2 Ekim 2012

Kılkuyruk Eşittir Ben


Bugün biraz kendimden bahsetmek istiyorum. Öyle boyumdan posumdan, gözümün renginden değil. Tabi yeri gelir, lafı geçer o ayrı.
Kafadan başlarsak şayet, ense bölümüm baya bi hassastır. Havasız kalsın yahut belli süre yıkanmasın kaşınmaya ve yara olmaya başlar. Havasızlıktan kastım, saçımın mütemediyen orda toplu kalması. Küçükken ensem komple yara olmuştu, böyle kabuk kabuk. Sanırsınız oraya bir şey dökmüşlerde kalıp gibi kalmış orda. Sanırım o vakitlerden kalma bu hassasiyet.

Zaten iki gıdım saçım var. İnce ve seyrekler. Bu hafta ablamın ısrarı ile kendime Bioblas aldım. Bakalım saçıma etkisi nasıl olacak. Kirli olunca acayip dökülüyorlar. Birde huy edindim. Elim boş kalınca direk saçımla oynuyorum. Şekli bozuk saçlarımı koparıyorum. Bazen öyle dalıyorum ki, kolumun ağrısı ile kendime geliyorum. Bazende annemin bağırması ile. “yine koparıyor saçlarını” diyor. Ablamda yakındaysa bi çakıyor elime. Kadın saçlarıma ortak zaten. Sırf o istiyor diye saçımı kesmiyorum. Bir kere uçlarından fazlaca aldım, farketti de, küstü kadın bana yaa..
Kafadan başlamışken, kulaklarımla ilgili bir şey diyeyim. Evdekiler baya şaşıryorlar. İki kulağımı da oynatabiliyorum. İster tek, ister ikisini birden. Bu beni uzaylıda yapar, sıradan biride. Değil mi? Evet, abartıyorum, yine..

Tam ne zaman anladım, onu kestiremiyorum. Ama bildiğiniz yara bantları var ya, onlar bende alerji yapıyor. Bilindiği üzre onlar yarayı iyileştirmek için kullanılır. Bende ise asıl yara iyileşiyor, bandın yapıştığı yer yara oluyor. Niye? Çünkü kaşıntı yapıyor, kabarıyor. Öyle de güzel kaşınıyor ki. Deride bant izi şeklinde bir yaraya sahip oluyorum. Bu sebeple mümkün mertebe yaralanmamaya çalışıyorum.
Geçelim boğazıma. Doktora bile gittim ama tam anlamadı. Bademcikle ilgili bir sorun yok. Ama ne zaman soğuk bir şey yesem,içsem, ki mevsim farketmiyor, yahut sıcak bir şeyler, hemen bir acıma, yanma oluyor boğazımda. Yutkunurken acıyor falan. Doktor alerjide olabilir dediydi ama hiç test falanda yapmadı. Bir fısfıs vermişti ama onuda kullanmadım. Bir dahada gitmedim. İki, bilemedin üç gün sonra geçiyor zaten.

Gelelim derimize. O da biraz hassas. Geçen ablam koluma şakasına bir şaplak attı. Parmaklarının izi çıktı kolumda. Kabardı. Geçenlerde elimi masaya vurduğumu yazmıştım twitterde. Morarmazsa hatrıkalır demiştim. Hatrı kalmadı, morardı. Kolumu bir ara yeğenim minnacık iki dişi ile, ki dişler sadece alt damaktaydı, ısırdıydı. Orası da morarmış, günler sonra farketmiştim.

Toza dumana alerjim vardır, başağrısı yapar. İlkokulda bu sebeple arkalara otururdum. Malum bizim zamanımızda tebeşir vardı.
Hastalıklara da çabuk kapılırım, yani belirtileri çabuk veririm ama bunca kıllığa rağmen, yataklara düşüp hemen yorgandöşek yatmışlığım çok azdır. Hastalık demişken, üşütmeye meyilli hale gelince, ilk zamanlar dudağımda, sonrasında burnuma kadar çıkan uçuk, her sene yaşadığım bir illettir. Ben burnum uçuklamadıkça o kışa kış demem arkadaş..
Şimdilik bu kadar.

20 yorum:

  1. Ah o uçuklardan bende de çok çıkardı.Bütün uçuk ilaçlarını ezbere bilirdim herkes bana sorardı.Vectavir en iyisi bence.Nedense anlam veremediğim ama çok da mutlu olduğum 3-4 yıldır hiç çıkmıyor.Maşallaaaah.Nazar değmesin :-) Darısı başına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaşallah. Amin amin. :)
      Şimdiye kadar ilaç hiç kullanmadım. İlaçla tedaviyi de sevmiyorum ben. Uğraşamıyorum. :) :)

      Sil
  2. :) sevımlı bir uazı olmuş
    Kulaklara slm:)
    Uçugum olmadı hic(tahtaya vurarak)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Selam iletilti :)
      Çok şanslısınız. Haftalarca geçmeyen bi yara gibi. Allah göstertmesin.

      Sil
  3. Oldukça hassas bir bünye
    Vücut hemen tepki veriyor diyelim..

    Kefir içmeyi alışkanlık haline getirirseniz hiçbir zaman uçuk çıkmayacak. Deneyin isterseniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ama kanımca toparlanmasını da biliyor. Zira pek yataklara düşmedim. :)

      Kefiri çok duydum ama hiç denemedim. Teşekkürler tavsiye için. İlk fırsatta deneyeceğim.

      Sil
  4. Bu belirtilerin pek çoğu bende de var, morluk hariç. Bioblas'ı beyefendi kullanıyor çok memnun. Ben de Nude kullanıyorum tavsiye ederim. Saçlarım ince ve azdır ama şimdilerde tutundular kafama düşmüyorlar allaha şükür. ( Belki de kadın orta yaş bunalımı yaşıyor bir de biz üzerine gitmeyelim diye uyuzluk yapmıyor olabilirler.) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha Bioblası bir kez kullandım, ama sanki kafamda kaşıntı yaptı yada psikolojik. Bilmiyorum. :) Olmadı sizin dediğinize denerim.
      Yok yok, şampuan iyi geldi ve siz bunalımda falan değilsiniz zaten. :)

      Sil
  5. Yazdiklarini okuyunca basliga hak verdim ister istemez:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Eee.. bunca sene benle yaşamış ablamlar yanılmış olamazlar.

      Sil
  6. Allah başka keder vermesin diyeceğim de... ama gerçekten Allah başka kder vermesin :))

    benim bademciklerde aynı sendek gibidir. sıkıldıkça, sıcak içtikçe ki soğuk içmiyorum zaten acısını hissederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. İnşaallah. :)
      Bende kendimi bildiğimden soğuk içmiyorum. Ama biraz soğuk olsa bile etki ediyor. :)

      Sil
  7. kılkuyruk eşittir sen hııı çok çok hassassın sadece :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Hassaslık ile kılkuyrukluk arası ince bi çizgidir. :p :)

      Sil
  8. geçmiş olsun, bu kada hassasiyet bünyeye ağır gelir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Bilmem, ağır gelse idi, yataklara düşerdim gibime geliyor. Yinede bilemiyorum. :)

      Sil
  9. ama sen olmak zor bişiymiş gibi.
    ya ama saç koparılır mı hiç.
    bi de değiştirsene şu ense modelini yaw.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aslında bana zor gelmiyor. Alıştım.
      Aslında her saçımı kopartmıyorum ki. Şekli bozuk gelenleri kökünden çekip alıyorum sadece. :p :)
      Öyle yapmıyorum zaten. Bazen yapıyorum. Genelde evdeysem. Ama gün içinde saçlarım hep toplu zati. :)

      Sil
  10. oynayan kulaklar,koparilan sac telleri,ilginc bir kisiligin belirtileri de olabilir mi.en iyisi blog yaz sen hatta benim gibi yemek dunyasina adim at.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Kimbilir. Ehh işte yazıyorum birşeyler. :)

      Sil