22 Kasım 2020

Balkabaklı Pişi Tarifi

 Bir önceki aynı isimli konumda tarif vermemişim. Tık tık

Yine yaptım dediğim gibi. Ve bu kez cidden oldu. Ailecek yedik ve kimse bunun içinde ne var demedi. Çünkü tadı kesinlikle yoktu. Bildiğin pişi tadında. 

Bir öncekinde neyi eksik koymuşum bilmiyorum. Hatırlamıyorum. 

Kabak miktarı  beş altı dilim yeterli. Ince dilim. Buharda haşlama yaptığım için ince dilimler halinde daha hızlı pişsin istedim. Çok da büyük değildi dilimler.

Haşladım. Bu sefer çatalla ezdim. Sabah yapınca ses olmasın diye. Üzerine iki yemek kaşığı yoğurt, birer yemek kaşığı sıvıyağ ( zeytinyagda olur) ve sirke koydum. Bir yumurta kırdım. Tuz. Kendinize göre ayarlayın. Biraz da karabiber ekledim. Acılık vermedi. Ona göre ekleyin. Ve çörek otu ekledim. Çokça ekledim. 

Hamuru yumuşak tuttum. Bu sefer sert olsun diye uğraşmadım. Biraz yoğurdum. Sonra bol unla açtım. Kestim. Pişirdim. Afiyetle yedik.

Başta da dedim. Yine söylüyorum. Kabağın tadı kesinlikle gelmiyor. Rengi turuncu oluyor sadece.

Kabağın yararlı halinden faydalanmak için bile yenmeli. Sevmeyen insan olan eşim bile bu haliyle anlamadı ve yedi. 

Çocuklarınız benimkiler gibi kabağı tatlı olarak yemeyen çocuklarsa ve hamur işi seviyorlarsa kesinlikle deneyin. 

Yapacaklara afiyet olsun.  


Bu tabağın dolusu kadar çıkıyor bu ölçülerle. 





12 yorum:

  1. Elinize sağlık ve afiyet olsun :) Başlığı görünce hatırladım yazınızı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.
      :)
      Unutanlara hatırlatmak istedim. :)

      Sil
  2. Bugün balkabağı almıştık. Kızıma yapayım bundan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Inşaallah afiyetle yer. Biz beğendik. Dediğim gibi pişi tadında idi.

      Sil
  3. Özgün bir tarif olmuş. Görüntüsü de güzel. Kabak yemeyene yedirme misyonu başarılı:) Kabak aldığımda mutlaka denemek isterim. Eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet başarılı oldu şükür.
      Beğenirsin sende Inşaallah.

      Sil
  4. pişi hastasıyım ama balkabağı yiyemiyore şefim :)

    YanıtlaSil
  5. çok değişik bir tarif olmuş... Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil