16 Ocak 2014

Büyük Ayıp.

Az önce büyük bir yanlışlık yaptım. Ama mazerette buluyorum, bu halime. Çok hainim.

Dün gelmişti ilk kez. Kimliğini bizim buralarda kaybetmiş, bulup getirmişlerdir diye sormaya geldi. Yüzü ve gözleri tanıdık gelmişti. Ne yalan söyleyeyim, gözlerini hatırlıyorum. Büyüyüp teni daha esmerleşince daha da belirginleşmiş, yeşil gözleri.
Dün yanında biri daha vardı, soramadım.

Bugün yine geldi. Bu sefer ehliyetini sordu. Yok dedim. Yalnızdı. Çok düşünmeden sordum. Zira yapacağım şeyin üstünde düşündükçe yapamıyorum. Yani bana provo yapmak iyi gelmiyor. Bu sebeple çok düşünmeden, çıkıp gitmeden sordum.
  • bu okulda mı okudunuz?
Tabi bu yanlış bir soru idi, maalesef. Çünkü karşımdaki okuldan değil, O, okuduğum diğer okuldan arkadaşımdı. Doğal olarak hayır dedi. Bende tabi o an bir yıkılma oldu ki, sormayın. Nasıl kızdım kendime. Okulun bulunduğu yeri söyledi. Tabi ya dedim de, işte devamını getiremedim ki. Birine benzettim sizi, demekle yetindim sadece. O da olur öyle, dedi ve gitti.

Çok büyük yanlışlık yaptım. Okuduğum okulları karıştırdım. E insan ilkokulu iki okulda okursa olacağı bu. Karışır tabi hatlar.

İnsanın eskiden tanıdığı birini görmesi ve tanıması güzel bir duygu. Tabi benim gibi hatlar karışmadıkça.

Bir keresinde de pazarda dolaşırken bir ilkokul arkadaşımı görmüştüm. Bakıyorum yüzüne, tanıdık. Ama tam kestiremiyorum. O da bakıyor. Ama O, o gün benden cesaretli çıkmıştı da gelip yanıma sormuştu. Ben bakınca o da tam tanıyamamış ama sormak istemiş. O gün de çok sevinmiştim.

Tanımak ve tanınıyor olmak güzel bir his veriyor insana. Hele seni tanıyan bir öğretmeninse. Mutluluk bende çifte oluyor. Açıkcası gururum bile okşanmış oluyor. Başıma geldi de oradan biliyorum.




8 yorum:

  1. ama neden getiremedin devamını ki.
    tanıdım derdin ki nolcak ki.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okulları karıştırınca bir an tutuldum kaldım, toparlayamadım ki lafı.
      Belki yine görürüm. :)

      Sil
    2. sen de uzak tutuk çekingenlerdensin.
      senin de işin zor.
      ben de iyice uzağım insanlardan ya.
      annem bana yabanisin çok diyo.
      anneee bana iltifat etmee diyom.
      :)

      Sil
    3. Aynen öyle. benim annemde bana öyle der. Öyle dedikçe hepten yabani yapıyor, haberi yok. :)

      Sil
  2. Hatırlayamayınca kötü oluyor onun için ben şöyle yapıyorum "aa evet sanki hatırlıyorum ama tam çıkaramıyorum" derken karşımdaki zaten diyiveriyor ben de bir oh çekiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İyi fikir. Ama O, sanırım beni tanımadı.

      Sil
  3. Buna yanlışlık denmez, hata denmez. Çok mu acımasızsın kendine??
    :)

    YanıtlaSil