25 Aralık 2012

Merdivenden Düşme Korkusu.


Aslında asıl mevzu, merdivenden düşme değil. O ilk düşmeden sonra hep düşecekmiş gibi korkmak asıl mevzu.

Aynen bir hatayı yapıp, sonra, tekrar yapar mıyım acaba korkusu yaşamak gibi. Bu bende çok oluyor. Öyle ki, hiç yapmadığım bir şey için bile bu şühpe içimde olur. Mesela, işyerini ben kapatırım. Ve her akşam acaba kapıyı kapadım mı ki sorusu ile kendimi yer bitiririm. Kapatır, ardımdan bakar, sonra biraz gider yine bakarım. Sonra baktığımı da unutur, ya kapamadıysam diye içime kurt düşürürüm. Tamam kabul, az biraz paranoya var.

Şimdi şu merdivenden düşme meselesine gelelim. Merak etmeyin hiç düşmedim. Ama.. ama, düşüyordum. Allahım korudu beni resmen.

Lisedeydik. Bir tören olacaktı ve herkes bunun için aşağı inmişti. Bizim sınıflarda en üst katta. Bende niyeyse geç kalmışım. Sebebini hatırlamıyorum. Bir başıma, hızlıca merdivenlerden iniyorum. Ki törene geç kalmayayım. Bir dönemeci geçtim yahut ikinciyi. Hızlıca inerken, birden ayağımın dengesini kaybettim ve ayağım burkuldu. Sonra birkaç basamak merdiveni resmen havada indim. Diğer ayağımada bir şey oldu. Resmen üstlerine basmıyorum ama iniyorum merdivenden. Ama elimle de korkuluğunu tutuyorum. Diyorum ya, resmen Allah korumuş beni. Sonra dengemi buldum ama iki ayağımın üstüne de basamıyorum. Öyle acıyorlar ki. Ama bir yandan da törene geç kalmaktan korkuyorum. Etrafa bakıyorum kimse yok. Yani o an, orda düşmüş olsaydım, beni en az bir saat kimse bulamazdı herhalde.
Bir müddet bekledim ve acım azalınca da inip törene katıldım. Ve hiç kimseye ne olduğunu anlatmadım. Çünkü o an neler olduğunu inanın ben bile hala anlamış ve idrak etmiş değilim.

Bu sebeple merdivenlerden mümkün olduğunca yavaş yavaş inerim. Böyle tuhaf tuhaf yapıyorlar birde onları var ya, binsaat inip çıkamıyorsun. Birde .. kaygan yapıyorlar ki, tutup hepsinden paspas yapıp, üstlerinden geçeceksin ki, anlayacaklar ne kadar kızgın olduğunu. Değil mi ama?

Merdivenden bahsederkene aklıma birde çok komik bir video geliyor. Videoda bozulmuş olan yürüyen merdivende bekleyen insanlar var. Öylece merdivenin yeniden çalışmasını bekliyorlar. Ki gidebilsinler. Yürüyen merdiven de demişken, sırf mecburiyetten dolayı, kullanmaktan korktuğum yürüyen merdivenlere alışmış biriyim. Hemde bu sene oldu bu olay. Belediyeye gitmek için illa ki yürüyen merdivenli köprüyü geçmemiz gerekiyor. Gıcıklığa bak ya. Yoksa ben alış-veriş merkezlerinde bile kullanmazdım. Alıştırdılar insanı. Ama ya alışmasaydım. Yaa.. bunu düşünen yok tabi. Gıcıklıkları da ordan geliyor zaten.

16 yorum:

  1. ben yürüyen merdiven denince tırsanlardanım bezelye.... gerçi bu ara bayağı şeyden tırsar oldum oda ayrı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende tırsardım ama dediğim gibi alıştık mecburen. :) Ama hala çok zorunlu değilsem kullanmam.

      Sil
  2. sen düşmekten kurtulmuşsun ya benim gibi merdivenlerle daha yakından ilgilenmek zorunda kalsaydın :( ben hep düşüyorum yaaaa :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya kurtulmasaydım, nasıl yaşardım bilmiyorum. :D Sizede Allah kolaylık versin.

      Sil
  3. korku insana neler yaptırıyor yahu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptırıyor. Çok açık göz bu korku illeti çok. :)

      Sil
  4. benim inislerim tek basamak cikislarim cift basamak oluyo genelde :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) :) Allah Allah.. bir nisbet kokusu aldım sanki..

      Sil
  5. Ben de hiç düşmedim çok şükür ama dediğin gibi hep ya düşersem korkusu içimdedir. Öğretmen olunca durum daha fena, düşersem düştüğüme yanmayacağım, dünya kadar öğrencimin önünde madara olduğuma yanacağım. İyisi mi aman dikkat!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? İnsan düşmeden de düşmekten korkabilir. Normal yani. :)
      Aman Allah korusun. herşeyi geçtim, Mazallah birşey olur falan.

      Sil
  6. güldüm valla.
    hadi iyi olmuş işte alışmışsın ki.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) :)
      Evet alıştım. Ama bitşlerde şöyle birkaç saniye, ayağımın altından yer kayıyormuş gibi oluyor. :D

      Sil
  7. ilk paragrafta yazdığının aynısı benim kayınçemde de vardı :)) ehehe yok yok bende de vardır o dönüp bakma, emin olamama durumu.

    merdivenden düşmeyeceksin, rahat ol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bari o zaman. Bazen öyle inanıyorum ki, kapatmadığıma. Görmeden rahatlayamıyorum. :)
      Bu daha iyi oldu. :)

      Sil
  8. Kapıyı kapattığından emin olamayıp dönüp dönüp bakmaya takıntı diyorlar,
    Tedavisi var, yaşayacaksın merak etme :D

    Yürüyen merdivende de azbiraz ileri gitsen normalini görürsün, kimse seni yürüyen merdivene mecbur edemez. Yolun uzar ama, vaktim yok dersen sen bilirsin :)
    Yürüyen merdivene hayır :D

    Merdivenden de düşmezsin merak yapma, tabi arkanda ben yoksam :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takıntı ise iyi mi oluyor. :D
      aaa.. bilmiyordum. :D Ama o dediğin o uzun yolsa yok kalsın.
      hain.... hain...

      Sil