24 Aralık 2012

Yeniyılda Yeni Dilekler ve Olması İstenmeyenler.


Efenim, elimden mendilin eksik olmadığı bir haftasonu geçirdim. Hatta dün akşam bile öyle idi. Ama gelin görün ki, şuan pek öyle değil. Sanki burnum, patrondan çekinircesine akmıyor. Ama yine ama, ben resmen donuyorum. Bir türlü ısınamadım. Anca anca kemiklerim ısındı desem yeridir. Birde mide ağrısı çektim ki sormayın. Ya Allah bismillah, haftaya da böylece başladık işte.

E birde dedim ki, haftaya madem pek içaçıcı başlamadım. İç açıcı bir yazım olsun.

Bu da nasıl olsun? E bir mim varmış. Gelmiş ayağıma kadar. Bende tüm iyi niyetimle tüm iyi dileklerimi “yeniyıl dileklerim” mimiyle yazayım.

Aslında herkesin yeniyıl dileği kısmende olsa aynı. Önce sağlık. Şu bilinen söz gibi, herşeyin başı sağlık. Sağlık olsun da gerisi gelir vesselam. Ama bazen gelmediği de oluyor açıkcası. Bizde bu yeni yıl için, gelen bir yıl dileğinde bulunalım bari. Herşey gelsin. 13 gibim uğursuz olmasın. Ki aklıma geldikçe düşünür oldum. Şu 13 rakamına takanlar, koltuğun bile 13 olanına oturmayanlar, 2013 yılında nerde nasıl yaşayacaklar acaba? Kabus gibi, hep bir 13 olacak. Komik.

Ve mimlerden gitmişken bende hepsi bir arada olsun bari dedim. İkinci bir mimi de araya sıkıştırmaya karar verdim.

O da blog dünyası ile ilgili.

“Blog listemde görmek istediklerim/istemediklerim.” mimi.

Şimdi geçenlerde tivitırda sormuştum ama cevap alamamıştım. Bunu da kimsenin bilmediğine hükmettim. Yoksa o 70 kişinin duyarsız olduğunu düşünmem katiyette.

Neyse...

İşte, ben görmek istemediğim şeyi silerim. Hayatımdan çıkarırım. Bu konuda iyiyimdir. Birinin hayatına girmeyi pek beceremesemde çıkmayı iyi bilirim.

Mesela geçenlerde, görmek istemediğim tarzda bir yazı görmüş olup, şu silme işlemini de öğrenip, anında o kişiyi silmiş bulunuyorum. Şimdi, derseniz ki, bizde silmek istesek nasıl yapmalıyız bu işi. Hemen anlatalım. Öncelikle silmek istediğiniz kişinin bloguna son kez ziyaret etmeniz gerekecek. Ordaki izleyici listenin hemen sağ üst kısmında kareye benzer bir işaret var, ona tıklıyoruz. İzleyici listesinin beyaza bürünmüş hali geliyor ekrana. Sağ tarafta ayarlar yazacak. Ki benim başıma gelen gibi, sizde açtığınızda İzle diye bir komut görürseniz, İzle işlemini aynen yapmanız lazım. Sonra dediğim o Ayarlar yazısı çıkıyor. Ayarlara tıklayınca çıkan ekranda “ bu blogu takipten vazgeç” yazısının üstüne tıklıyoruz. Bitiyor. İşte bu kadar... :D

Aslında biri daha var ama sabrediyorum. Yani bilmiyorum. Bir anda dellenip, silebilirim. Belli olmaz.

Lafı uzattım. Şimdi de görmek istediklerime geçeyim. Onlar da kendinilerini biliyorlar zaten. Bende biliyorum. Fazlaca söze luzüm yoktur. Ben artık susayım.

Bakın şimdi aklımda şu mimleri birilerine yollamak var ama, baktığım herkes neredeyse yaptı bu mimleri. E yapmayan da görsün yapsın. Demeye gerek yok. Değil mi yapmayan? :D

19 yorum:

  1. çok geçmiş olsun. silmek için sırasını bekleyen kesin benim blogtur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.
      He ya.. evet. Ben bir blogu silmeden evvel, okur yorum atarım zati. :) :)

      Sil
    2. ne zaman sileceksin, ortalama bi zaman ver bari :)

      Sil
    3. :D Olmaz. O zaman heyecanı kalmaz olayın.

      Sil
  2. Önce geçmiş olsun. Kış başladı, dikkat etmek lazım. 13 rakamını uğrsuzluk sayan çok. Ama 16 rakamının ılısımını bilen yok. Benim için 16 rakamının önemi çok. 2013 yılı bakalım nasıl gelecek, ve bu yıl içinde nasıl bir varlık gösterebileceğiz. tabi ki başta önce sağlık olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Evet. Ama insan anlamıyor bile hasta oluyor. :)
      İyi geçsin diyelim.

      Sil
  3. 13'Ü severim, umarım herkese hayırlı gelir. Bu arada çok geçmiş olsun. Şu anda ev halkı sıcaktan pişti, ben donmak üzereyim, buruncağızım kıpkırmızı. Neyse, silinecek blog umarım benimki değildir. Güzel yorumlarına her zaman ihtiyacım var:)Sevgiyle ve sağlıkla kal:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Size de çok geçmiş olsun.
      Tabiki de değil. Aynı temennileri sunuyorum, canıyürekten. :)

      Sil
  4. gecmis olsun:) yeni yil sana saglik ve mutluluk getirsin :)

    YanıtlaSil
  5. oncelikle cok gecmis olsun
    az once metni okrken birden 13 bahsi nerden acildi diyip duruyordum ya biz caktirmadan 2013 e giriyoruz degil mi ? eh ne diyeyim hepimize UGURLU bir yil olur umarim
    tekrardan cok gecmis olsun kalin giyin usutme...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :) Evet 13 hiç çaktırmadan geliyor. Dediğiniz gibi, uğurlu gelsin.

      Sil
  6. bende yapacağım bu mimleri umarım 2013 gelmeden yapabilirim

    YanıtlaSil
  7. bende yeni cevapladim bu mimi;) cok geçmis olsun canim!

    YanıtlaSil
  8. geçmiş olsun öncelikle.
    :)
    silmeyi de öğrenmiş oldum sayende.
    :)

    YanıtlaSil