9 Mart 2021

Çukur Dizisi #efyam

Dört sezondur ucundan köşesinden ortasından izledim, eşim izlerken. Haliyle diziye hakimim. Kim kimdir necidir gibi. Iyi mi kötü mü bilirim.

Size diziyi anlatmaya gelmedim. Içinizde izleyen de yoktur kesin.

Ben sadece bir karakterden bahsetmek istiyorum. 

Efsun.

Sanırım 3. sezondan beri dizide. Ama beni etkileyen kısım 4. sezondan. Yani final sezonundan.

Finale sayılı bölümler kalmadan evvel bu Efsunu hamile haliyle pavyona attılar. Derdi bana düştü. Hemde ne düştü. Rüyama girdi. Rüyamda Efsunu kurtarmaya çalıştım o adamın elinden. 

Sonra ben gelecek bölümü âdeta bekler oldum. Fragman çıktı mı çıkmadı mı hergün bakar oldum.

Sonraki bölümlerde yıllar geçmişti. Çocuğunu doğurmuştu ama hasret gibiydi âdeta. Kısıtlı bir zaman diliminde görebiliyordu. Bu bir anaya yeter miydi... yetmezdi tabi. 

Sonrasında hap bağımlısı olduğu çıktı ortaya. Gördüğü işkencelerin izlerini gördük. Intihar girişiminin de. 

Geçen iki senede çok şey yaşamıştı Efsun. 

Ve nedense bu beni çok etkiledi. Bilmiyorum neden. Belki bir kadın bir anne olarak o yaşadıkları bana çok  ağır geldi.

Biliyordum diziydi. Hepsi hayal ürünü. Ama gelde bunu bana, benim zihnime anlat işte. 

Son bölümde kurtuluyor galiba. Çocuğunun babası geldi. Bunca zaman nerdeydi derseniz o ayrı mevzu. Ama bulundukları evden güvenli bir yere gitmeden bitti bölüm. Sosyal medyada kurtuldu denmiş ama ben o evden çıktıklarını görmeden inanmam arkadaş. 

Üstelik asıl suçlulardan olan pavyonun sahibi hala hayatta iken. 

 Işte böyle. Içime dokundu Efsunun o hali. Yaşadıkları. 

Sırf bu yüzden bu huyumu bildiğimden kırmızı odayı izlemiyorum. Orda da dramlar diz boyu. Her türlüsü var. Uzaktan bakıyordum da onu da bıraktım. Yani sosyal medyadan kısa kısa bölümden parça gösteriyorlar ya, onlara bakıyordum. Onu bıraktım. 

Son olarak efyam ne diye soranlar olabilir.

Bu Efsun ve Yamaç aşkının sosyal medyadaki kısa adı. 

Buna benzer çok var. Her dizideki aşıklar için uydurulmuş. Bana ise aşırı saçma geliyor.


 Salyangozun bir anlamı var tabiki sevgili okur 🤣🤣

Dizi yavaş yavaş ilerliyor da biraz. Gereksiz öyle çok sahne ekliyorlar ki asıl mevzu koca iki saatte bazen 15 dakika geçiyor. O derece. Inanmazsın 

.....

....


15 yorum:

  1. İstemesek de etkileniyoruz bu tür sahnelerden. Her şakanın altında gerçek payı olması gibi aslında bunlar da gerçekte yaşanan şeylerin ekrana yansıması. Belki de bu yüzden üzülüyoruz. Diziyi ve karakteri bilmiyorum ama benzer şeylerden etkilenirim ben de.
    Rüya demişken konuyla ilgisi yok ama iki gün önce gördüğümü anlatayım. Anime karakterleri insandı rüyamda. Kötü bir adam iyi bir karakterin peşindeydi, ona oyun oynayacaktı. Ben fark ediyorum ve kötü adam bizim bindiğimiz dolmuşa binince ayakkabımı çıkarıp dövüyorum bayağı. Uyanınca ne güldüm, izlediğim bölümden etkilenmişim. :))

    YanıtlaSil
  2. Hayatta Efsun gibi belki de çok kadın var dizi de hayal ürünü olabilir ama gerçek hayatlar da vardır bu şekilde çok üzücü :( Diziyi hiç izlemedim ama yazınızı bir solukta okudum meraklı bir şekilde :)

    YanıtlaSil
  3. Çukur'u ,Çukur olduğu zamanlar izledim. Kapat şunu Muhittin abi dönemi, sezon1..sonra 2.sezon bi saçmaladı,düzelir dedim, cıkksssss, ondan sonra da internette, sagda solda denk geliyorum.

    Bu denli etkilenmek hoş olmasa gerek, ben benzer durumda olsaydım bak(a)mazdım muhtemelen, kendi sorunlarım bana yeter diyerek.

    YanıtlaSil
  4. Hiç izlemedim desem 😔 içim sıkılıyor, kasılıyor resmen. Salyangoz simgesi tam uymuş ama 👍🙂

    YanıtlaSil
  5. Yerli dizi seyretmiyorum. Sadece beş altı yıl önce Kiralık Aşk dizisini seyretmiştim. Hatta çevremdekiler yerli dizi seyrediyorum diye çok şaşırmışlardı. O da erkek karakter Ömer yüzünden. Kitap okuyor, resim yapıyor, kahve aşığı,klasik müzik dinliyor. Bunları görünce meraktan seyrettim. Yerli dizilere çok uzağım. Salyangozun anlamını çok sevdim :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Tek bölüm dahi izlemedim, dizi için her hangi bir görüş bildirmem olanaksız. Bu tip bir sahnenin yaşandığı veya yaşanabileceği dizileri pek seyretmek istemiyorum. Hayatta bu tip olaylarda vardır elbet, inşallah bu tip yaşamlar her geçen gün giderek azalır.

    YanıtlaSil
  7. Bende izlemeyenlerdenim. sadece arada bazı sahneleri önüme çıktı. Hatırladıkça gülüyorum. 10 metreden birbirlerine sıkıyor ama kimse ölmüyordu :))

    YanıtlaSil
  8. Ben de çok etkileniyorum izlediklerimden, okuduklarımdan. Bu diziyi bir ara annem izliyordu; ama mesai akşama alınınca dizi keyfi yalan oldu :) Bu karakteri hiç görmedim o yüzden. Üzücü. Zor yükler.

    YanıtlaSil
  9. Dizilerle aram iyi değildir. Pandemi nedeniyle yıllar sonra 2 dizim oldu. Sadakatsiz ve Bir Zamanlar Çukurova.
    Çukur mafya filmi sanırım Silahlar falan patlayıp duruyor fragmanlarda. O bahsettiğin kadının hamileyken pavyona düşmesi korkunç tabii. İzleseydim benim de rüyama girerdi:(

    YanıtlaSil
  10. Çukur'u 2 sezon kadar izledim, sonra bıraktım. Geçen denk geldi Yamaç kaçırılmış mı nedir anlayamadım, garip olmuş. Neyse dedim, geçtim. Efsun karakterine ulaşamamışım. Seyrettiğim zamanlarda Yamaç Sena ile evliydi:)

    YanıtlaSil
  11. Annemler çok seviyor Çukur'u, ben pek izleyemiyorum dizi, sadece Gönül Dağı var benim için şu sıralar :)

    YanıtlaSil
  12. Hiç izlemediğim bir dizi. Aslında bizde genel olarak tv pek açılmıyor. Çocukların dersleri, sınavlar derken hep bir gönüllü yasak oldu bu alete karşı evde.

    YanıtlaSil
  13. Ben izliyorum hem de sıkı takipçisiyim:-)) Sadece son dört bölümü kayınvalidemler bizde olduğu için izleyemedim:-)))

    YanıtlaSil
  14. çukur izlemedim ama rating lerde ilk beşte, yasak elma, diriliş kuruluş mu ne o dizi, bir de benim maraşlı tabii ilk beşte :)

    YanıtlaSil
  15. çukur hiç izlemedim sadece bir çatışma sahnesine denk gelmiştim kanal gezerken komedi filan sandım ilgimi çekmedi hatta bkm miydi çgh miydi bir tanesine mizah konusu bile olmuş o sahne :)

    YanıtlaSil