23 Ocak 2014

Tavsiye.

İçimi dökebilir miyim...
Tam şuraya. Ahanda tam buraya.
Aman basmayın üstüne, içimin kıymıkları batar Maazallah...

Ve şuracıkta şöylece uyuyuversem ya ben. Hiç ses etmeseniz. Ki çok etmiyorsunuz zaten. Neden etmiyorsunuz ki, Allah Allah...

Sabah twitterda mide ağrısı uykusuzluk yaptı diye yazdım da, yanlış yazmışım. Uykusuzluktan ileri geliyor tabi. Uykum var, uyuyamıyorum. Tüm gece uyudum da yetmedi arkadaş. Bir yorgunluk var üstümde. Hasta olmasam bari. Pazar günü mevlüdümüz var. O sebeple sağlam olmam lazım.

Bir de tüm bunlar bende aşırı somurtkanlık yapıyor. Soruyorlar sebebini, hiç diyorum da, konuşmak bile istemiyorum. Yüzüme karşı böyle negatif şeyler söylendiğinde negatifliğim acayip artıyor.
Bu sebeple ki, bana güzel şeyler söyleyin. Her ne kadar benden güzel şeyler duymasanız da.

Kendime tablet ya da dizüstü bilgisayar almak istiyorum. Hangisini alsam ki, fikrini esirgemeyen blogdaşlardan tavsiye istiyorum. Ve marka olarak da belirtilirse çok çok makbule geçer. (otuzikidişiyle gülümsedi)

Dün müydü ya da öbür gün, hani bloglardaki şu eklenti sorunsalı yüzünden, blogumun temasıyla uğraşmaktan delirmek sınırına ulaştım. Ne yapsam içime sinmiyor. Şimdi yeşillendim ki belki huzur bulurum. Ve sevgili Ayşemi ekledim ki, içim açılsın azcık. Ama kalıcı değiller. Dedim ya içime sinmiyor hiçbiri. 
puuuffff...




27 yorum:

  1. Bende düşünüyorum notebook almayı ama çok büyük olmayanında netbookların biraz büyükleri olanından onub için ben maalesef yardımcı olamayacağım :) ama srnin yazına gelen cevaplat bana çok yardımcı olacak :)
    Mevlüt galiba babanın mevlüdü Allah dualarınızı kabul eder inşaallah katbettiklerimizin kabirleri nurla dolsun inşaallah
    Aaa bu arada somurtma bakıyım şöyle güzel bir gül bakıyım...
    Güldün demi ha şöyle gülmek herkese çok yakışıyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşaallah ikimize yardımcı olurlar. :)
      Evet babamın mevlüdü. Amin.. İnşaallah.
      İnan ki güldüm okuyunca. eksik olma. :) :)
      Hele bana ne çok yakışır... :)

      Sil
  2. bence dizüstü al tablet kullanmak rahat olur ama işlemleri dizüstüne göre kısıtlı o yüzden dizüstü en iyisi :) sonraa asus ya da toshiba alabilirsin biraz pahalı oluyorlar ama pişman olmamak için en mantıklısı :) sakın casper alma :D bi de gülümse mutlu ol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tableti cidden rahat olur diye istiyordum. :) Demek ki rahatlık herşey demek değil. Bizim evdeki masaüstü Casper. iyi marka diye bilirdim onu ama demek o kadar iyi değil. anlaşıldı. :)
      Çok teşekkürler. :)
      hep gülelim. :)

      Sil
    2. casper masa üstünde iyidir de dizüstünde kabustur :)

      Sil
    3. :) O zaman yine de iyi değil demektir, bana göre.

      :) :)
      Teşekkürler bu arada.

      Sil
  3. Bence tablet alma. Tabletler biraz bana oyuncak gibi geliyor. Hepsinin her özelliğini bilmiyorum ama bazı şeyler problemli. Bilgisasayarın yerini tutmasını zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçenlerde alıyordum az daha, vazgeçmiştim. İyi ki vazgeçmişim o zaman. Danışmak iyi oluyormuş. Gerçi nette de hep oyun meraklıları alıyormuş gibi izlenime kapılmıştım. :)

      Sil
  4. Dizüstü asus tavsiye ederim.
    OLdukça hafif ve sorunsuz. Ben çok memnunum.

    YanıtlaSil
  5. Pazar günkü mevlüdünüzde tüm dualarınızın kabul olmasını dilerim.
    Babanın ve tüm geçmişlerinizin ruhları şad olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asus aklımda olsun, o vakit. Teşekkürler.
      Amin, İnşaallah.. Tüm geçmişlerimizin İnşaallah..

      Sil
  6. Asus bende tavsiye edebilrim.
    Bloğun böyle gayet sade ve güzel , stres yapma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamdır, alınırsa galiba asus olacak. :)
      Teşekkürler. Bakalım, daha iyisini bulamazsam böyle kalacak. :)

      Sil
  7. Ayşem bu aşağıdan el sallayan şekerlik de mi yazmıştın bunu,hatırladım :)

    Benimki toshiba ben benimkinden çok şikayetçi olmadım bu zamana kadar bir seneyi geçti kullanmaya başlayalı da işlemci kalitesi falan da önemli intel core i5 benim ki intel core i7 ler daha iyi olur muhtemelen daha hızlı olur. Asusun da namını duymuştum iyi diyolar uyduruk bir şey alıp işkencesini çekme derim ablamınkinde öyle olmuştu çok çektik. İyiyi almak lazım. Bir de tablet konusunu hiç bilmiyorum .:) Notebook da laptobun küçüğü o da kardeşimde var samsungun genel itibariyle iyi ama bazı küçük sıkıntıları oluyor galiba hangi amaca yönelik olduğu da önemli sanırım. Öyle işte benim tecrübemsilerim.

    Rabbim dualarınızı kabul etsin.Sizleri güpgüçlü kılsın inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o Ayşem. Yandan yandan bana bakıyor. bize bakıyor. :)
      İşlemci önemli diye biliyorum bende. Bizim evdekininki çok kötü.
      Toshiba da aklımda olsun o halde. Bende işte nette bloguma bakıyorum, photoshop yapmak istiyorum. tivitti face falan işte. Başka birşey yaptığım yok. Ama yavaş istemiyorum. evdekinden çok çektik.
      Çok teşekkürler. Çok iyi oldu.
      Amin.. İnşaallah. cümlemizin duaları kabul olsun İnşaallah..

      Sil
  8. Bu uykusuzluklar falan dönemsel bir sorun herhalde. Bir çok kişi de rastlıyorum. Benim de mesela 85 yaşımdan gün almışım gibi her yerim ağrıyordu bu sabah. Dizlerim tutmuyordu. Biraz dinlenebilirsen geçer herhalde :)

    Sadece oyun oynarım ya da twitter da facebookta takılırım diyorsan tablet çok pratik bir çözüm olabilir. Ama ben blog yazarım, yazı yazarım, film izlerim vs. diyorsan tabi ki tablet tatmin edici değil. Hatta ben alıp 1 ay sonra yeğenime hediye etmiştim. Notebook her işime yarıyordu. Marka konusuna gelirsek... Bence bilindik bir marka olduktan sonra marka çokta sorun değil. Bir kaç farklı marka kullanmış biri olarak: Asus, Toshiba, Acer, Casper, HP, Dell hepsi olur :) Önemli olan sistemin özellikleri bence.

    Gittim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada evet öyle oluyor. içimiz mi geçmiş bizim napmış.. :)
      Evet bir oyun tivit falan yetmez. En çok blog için istiyorum zaten. Evdeyken uzak kalıyorum.
      Hımm.. iyi o zaman. Sistemi i7 olursa sorun olmaz herhalde. :)
      Teşekkürler.
      Yine gelin, beklerim. :)

      Sil
  9. Hala almadıysan fikir verebilirim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok almadım. Fikirlere ihiyacım var. Her türlü. :)

      Sil
  10. Canım benim
    Acını yaşamak için kendine izin ver, ayakların yere sağlam basmak zorunda değil. Elbet bir gün daha iyi hissedeceksin kendini ama bu şu an olmak zorunda değil. Kendine yeni yükler yükleme, bırak biraz. Uyumaksa istediğin uyu, sonrasında da neyin iyi geleceğini düşünüyorsan onu yap!! Annenle daha çok vakit geçir. Eminim onun sana çok ihtiyacı var ve acınızı en iyi ikiniz yaşıyor, ikiniz anlıyorsunuz.
    İşe devam ediyorsun değil mi!! Arkadaşlarınla daha çok vakit geçir, ameliyat gibi düşün. Vücudunun bir organı eksildi, şimdi bedenin buna alışmaya çalışıyor ve emin ol alışacak!! Kendince yöntemler bulup alışacak.
    Bir de, bu konuda ne düşünüyorsun bilmiyorum ama ben ruhların dünyaya yeniden geldiğine inanıyorum!! Belki bu da işe yarar.
    Kendine çok iyi bak, hep yaz..
    Sevgilerimle
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler bu içtenlik için. Eksik olmayın.
      İş ve ev arası mekik dokuyorum yine.. napalım. :)

      Sil
    2. Yoğunluk her zaman iyidir, böyle durumlarda özellikle iyidir :)

      Sil
  11. dizüstü al tabisi. nette incele önce. sona bi tanıdığa sor civarda. varsa daha ucuz olabilir. toshiba veya mesela lenovo. ya hepsi iyi ki. acer de iyi. daha hesaplı. kaç para vercen sölesene.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama ama ama... ben tablet aldım gitti. :) Elimdeki para ona yetti. taksite boyun eğmek istemedim, zati alacağım yere taksidimiz vardı. Ama 10' aldım. büyük sayılır, bana yeter yaa.. :) :)
      Buradan tavsiyede bulunan tüm bolgdaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Gönlüm dizüstünden yana idi, ama kısmet.
      Eksik olmayın.

      Sil
  12. hayırlı olsun. tablet te çok pratik taşıması. artık her yerden yazarsın bloguna. sadece iş saatlerinde değil. kutluyoreee.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkürler.. İnşaallah.. şu modem sorununu halledersem. tablette bağlantı kurduramadım gitti..

      Sil