22 Kasım 2012

Bingo. Bizi Anlamayan O.

Efenim, özendim, bezendim, bende bir reklam eleştirmeye karar verdim. Çok pis özenirim hee.. Birde tabi benimkinde fark var. Ne bu fark; efenim ben reklama kadın gözüyle bakacağım. Eminim yazınca tüm kadınlar bana hakverecekler. Çok emin konuştum ama hadi hayırlısı..

Başlıktan da anlaşıldığı üzere, konuya reklam olan reklam Bingonun şu bulaşık deterjanı reklamları. Hani Hazal hanım kokudan koklayıverip, kendini sarayda buluveriyor ya, o reklam.

Şimdi sorarım size. Biz hiç yıkamadık mı bulaşık? Yıkadık. Peki yıkarken o kokulu deterjanın kokusu mutfağa dolmaz mı? Dolar. Öyle burnumuzun dibine kadar sokup koklayarak o deterjanın kokusunu alıyorsak zaten o ürünün kokusundan şüphe etmek lazımdır.

Bir test edin, mesela Cifin elmalı bir deterjanı vardı onu alın, yahut Feylinin portakallısı var, onu deneyin. Koku yıkarken duyulur. Su sıcaksa ala ala duyulur o koku.

Eee.. şimdi reklamda Hazal hanımın annesi bulaşık yıkıyor. Baya köpüklü köpüklü yıkıyor hatta. Ama Hazal deterjanı eline alıp, kokuyu öyle duyuyor. Mutfaktan içeri girer girmez o kokuyu duyması lazımdı. Yanlış mıyım? Birde tarçın kokusu bu yani. Çok fena duyulur o koku. Fazlası midemi bile bulandırır benim.

Birde bitmiyor, annesi diğerini uzatıyor kızının burnuna. Hadi o tamam diyelim de, ilki olmamış. Olmamış yani. Yapmacık.
Zati Hazal Kaya ve annesi o reklamlara hiç olmadılar. Gerçekçi değiller, üstüne birde böyle gerçekten uzak reklamlarla hepten sevimsiz oluyorlar. Selena diyeceğim de, kızın gerçek adını unuttum.. neyse işte Onlar iyiydiler anne-kız.

Başka reklamlarda görüşmek üzere..
 

9 yorum:

  1. zaten o hazal kaya' nın annesi de değil :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi yaa.. Komple yalan o zaman o reklamlar. :) :)

      Sil
    2. yani hazal kaya' yı bile resmini görmesem tanımam anasını ne bileyim de reklam ya annesini oynatmamıştır herhalde dedim. oyuncudur dedim yani yoksa değil mi?

      ya bize ne bundan değil mi? :)))

      Sil
    3. :D Öyle yani, sonuçta reklam her halükarda olmamış zati.

      Sil
  2. ben bu reklamdan sonra hazal kayanın muhteşem yüzyıla transfer olmasını beklemiştim ama anlaşılan onlar da beğenmemişler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Kesin beğenmemişlerdir. Böyle herşeye burnunu sokan kızı napsınlar.. :D

      Sil
  3. ha haaaa.
    :)
    tarçınlı mı alla alla bi deneyim bakıyim.
    :)
    tarçıncıyım ben yaaaa.
    lavantadan sonra yani.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarçın ve birşey daha karışımı. :)
      lavanta daha güzel bencede.

      Sil
  4. dünkü yazımı okusan ya.
    sahilde yağmurlu...
    :)

    YanıtlaSil