19 Ocak 2021

Ağaç Ev Sohbetleri 74

Konumuz özetle çocukluğumuzun korkunç hikayeleri.

Aslında aklımda yazmak yoktu. Düşündüm aklımda kalanları. Hepsi yarım yamalak. Gerçi anneme sorsam hatırlar hepsini. Ama gerek yok.

Sanırım en korkunç hikayeler bende. 

Kendinizi hazırlayın anacığım. 😂😂

Kadının birinin kaynanası ölmüş. Kadın ise cenaze evden çıkıp mezarlığa gidilene kadar hep gülmüş durmuş. Kendine hâkim olamıyormuş. Kocası artık dayanamamış. Söyle kadın niye gülüp duruyorsun demiş. Oda kocasına sorma bey, diyemem demiş. Kocası ısrar etmiş. Kadın ısrar etme bey diyemem. Pişman olursun demiş. Kocası yok illa söyleceksin diye tutturmuş. Kadın iyi sen bilirsin demiş. Başlamış anlatmaya. Evdeki duvarları silmiş bak birde onu demeyi unutmuşum. Duvarları kan lekesi oldu diye silmiş. Kaynanası ölürken sıçramış. Bir o görmüş tabi. Sonra mezar omuzlarda giderken ardından bir süpürge de peşinden gidiyormuş. O süpürge de kaynanasının ya yaptığı son iyilikten ya da yapmadığı. Orasını hatırlamıyorum. Peşlerinden gidiyormuş işte süpürge. Kadınada görünce komik gelmiş gülmüş. Söyledikleri bitincede kaybolup gitmiş. 

....

Bazı bölgelerde çekirgeye aliosman da derlermiş. Birgün bir mahallede çocuğun biri koşarak gelip babasına, baba koş anamın üstüne aliosman atladı demiş. Adam bunu duyunca aklına çekirge gelmemiş tabi. Direk mahalledeki Ali Osman gelmiş. Gitmiş onu ölmüştür. 

....

Bu hikayenin başı yok. Aklımda kalanı şöyle. Adamın kafasını baltayla kesiyorlar. Kesilen baş zıplaya zıplaya ordaki kadının baldırına dişlerini geçiriyor. Kimse de çıkaramıyor. 

....

Bu kadar aklımdakiler.

Daha var aslında ama unutmuşum. Bunlarda eksik zaten. 

Nasıl hoşunuza gitti mi bari 😂



12 yorum:

  1. İkinci anlattığınıza ağzım açık kaldı doğrusu yazık olmuş. Birinci de korkutucuydu vallahi yani kadının sürekli gülmesi filan ahahhaha ben sevdim hikayeleri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. De mi... ikinci yarım sayılır aslında. Ama tam talihsizlik.
      Komik ve korkunç:)))

      Sil
  2. Ahahah:)) Hoşumuza gitti tabii. Bu gece rüyamızda ölülerle kesik başlarla hemhal olur, güler miyiz ağlar mıyız bilinmez:D
    Yalnız çok acele yazmışsın. Bazı cümleler edit istiyor.

    Ben de aklıma gelen korkunç bir anımı şuraya iliştirivereyim. Geçen yıl Twitter'da yabancı bir hesap, bir zenci tarafından paylaşılmış bir tweet düştü önüme. Yaşlı bir avcının fotoğrafı Adam ayakta ve canlı. Elinde tüfek vardı galiba. Ayı adamın yüzünün yarısını parçalamış. Görsen çığlık atarsın:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iyi uykular dilerim ben yinede. 😂
      Evet. Çok üstünde düşünmedim yazarken. Baya hızlı yazdım.
      Oooo...
      Korkunç bir görüntüdür.
      Kesin o benim rüyama girerdi. Kesin.

      Sil
  3. Sonuncusuna çok güldüm ama ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayalinizde o baş nasıl zıpladı kimbilir.
      😂😂

      Sil
  4. Yaaaa :) iyi geldi gece gece :)

    YanıtlaSil
  5. Bunları mı anlattılar çocukken? aman allahım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok küçük değildik ama büyükte sayılmazdık
      :))

      Sil
  6. ahahah nasıl güldüüm :D ilkinde kadın niye gülüp duruyor anlamadım ama ürkütücüü :D sonuncusu çok komik korkunç olmasının yanında :D aliosmana çok güldüm yaa allahım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimsenin görmediği şeyleri görüyor ya ondan gülüyor herhal 😁
      Aslında evet komikler ama küçük yaşta korkunç geliyor. :))

      Sil