2 Ağustos 2013

Televizyon Reklamları Nereye Gidiyor...

Bildiğimiz reklamlardan bahsetmiyorum. Hani şu telefon numarası verip, ürün satıyorlar ya, onları diyorum. Nereye gidiyorlar kardeş?...
Adamlar bir ara bala takmışlardı. Bissürü firma bal kampanyaları ile bal satıyordu. Çok şükür azaldılar. Bitti diyemiyorum. Yine bir iki tanesi çıkıyor hala.
Reklamları da en az 5 dakika sürüyor. Hep aynı şeyleri söylüyorlar.
Şimdilerde birde kampanya zamanı diye bir şey uydurmuşlar ki. Neymiş reklamın çıktığı saat harici aransa şu kadar, ama şimdi ararsan bu kadar. Ne kar ama.. kaçırma vatandaş. Madem öyle, aynı fiyatla başka zamanlarda ekranın altında nasıl çıkıyor? Bunu açıkla o zaman... Hııı.. ?
İş olayı cazip hale getirmek ya, adamlar birde köşeye ürün sayıyı koyuyorlar. Sayı zaman geçtikçe azalıyor. Neymiş, kapış kapış satılıyormuş. Acele etmezsek kaçırırmışız. Stok bitermiş. Bak sen ya.. Çok değil, bir 45 dk. sonra yine çıkıyor aynı reklam, yine stok dolu mübarek. Ne çabuk tedarik ettin. Maaşallah...
Bir de şimdilerin popüler ürünleri kameralı ürünler. Yok kameralı anahtarlık, yok kameralı saat.. Millet sapık mı yoksa kamera aşığı mıyız biz milletçe de benim  haberim yok. Bir de demezler mi kamera olduğu hiç belli değil. Bu ne ya, resmen sapık gibi dolaşın diyor adam. Napıyım ben gizli kamerayı yahu. Hem de anahtarlıkta, saatte. Tövbe ya Rabbim..
Bunlar hariç bir de ne satıyorlar biliyor musunuz? Ev satıyorlar ev. Ekranda böyle 3, 4 katlı evleri gösteriyorlar. Arkaplanda adamlar konuşuyor. Yok bilmem kimmiş. Kardeşim kendini bir göstersene. Kimsin necisin, in misin, cin misin... Bir sese inanıp ev mi alacağım ben senden. Bir tek ev de değil, arsada satıyorlar. İster ev yaparmışım, ister ekip biçermişim. Böyle yatırım kaçar mıymış...
Eskiden orjinler, ağrı kremleri vardı. Şimdilerde bunlar var. İnsanlarımız hala kanıyor ki, utanmadan günün her saati çıkıyorlar dakikalarca.
Bal konusuna tarım bakanlığı el attı da, bu mevzulara hangi bakanlık bakar ki. Hele ki şu ev ve arsa için. Ha, birde şu gizli kameralı ürünler de var. Birilerinin bu işe el atması lazım bence.
Haksız mıyım arkadaşlar... ? 


 

6 yorum:

  1. Ben de reklamlarla ilgili şöyle esaslı bir yazı yazmayı planlıyorum! :)

    YanıtlaSil
  2. simdi reklamlar :) tnn tnn tnnnn

    YanıtlaSil
  3. bilmiyodum.
    hangi kanal bu.
    satış kanalları mı.
    arada rastlıyorum.
    bir kadın yatak çarşaf filan tanıtıyor.
    o kanal mı.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli bir kanalı yok ki. Uydudan çıkan kanallarda çıkıyorlar genelde. Patron karadeniz kanallarını izliyor, orda çıkıyor mesela. :)

      Sil