22 Ekim 2013

Nasıl Oluyor Böyle Bir şey...

Bugün okuduğum haberle şok oldum desem yeridir. Hala düşünüyorum düşünüyorum, aklım almıyor. Aklımda bissürü soru.Haber şöyle: kadın 2 aylık çocuğunu evde bırakıp tatile çıktı. 9 gün boyunca aç susuz kalan bebek vefat etti.
 Kadın tek başına yaşıyormuş. Evliymiş boşanmış, çocuk ise sevgilisindenmiş.
Bu nasıl oluyor diye düşünmeden edemiyorum. Hadi kadın çocuğu bıraktı gitti. O çocuğun sesini apartmanda kimse duymamış mı günlerdir? Garibim ağlaya ağlaya helak olmuştur. Açlık susuzluk cabası. Bu nasıl eziyet o minik bedene. Ben düşünürken ürperiyorum.
Hadi tamam apartmanda kimse ses duymadı. Kadın akrabalarının yanına gitmiş. Bu akrabalarından kimse bilmiyor mu doğurduğunu? Biri de çıkıp çocuk nerede diye sormadı mı? 2 aylık bebek bu ya.. Napar bir başına...Diye düşünüyordum da, az önce gördüm, haberin detayı çıkmış nette. Ailenin haberi yokmuş çocuktan. Tatilde 2 gün kalır gelirim diye düşünmüş. Gitmeden evvel, altını temizlemiş ve 2 biberon mama yedirmiş hemen açıkmasın diye. Ama öleceğini hiç... düşünmemiş ki. Açlıktan ağlar ağlar susar uyur diye düşünmüş. vahh.. vahh.. 
Olayın üstüne düşündükçe sinirleniyor insan. Birde kadın öğretmenmiş. Hangi akılla seçti bu mesleği acaba?
Geçen ay bir film izledim. Orada da annesi çocuğa, sırf sevgilisiyle daha fazla vakit geçirmek için öksürük şurubu veriyordu. Uyusun diye. Tabi filmde çocuk 6 veya 7 yaşlarındaydı. Aklı eriyordu bir şeylere. Ve bir gün annesinin artan ilgisizliğine kızıp ilacın tamamını içiyor ve ölüyordu. Kadın da sevgilisiyle onu bir parka gömüyor, sonrasında arabası çalınmış gibi yapıp, arabada da çocuğunun olduğunu söylüyordu. Ama pişmanlığı film sonuna kadar artıyor ve sonunda itiraf ediyordu.
Bugün okuduğum haberde de kadın döndüğünde bebeği alıp hastaneye götürmüş de hastanede doktorlar günler önce öldüğünü anlamışlar polise haber vermişler. Bir de demiş ki, yaşıyordu yemek yedirmeye çalıştım, yemeyince hastaneye getirdim.
Akıllara zarar denir ya, aynen öyle. İnsanın nutku tutuluyor resmen. Ay yazık deyip geçemiyorsun da, düşünüyorsun ister istemez.
Nasıl olur böyle bir şey... 



 

14 yorum:

  1. bence en kanlı cinayetlerden daha korkunç bir şey bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Onlarda bir anlık öfke falan denir ya.. bunda o yok. Tam vahşet denilen şey.

      Sil
  2. Ben de okudum bu haberi. Yanlış mı anladım diye tekrar tekrar okudum. Anlatılan her şey doğruysa gerçekten cinayetten öte!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek bir yerde okusam belki yalandır derim ama yerel gazetelerin hepsinde var bu haber.
      Tam psikopat hali. normal bir insan anlık yapar ya, sonrasında pişman olur falan. Ama bu kadın 9 gün boyunca durmuş, olacak iş değil.

      Sil
  3. söyleyecek bir şey bulamıyorum ya nasıl bir anne çocuğunu bırakabilir ki bir saniye bile olsa? hem de daha 2 aylıkmış.. ölüme terk etmiş resmen cinayet..

    YanıtlaSil
  4. Kelimelerim ne yazarsam yazayım hep eksık kalacak.Çünkü böyle bir durumu anlamaya çalışıyorum ama hiç bir tutar yanı yok.Nasıl bir mantık küçücük bebegın iki gün evde tek kalacağını kabullenebilir.Okumamış cahil bir kadın desek o da değil bir de eğitimci.Bebeği olmayan aileler bebek diye çırpınırken,bir insan nasıl evladına kıyabilir.Kadında kesın şizofren yoksa daha açıklaması yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun okumakla ilgisi yok. Tamamen insanlıkla ilgili bence.
      Umalım da hasta diye yırtmasın. Hasta ise nasıl öğretmenlik yapıyor bu kadın.. değil mi ama..

      Sil
  5. evet ya olcak şey değil ki.

    o diğer hikaye de olcak şey değil.

    ne insanlar var di mi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye bu olayı konuşuyor. Kimsenin aklı almıyor.

      Sil
  6. Eğer annenin akıl sağlığı yerindeyse ki öğretmenmiş yerindedir. Muhtemelen hamilelik sonrası depresyon geçiriyordur. Bu tıbben var olan bir durum ve kesinlikle tedavi edilmesi, psikolojik ve ilaç takviyesiyle, gereken bir durum.
    Ve tabiki çok trajik ve üzücü :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okudukça o bebeğin çektiği acıyı çileyi düşünüyorum, içim gidiyor..

      Sil
    2. Haklısın ama bir de öyle bir annenin yanında büyüdüğünü düşün bakalım. Bilinç altı ve bilinci o annenin hastalıklı davranışlarıyla büyüyen bir çocuk olacaktı. Ve sonuç olarak ya delirir ya da psikopat olurdu.
      Şu an melek gitti.
      Sence hangisi daha iyi, tabiki de ikisi de değil ama seçim yapılacaksa yaşadığı hazin son en iyisi..
      :(

      Sil
    3. Olaya böyle bakınca doğru söylüyorsun aslında. Ama insan diyor ki, keşke acısız gitseydi.. Ama kimbilir, Allah büyük, hiç acı çekmemiştir belki..

      Sil