Masterchef de Barbaros yapmıştı.
Gerçi onun hamuru cıvıktı. Nasıl yaptığını da tam bilemiyorum.
Ben sadece hamura balkabağı koymasıyla ilgilendim. Zira niyetim kabağı tatlı olarak yemeyen çocuklara bir şekilde yedirmekti.
Yediler mi
Evet.
Kabağını vitamini gitmesin diye buharda biraz haşladım. Sonra blendirdan geçirdim.
Içine yumurta kırdım. Az pulbiber attım. Onu da Barbaros dan duydum tabi. Birde çörek otu attım.
Kıvamını zor koyulaştırdım. Demek Barbaros ondan cıvık bırakmış.
Sonuca gelirsek açtım kestim pişirdim. İlkten tuzu az gibi geldi ama sonra normal gelmeye başladı.
Çocuklar da yedi afiyetle.
Iyiki çörek otunu koymuşum. Onun o tadı bence yedirdi bana. Yoksa öyle güzel olmamıştı bence. Şansıma çocuklar hamur işi seviyor da yediler.
Bir daha yapar mıyım
Yaparım. Ama tadını daha güzel nasıl yaparım onu bulmam lazım.
Fikriniz var mı
Deneyen var mı peki...
...
Hiç duymamıştım. Yalnız bir ara balkabağı aldıydım ben onu hatırladım şimdi,dolapta noldu acaba ona? Gidip şu buzdolabımı boşaltıp düzenlemeliyim. Bugün pazara da girmeyeyim. Baaak beyaz lahana da aldıydım bir ara. Kolum ağrıyor diye basit şeylerle geçiştirirken noldu onlara acep?
YanıtlaSilBende işte programda gördüm. Yoksa bende tatlısını ve böreğini bilirim. Çorbasını yapıyorlar da hiç yapmadım da yemedim de.
SilBalkabağı bütünse kolay kolay birşey olmaz. Lahana için umudum yok :))))
Bende geçen fasulyeyi unutmuşum dolapta. Dipte kalmış sararmış solmuş. :(
Hiç denemedim,aklıma da gelmedi. Pişi hamuru zaten cıvık olur,yani biz öyle yaparız. Bal kabağını kışın belki bir ya da iki kez alır tatlısını yaparım o kadar.
YanıtlaSilBenimde görmesem aklıma gelmezdi.
SilBen açıyorum kesiyorum hamuru. Öyle pişiriyorum. Elle kalın geliyor bana.
Ben severim tatlısını alırım nerdeyse her hafta. Ama işte bu faydalı sebzeyi çocuklarda yesin diye yaptım böyle değişik bir şey.
Yıllar önce bir arkadaşımız böreğini yapmıştı. Bir lokma aldım ve zorla yutabildim. Diğerleri de yiyemedi. Çorbasını denemiştim, onu da çok sevemedim. Balkabağı tatlı yapmak için uygun bir sebze vesselam:)
YanıtlaSilBöreğini bizde yaparız. Ben kendim hiç yapmadım da annem yapardı. Bayılmazdım ama çirkin de gelmezdi tadı.
SilÇorbayı bende denemedim. Evde benden başka yiyen yok zaten. Çorba olarak yiyeceklerini hiç sanmıyorum. Ziyan olmasın
:))
Balkabağını çorba ve tatlıda severim. Bunu da denemek lazım.
YanıtlaSilTatlısı güzel evet.
SilIçine tat vermelik bir şey koyun mutlaka. Yoksa tatsız olur kanımca.
:)
Mücver olarak yeriz biz. Ama çorbasını da merak ediyorum. Pişi severim ama balkabaklısını hiç duymamıştım:)
YanıtlaSilMücver de iyi fikirmiş. Içine kabak olarak mı konuyor. Diğer malzemeler aynı mı oluyor acaba.
SilÇocuklar mücver de sever de ondan.
Evet bu cocuklar insana yeni yaratıcı fikir ürettiriyor. :))
YanıtlaSilKızım küçükken tatlısını yerdi ama şimdi yemiyor. Oğlum da yemez. Ama böyle yediler. E yedilerse ben yine yaparım tabi.
:))
Sevmiyorsan çok az dene. Tadı gelmiyor ama rengi sarımsı oluyor. Çörek otu koymalı ama kesinlikle.
YanıtlaSilİlk kez duyuyorum yani hiç yapmadım ama pişiyi çok severim, hatta yarın yapayım yahu. Sıcacık çayla ne güzel olur:) Afiyet olsun.
YanıtlaSilBende yapacaktım üşendim
Sil:)
Teşekkürler
pişi bayılırıım ama balkabağı yiyemiyoom :) bu bhafta da ebru veya sefa gideer :)
YanıtlaSilDene işte böyle beğenirsin belki.
SilHımmm...
Bilemiyorum. Önce adayları görmem lazım :))
Çok ilginç ya... Balkabağını çok fazla kullanmıyoruz millet olarak. En azından ben hiç görmüyorum. Ama güzel oluyorsa denerim bende. Annemle bir kapışma söz konusu olabilir tabi ama :D
YanıtlaSilTatlı olarak baya seviliyor ya başka türlü pek yapılmıyor.
SilBence çirkin değildi ama çörek otu iyiki olmuş.
Bal kabağını çok severim. Kurban bayramı öncesi dondurucuyu boşaltırken kıştan kalma kabakları tatlı yapayım dedim. Sade bir şekilde üzerine şeker döktüm ve pişirdim. Allah günah yazmasında berbat bir tat. Kızartma yapsam daha yenir bir şey çıkardı :) ziyan olmasın diye çatalla ezip kek harcına koydum. Tatlandırmak içinde tahin koyunca mis gibi yendi :)
YanıtlaSil