11 Mart 2013

Radyo Dinleyicisi Olmak.


Galiba artık eskisi gibi bir dinleyici kitlesi yok radyoların. Yani bana göre öyle. Eskiden bende sıkı bir dinleyici idim. Şimdi değilim mesela. Yani ben yoksam kimse olmaz diye düşünüyorum arkadaş.
Şaka bir yana eskiden sadece radyo dinlerdik evde. Sabahtan akşama kadar açık olurdu. Televizyon neydi ki, dizi izlemek de neymiş. Varsa yoksa radyo ve radyocular.
Ama kendi yerel radyolarımızı dinlerdik çoğunlukla.
Mesela Doğan Öncel vardı. Doğanın Kanunları adlı bir program yapardı. Yerel radyolar içinde birkaç kere transfer bile olmuştu. Öyle bir kitlesi vardı. Bir ara stand up şov bile yapmşlığı vardır.
Bizim buranın fuarında sahneye çıkmıştı da, bizde onu izlemek için, fuara gitme günümüzü o gün olarak seçmiştik. Kuzenimde vardı bizimle ama o çok sıkılmıştı gösteriden. Hatta Doğan Öncel bir ara Çarkıfelek programında hosteslik bile yaptı. Muazzes Ersoy ile. Şimdi neler yapıyor bilmiyorum. Bir ara ulusal bir radyoda idi. Aynı isimle programına devam ediyordu.
Sonrasında yine yerel bir programcıya takıldık biz. Bakın adını unuttum. Niye mi? Çünkü biz kalkıp onu görmeye gitmiştik radyoya. O tenezzül edip yüzümüze bile bakmamıştı. Ondan sonra da dinlemedik o kişiyi. Öyle burnu havada idi. Hep de yerel olarak kaldı işte. Hehh.. adını hatırladım. Bora idi.
Aynı radyoda akşamları çıkan bir program vardı. Dinleyicilerden özlü ve güzel sözler isterdi. Üşenmez, en güzel sözleri bulmaya çalışır, mesajla yollardık. Sonra radyoda adımızla okununca öyle mutlu olurduk ki. Sanki bir şey kazanmışız gibi. 
O radyonun daimi ve tanınan dinleyicisi idim hatta. İstek zamanlarında şarkılar istemeyi de ihmal etmezdik bu arada. Çalındığında dünyalar bizim olurdu.
Arada bir de Nihat Sırdar ile Sivrisineği dinlerdik. Keyifliydi ama genelde İstanbul'dan, trafiğinden bahsediyor ya, biz de orda olmayınca pek cazip gelmiyordu açıkcası.
Biz hepsinden vazgeçip PowerTürk Fm'i dinlemeye koyulduk sonra. Müzik.. Müzik.. ve müzik dedik. Güzel ve güncel şarkılar çıkıyordu. Ki hala çıkıyor. Müziğe tam anlamıyla doyuyorsun. Ve üstüne üstlük hediye de kazanıyorsun. Hala öyle etkinlikleri vardır herhalde. Dedim ya bayadır uzağız radyodan. Çünkü bozuldu. O radyoyu da PowerTürk'ten, yarışmadan kazanmıştı ablam. Küçük ve saatli bir radyo. Şimdi sadece saat olarak kullanılıyor maalesef. Ama hatıra kaldı.
Böyle işte. Başka daha dinlediğimiz programlarda vardı ama unuttum onları. Bunlar hafızamda yer edinenler.
Radyo başka bir şey. Başka bir alem. Eskiden radyocu olma hayalim bile vardı. Ama geçti.
Sizin de var mı radyocunuz? Devamlı dinlediğiniz, sevdiğiniz bir radyo?

14 yorum:

  1. Bir zamanlar gönül dostu füsun u dinlerdim nihat sirdarı dinlerim arada aaaa zeki kayahan coşkun onu tek geçerim adamda iyi çene kasi var konuş konuş yorulmuyor valla ;)
    Onun gösterilerine gittim. Ofiste radyom hep açık olur karrnavaldan dinlerim ama favorim joy türk daha sakin daha dingin muzikler çalıyorlar ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki ismi de duydum ama dinlemedim hiç. :)
      Bende bir gün getircem buraya bir radyo, o olacak sonunda. :D

      Sil
  2. Ben bilgisayardan sabah bi açıyorum radyoyu aksam ofisten cikincaya kadar açık gün icinde ofis dışında işim olduğu zamanda mp3den radyoya devam evde mutfakta annemin radyosu hep açıktır aksam evde kitap okurken radyom yine açıktır yani ben daha hayatindan radyoyu cikarmayanlardanim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim net işte kısıtlı. Ondan dinleyemiyorum. ): Siz şanslısınız.

      Sil
  3. eskiden öyle bir şey vardı değil mi yav :))

    ben bay j' yi dinliyordum. klass fm de idi sanırım. sonra muzo vardı radyo d' de. tatlısas radyoya geçti ... beyazıt öztürk ü bile dinliyordum. Kırmızı başlıklı kız vardı birde... öyle işte..

    YanıtlaSil
  4. joy fm, radyo eksen harici pek dinlemiyorum ama sabahları işe giderken fln best fm iyi gidebiliyor efenim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ettim Efenim. Yolda dinlemek ayrı keyif. Şöyle ses hafif yüksek falan. :)

      Sil
  5. bi ara da pal fm de onur yar vardı ders çalışırken dinlerdim tam kafa adamdı ama şu aralar saatleri değiştiğinden dinleyemiyorum onun yerine sadece joy fm dinliyorum ama müzikleri gerçekten iyi seçiyorlar!

    YanıtlaSil
  6. sölediklerini tanımıyorum.
    ama radyo dinlerim.
    evde her zaman açık.
    power dinliyorum ben de.
    bi de radyoodtü netten.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediklerimin çoğu yerel zaten. Power iyidir ya. Müziği bol. :)

      Sil
  7. Ben hep radyo dinliyorum. Sanırım ben de sıkı dinleyiciyim diyebilirim. Yalnız şu var; bilmediğim şarkı yok bunu fark ettim, radyom sağ olsun. Okula işe giderken hep dinlemekten her şarkıya eşlik edebildiğimi fark ettim :D

    YanıtlaSil