12 Kasım 2013

Kahraman Babalar - Eskiler


Küçük yaşından beri çalışıyor. Uzun boylu, heybetli ve güçlü. Askerlik bitince bir fabrikada çalışmaya başlıyor. Makine gürültüleri arasında el arabasıyla harç taşıyor. Bu gürültülü ortamda kulakları zarar görüyor. İşitme kaybı başlıyor. Ama işini emekli olana kadar bırakmıyor. Çalışmadığı zamanlarda para ile başkalarına odun parçalıyor.
Tek hayali, kendi eli yaptığı evine bir kat daha çıkmak. Altını da dükkan yapmak istiyor. Emekli parası ile istediğini gerçekleştiremiyor. Evi de elinden gidiyor. Emlakçıya kanıp tüm paraları ile uzak bir yerde tek göz ev alıyorlar. Akşamları pazarlara gidiyor. Kasa ve yiyecek topluyor. Kasaları kışlık odun yapıyor. Yiyecekleri aş.
Gündüzleri emeklilikten sonra ayakkabı boyacılığı yapmaya başlıyor. Yağmurlu günlerde gitmediğinde dolaşıyor. Para edecek bakır gibi eşyaları topluyor çöplerden. Gün geliyor parasız zamanlarda o topladıklarını satıyor. Eve ekmek alıyor, erzak alıyor.
Bir gün o tek göz evleri de gidiyor elden. Kiracılar kervanına katılıyorlar.
Hiç dinlendirmediği bedeni bir gün onu yatağa düşürüyor. Gözlerinden birini kaybediyor. Böbrekleri çalışamaz hale geliyor. Kulakları hepten duymaz hale geliyor.
Her gün Allah'a verdiği nimetler için şükrediyor. 




 

8 yorum:

  1. ne hayatlar var değil mi.
    bizse doymuyoruz herhalde.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha niceleri var... Halimize şükür etmeli, her daim. :)

      Sil
  2. ne yazacağımı bilemedim. son yazımdan sonra vicdanen rahatsızım ama bi yandan da aklım ve bu yazı "haklısın" diyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kader.. kısmetinde bunlar varmış. Aslında seni anlıyorum. Arada benimde aklıma geliyor o sorular.. Ama benim için iyisi buymuş, diyorum. Çünkü her şeyin bir nedeni olduğunu iyi idrak ettim.

      Sil
  3. zor şartlarda ne çabalar ne dirençler ve ona rağmen şükretmeyi bilenler...
    biz ise en ufak şeyde hemen dikkafalı olmaya meyilli.. şükretmeli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hani derler ya, beterin beteri vardır.. öyle cidden.

      Sil