14 Eylül 2020

Kırkayak Paniği

 Hemde gece gece. Hemde çocukların odasında. Daha doğrusu yataklarında. 

Kızım erken uyudu,öğlen uyumadığı için. Oğlumu da 9a doğru yatmaya götürdüm. Yatırdım. Üstünü örtmek için örtüyü aldım ki içinden duvardaki yastığa doğru giden bir kırkayak gördüm. 

Oğluma çaktırmadan halledeceğim sözde, gel sen aşağı dedim. Yataktan indirdim çocuğu. Kızım kendi yatağında uyuyor. Sessiz olmaya çalışıyoruz bu arada. Çocuğu indirdim. Yastığı oynattım ortaya çıktı yine. Yastığa ve yine örtünün üstüne geldi. Örtünün diğer ucundan tutup üstüne atıp tutmayı düşünüyordum ki bir anda kayboldu. Baktım elimde. Ben bir panik telaş elimi salladım düştü kızın yatağına. O ara geri kaçtım tabi birde. Arkamdaki oğlumda gördü kırkayağı. Bastı çığlığı. Onun sesine kızım uyandı. Başladı ağlamaya. Babamız geldi ne oluyor diye. Oğlumu içeri yolladım. Kızımı uykusu kaçmasın diye kucağıma aldım. Çıktık bizim yatağa. 

Babamız kırkayak avına başladı. Yatakları yerinden oynattık. Çarşafları kaldırdık. Yok. Nerdeyse bir saat kırkayak aradık odada. Sanırım kapıdan çıktı başka odaya gitti biz görmedik. 

Tabi bu arada kızın da uykusu kaçtı. 

Karşımızdaki eczane nöbetçi idi. Babamız böcek ilacı aldı. Yatakların altına konuldu. Yataklar dikkatlice tekrar yapıldı. Bol bol ayetel kürsi okunarak çocukları geri yatırdım. Tabi uykusunu azda olsa alan kızım geri zor uyudu. 

Gece gece aksiyon yaşadık. 

Daha öncede görüyorduk tabi evde kırkayak. Ilk kez değil ama yatakta ilk kez gördüm. Üstelik çocuğun yatağında. Çok şükür farkettim. 

Küçükken benim yattığım yatağın ayak ucundan çıkmıştı kocaman kırkayak. Bildiğin kocaman birşeydi. Iyi hatırlıyorum, ayaklarımı uzatmak istemiş ama sonra vazgeçmiştim. Sonrada kalkmıştım zaten. 

Isırır mı bilmem de oğlum onu yatağında kendi farketmiş olsaydı çok kötü olurdu. Allah'ım çok şükür. Zira benim sinek tiksintim onda sinekten  korkma olarak oluştu. Geçecek Inşallah kısa zamanda korkusu. Korktuğunda, sinekten korkmuyorum tiksiniyorum. Pis hayvan diyorum. Zamanla düzelir diye düşünüyorum. 




25 yorum:

  1. Gece gece macera olmuş , umarım bir daha olmaz.. Ufaklıkların da uykusu sorun zaten ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Inşaallah Inşaallah.
      Evde görmekten bu kadar rahatsız olmazdım. Ama yatakta görmek beni bile rahatsız etti.

      Sil
  2. Geçmiş olsun canım. Hepsi de Allahah'ın yarattığı ama ben de hiç haz etmem haşeratgillerden😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın.
      Öyle tabi de işte insan korkuyor yada tiksiniyor. Yapacak birşey yok. Yatakta görmesem yine o ilacı almazdık. Zira dediğim gibi ilk kez evde ortaya çıkmıyor kırkayak. Hatta kaç kere kertenkele bile gördük. Alıp artık dışarı.

      Sil
  3. kırkayak görmedim hiç evde :) ama karınca çok geliyor yaa, bir de hamamböcekleri var kanatlı ayy onlar da geliyooo :) aksiyon olmuş ama neyse geçmiş. kapı önlerine toz zehir koymalı herhaldeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karınca bizde de var ama az. Mutfağa dadanmadıkları sürece dolaşıyorlar. Sorun yok. :))
      Hamamböceği ilk evlendiğim sene vardı. Ilaç koyduk hepsi öldü orda burda. Sonra şükür çıkmadı bir daha.
      Ilaç koyduk bakalım işe yarar herhalde

      Sil
  4. heey, yeni blogger arayüzü yazsana yaaa. nasıl yazı yazıcaz, nasıl foti koyucaz, bi de yorumlar nasıl onaylanıyo, cevaplanıyo, nasıl yorum yapılıyo felan, bildiklerini annatsana yaa lütfeeen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende birşey bilmiyorum ki tam. Resim küçültmeyi bile başkasından öğrendim.
      O kadar detaylı yazı yazmaya vaktim olmuyor ki hem.

      Sil
  5. Anne korkunca çocuklar daha çok korkmuş galiba. Çok geçmiş olsun.
    Böcek türlerinden hiç korkmam, hatta elimle tutup atabilirim. Ama balkonda otururken dış duvarda ilerleyen kertenkele gördüm geçen gün. Bildiğin küçük timsah. Ödüm patladı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Her zaman bu böyle. Anneyi iyi okuyorlar. Bu durum bir şeye hayır dediğinde de aynı meselâ. Ses net değilse hemen anlayıp uzatıyor ısrar ediyor. Zayıf gördüğü duvarı yıkmaya çalışıyor.
      Ahkâm kestim iki dakikada. Helal bana. :))
      Ama doğru yani.
      Bize gelenler Allah'tan küçük. Büyük olsa korkarım bende.
      Misal geçen oğlumu banyo yaptıracağım. Önü önden yolladım. Geri çıktı. Anne birşey orda. Baktım kertenkele. Hiç korkmadan üstüne birşey yerleştirip kenara aldım. Çocuğun banyosunu yaptırdım. Korkmadı tereddüt etmedi.

      Sil
    2. Tespitler süper. Ahkâm falan değil kesinlikle. Helal geröekten:)--> ''Anneyi okuyorlar.'' ''Zayıf gördüğü duvarı yıkmaya çalışıyor.'' Bu durum öğretmenlikte de aynıdır. Sert öğretmensen rahat edersin. Çocuk da rahat eder, seni iyi dinler, iyi öğrenir, başarıyı yakalar. Olması gerektiği gibi yetişir:))
      Bak ben kertenkeleyi kenara alamazdım. Tebriksss:)))

      Sil
    3. *gerçekten olacaktı...

      Sil
    4. Teşekkürler.
      Iyi bir anbe babadan sonra iyi bir öğretmene denk gelmek, hem çocuğun geleceği icin hem anne baba için şans.

      Sil
  6. pekiii, yeni arayüzde fotoğrafı nasıl en üstte ortalıyoruz. yazılarımda foto en üstte ortada ya, bunu nasıl yapıyoruz? bulamadım bunu :) bir de yazının arasında ortaya nasıl koyuyoruz. diyelim ilk paragraftan sonra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baktım şimdi nasıl oluyor diye de.
      Resmi yükleyip resmin üstüne bir kere tıkla. Ortalama yana kaydır falan çıkıyor. Kaleme tıkladığında çıkan artı eksi işareti ile boyutu ayarliyorsun. Başka bir yere yüklemek için de eskisinde olduğu gibi istediğin yere tıkla işaret oraya gelsin. Yerini aç sonra yukarıda dediğim gibi yükle ayarla.

      Sil
  7. paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Bir kez, eve ilk taşındığımız gece kırkayak sokmuştu. Bayağı can yakıyor.Ayak parmağım şişti,hatta gece gece doktora gitmeye filan kalktık. Ama çabuk geçti.Çocukları Allah korumuş. Geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oo.. sizede geçmiş olsun.
      Evet. Çok şükür. Acısı geçerdi de korkusu geçmezdi. En zoru o zaten. Rabbim her daim korusun Inşaallah cümlesini.

      Sil
  9. İzmir'de çok olurdu. İki tane olurlar genelde. Sokarlar. Bizi hiç sokmadı gerçi, üzerine falan basarsan sokuyor ancak. Şimdi seni üstün bilgilerimden faydalandıracağım iyi dinle :) Bir saç spreyi, köpüğü falan al. Gördüğünde üzerine sık. Kolay kolay ölmeyen ve çok hızlı bi böcek olduğundan en kolay yakalama yöntemi bu. Saç spreyi yavaşlatıyor. Tuvalet fırçasına dolayıp tuvalete atıp sifonu çekiyorsun işlem tamam.
    Geçmiş olsun, gece gece çok stresli bi durum olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ikili geziyorlar birde he.. oyy anam.
      Iyi taktik. Teşekkürler. Bir keresinde tam banyodan çıkarken görmüştüm. Elime çamaşır suyunu alıp üstüne dökmüştüm. Nerdeyse hemen ölmüştü. O an aklıma o geleydi keşke. Sprey olarak var hatta şuan. En fazla çarşaf değiştirir gönül rahatlığıyla uyurduk.
      Sağol bu arada.

      Sil
  10. canım yaa ne korkmuşsun
    sanırım bizim Ünye'deki evimizde kertenkeleden tutu karafatmaya kırkayağa örümceğe kadar olduğu için ben görsem de panik yapmam
    Bahçeden gelirdi börtü böcek
    alışkınım yani :)))
    korkma bişi yapmaz kesin o da sizden korkmuştur :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizede bahçeden geliyor. Evin etrafı ağaç dolu. Camlarda sineklik var ama balkondan geliyorlar herhalde.
      Normalde görüp korkan biri değilim. Temas olunca korkuyorum ve huylanıyorum. Elimde değil.
      :)) bizden korktuğu kesin. Eşimde aynı şeyi söyledi. Sen korkmuşsun o da senden korkmuş

      Sil
  11. Çok geçmiş olsun. Gece gece kötü olmuş. Iyi ki siz fark etmişsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iyiki.
      Çok şükür.
      Aksini düşünmek bile istemiyorum inanın.

      Sil