o kaba hayvanda bile kalp tuhaf durmuyor, sizde iki kalp taşıyabilirsiniz mesajı da olabilir. :D

      Sil
  3. çocukların hiçbirşeyden korkusu olmuyor ki ayılardan olsun.bu 'teddy bear'lar da erkek arkadaşları kızlara alsın diye düşünülmemiştir eminim.zaman içinde aşkını ispatlamak zorunda olan erkekceğizler de mecburen böyle bir hediyeye yönelmiştir.ama 'teddy bear' nereden çıkmış diyorsan eğer işte çıktığı yer:
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Oyuncak_ay%C4%B1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk hedef çocuklardır evet. Haklısınız. :)
      Teşekkür ederim, kaynak için.

      Sil
  4. bak amerikada polisler arabasında tek başınayken şehirler arası yollarda birini durduracağı zaman, yan koltuğa büyük bi ayı koyuyor, uzaktan insan sansınlar diye.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi mi? Allah Allah, yalnızlık korkusu mu yoksa yalnız görülme korkusu mu bunun nedeni. Çok ilginç geldi. :)

      Sil