19 Eylül 2013

Hayat Aynı.. Biz Farklıyız..

Herkes hayatı farklı görüyor. Ama herkes aynı hayatı yaşıyor temelde.
Kimi yeni günde doğan güneş için şükürler ederken, kimi güneşi görmekten hoşnut olmuyor. Gün içindeki zaman yetmezken birilerine. Birileri gün bitmiyor diye hayıflanıyor.
Nefes alıyoruz, sesleri duyuyoruz, konuşabiliyoruz, yürüyebiliyoruz. Özetle yaşamaya en güzel haliyle devam ediyoruz. Hayatın içindeyiz hala. Sağlık, hastalık, dertler ve sıkıntılar hep hayatın içinde olduğumuzun kanıtı. Yaşadığımızın ispatı.
Dedim ya herkes farklı görüyor hayatı. Farklı yaşıyor. Sağlık ve bolluk içinde mutsuz olanı da var. Hastalık ve dertler içinde haline şükredip gülmeyi başaranlar da. Gün hepsi için, hepimiz için 24 saat. Aynı hayatın içindeyiz. Ama farklıyız. Farklı yaşıyoruz.
Hayatın içinde, kimileri güneşin doğuşunu, kimileri batışını göremiyor. Ama aynı günü yaşıyorlar. Kimi eksik, kimi fazla.
Soluk alıp verdiğimiz sürece hayatın içindeyiz. Yaşama dahiliz. Öyle ya da böyle. 







 

6 yorum:

  1. Aynı gökyüzünün altında, binlerce farklı problem.. Aynı dünya, benzer sorunlar, başka insanlar, farklı zamanlar.. Şükür etmeyi bilene güzel yaşamak.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Yaşamak büyük nimet aslında. Farkına varabilene.. :)

      Sil
  2. ne güzel anlatmışsın
    aynı hayatı ama farklı hayatları yaşıyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. :)
      Temel aynı ama yaşayış farklı hep.

      Sil
  3. Yaşamak her haliyle güzel belki biz kıymet vermiyoruz gereğince. :-)
    Bizim en kötü günümüz birilerine hayli iyi görününce temelde aynı içine girince bambaşka.işin içine düşünce girince hisler girince... :-)bi tuhaf yorum oldu yav :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Anladım. Benimde anlatmak istediğim o. Duygular aynı ama yaşattıkları farklı.

      Sil