24 Ağustos 2020

Masterchef Türkiye 2020 Ilk Eleme

 

Ben Celal derken Sedat gitti. 

Kırmızı takımın elemanı idi. Çorbayı beceremedi. Takımın günah keçisi oldu ve ikinci eleme potasına giren oluvermişti kendisi.

Halbuki o akşam Serhat'ın salatası da salatadan çok otlu yoğurda benziyordu. Ama kimse adama laf etmedi. Ilginçti gerçekten. 

Hayır, Serhat karşıtı biri değilim. Aksine düzgün bir insan olarak görünüyorum. Dediklerinin arkasında. Ne sululuk yapıyor ne de laf dalaşına giriyor. Sakin ve kendinden emin hali ile sanırım ordaki tüm yarışmacıları etkiledi zaten.

Sadece takım içinde etkin olamadı bu hafta. Bakalım bu hafta ne olur. 

Elemedeki diğer isim Esra idi. O da boş oylarla oraya düştü. Ve harbiden az daha çıkamıyordu. Becerikli ve en az Serhat kadar klas bir duruşa sahip bir insan. Ne yardım bekledi ne istedi. Sakin ve emin olarak yaptı tüm yemeklerini. 

Ben Celal gider diye düşünüyordum. Ama adama son anda bir ilham bir güç bir azim geldi ve ilk potadan kurtulan o oldu. Şaşırdım mı evet şaşırdım. Zira o anlardan çok az önce Mehmet şefe gitmek istediğini söylemişti. Anlaşılan konuşmak iyi gelmiş. Ne diyelim yolu açık olsun. Ama bu duruşuyla orda yer edinemez. Biraz kendini öne atmalı. Zira çekingen bir insan orda cidden ezilir. 

Diğer iki isim Ayyüce ve Duygu. Iki kanka. Gerçi artık değiller gibi. Duygu, Ayyüce tarafından ismi söylenince, herşeyi bitirdiğini söyledi. Bu sebeple kindar olarak nitelendiriliyor kendisi. Bilemem. Sadece Sedat'a karşı takındığı o tavır hoşuma gitmedi benim. Kağıdı yırtıp parçalayıp önüne atmak falan. Abartı sadece. Bak adam gitti. 

Eray'a gelirsek şayet onun için  diyeceğim çok şey yok. Adamı ne seviyorum ne de gıcığım. Bazı konuşmaları yerinde iken bazı hali tavrı ile itici bir insan olabiliyor. 

Mehmet şef Duygu'yu tebrik etti. O da yanindakine dediki, bu saatten sonra babam gelse güvenmem kimseye. Peki kastettiği ne idi sizce... bence tüm yarışmayı kastetti bu lafı ile. Bazı zamanlar hak vermiyor değilim. 

Kimsenin beceremediği tulumba tatlısında neden Tanya seçildi meselâ. Künefe olayında ikinci bir yemek yapılmıştı. Neden o zamanda yapılmadı. Bu tulumba tatlısı yapanlara hakaret olmuyor mu yani... 

Neyse..

Öyle böyle izliyoruz işte. 

Zaman geçirme, çene çalma için bir eğlence işte. Hırs yapıp ekranda delirmiyorum çok şükür. Kimsenin fanatiği de değilim. Zira kanımda yok anam öylesi bir bağlanma. Şu yaşıma geldim, sereceresine kadar araştırıp ölüp gittiğim bir ünlü olmadı. Ya da başka biri.

Olayı da en son kendime de bağladım ya, helal be.

Tebrik ediyorum kendimi

Ve tüm yarışmacıları 

😂😁




10 yorum:

  1. Maksat zaman geçirme 😆 ünlü fanatiği olanları hiç anlamamışımdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen. 😁
      Evet bende hiç anlamadım. Nasıl bir duygu yoğunluğu nasıl bir bakış açısı bilemiyorum hiç. Bu yaşımdan sonrada anlamam herhalde.

      Sil
  2. Sedat'ın gideceğini anlamıştım hem geç pişirdi hem üzerini hiç kızartmadı olmamıştı yemeği.Bir de kopya çeken öğrenci gibi ha bre Esra ile Celal e bakıyordu:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende anladım. Somer şefin şu meşhur pastacı alev aleti ile saniyede kızartması da ayrı şov oldu.
      O benimde dikkatimi çekti. Ama işe yaramadı.
      :)

      Sil
  3. heey sayende izliyom ben dee artıkın. dün gece sedatın elenmesi normaldi yaa ciğerli pilavı iyi kızartmadadı dışından belliydi, celalinki daha iyi gibiydi :) favorim ayyüceeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Baştan belli etti gideceğini:)))
      Ayyüce bence çok kalmaz. Sevilmiyor fazla. Çok da tecrübeli değil.
      Bakalım ne olur.
      :)

      Sil
    2. ayyüce ama şirin masum minnoş işte o yüzden favoriiim :)

      Sil
    3. O yüzden de fazla ciddiye almıyorlar gibi. Bilemiyorum artık yani... :)))

      Sil
  4. saçmalama sanatı işte en fazla saçmalayıp en çok beğenilen kişiyi reytingleri yüksek tutanlar ellenmiyor basitçe

    YanıtlaSil