25 Eylül 2013

Kaçak Dizisi - Uyuyan Dev Uyandı.


Akşam oturduk, ailecek Kaçak dizisini izledik. Diziyi aslında babam seçti. Bizimde izleyecek başka bir şeyimiz olmadığı için ses etmedik. Onu izledik. Şimdi geçelim diziye.
Dizi başlamadan evvel haberlerde dizinin tanıtımı yapıldı. Artık haberlerdeki dizi tanıtımlarına da alıştık. Alıştırdılar. Orada Gürkan Uygun'un, namıdeğer Memati'nin dizide eski polis olduğu söylendi. Ama öyle çıkmadı. İlk anlam veremediğimiz nokta bu oldu.
Dizinin özeti şöyle; mafya babasının oğlunu öldüren Serhat (Gürkan Uygun), ailenin intikam korkusundan kaçar. Ama bir gün yerini öğrenirler. Ve olaylar başlar.
Dizinin ilk yarım saati saadetten geçilmiyordu. O musmutlu aile tablosu o kadar da inandırıcı değildi şahsen. Bir de adam kaçmış. Kaçtığı 7 yıl olmuş ortalama. Şimdi oğlu var, 7 yaşında. Varın siz söyleyin, bu nasıl kaçıştır arkadaş. Kaçan adam hemencecik aile kurar mı? Ne aşkmış, görür görmez vurulmuş da herşeyi unutup kuruvermiş ailesini, düzenini. Bari kaçış senesini fazla söyleseydiniz de bu detay göze çok batmasaydı.
Saadet tablosunda hele bir sahne vardı ki, gıcık oluyor insan. Neymiş, kocacığı evlilik yıldönümlerini unutmuş. Kadın resmen salyasümük ağladı. Sanırsın aldattı. Şimdi diyecek ki, bitti bu evlilik, boşanıyorum. Var mı böylesi ya.. Abartmayınız şu özel gün muhabbetlerini bu kadar. Hiç inandırıcı olmuyor.
Geçelim dizinin asıl mevzusuna. Şimdi Serhat, yanında çalıştığı ama ne olduysa ihanet ettiği için öldürülecekken kaçıyormuş. Ve o kaçış anında adamın oğlunu öldürüyormuş. Ki orası muamma. Zira göstermiyor. Sadece silah sesleri var. Yani bence o öldürmedi. Kazara o engamede vuruldu uşak. Ama diğer sağ kalan adamlar korkudan suçu onun üstüne attı.
Yıllar sonra adamın izini bulunca peşine düşüyorlar. Aslında babanın niyeti öldürmek değil. Ama onun gözüne girmeye niyetli damat işin suyunu çıkarıyor. Serhat'ın yani şimdi bilinen adı Ahmet'in oğlunu kaçırıyor. Yine silahlar patlıyor ve çocuk vuruluyor ne yazık ki.
Şimdi eşitleniyorlar işte. Kaçarken kovalayan oluyor. Olacak yani. Bir de kaçtığı ailenin kızıyla aralarında bir şey varmış galiba. Kız adamın resmini saklamış bunca yıl. Kız da o dediğim damat müsvettesinin eşi oluyor. Evli barklı kadın yani. Çocuğu da var. ister misiniz o çocuk Serhat'tan olsun. Ha, ha.. amma gülerim he.
E şimdi ne olacak. Adam kaçmaktan vazgeçip kovalayacak da, adamların yeri yurdu belli. Devamı ne şekilde işleyecek merak ettim doğrusu.
Başlıktaki uyuyan dev, kaçak olan Serhat oluyor. Bunu oğlunu öldürdüğü mafya babası adam söylüyor. Onun da oğlunun öldüğünü öğrendiğinde.Açıkcası bu söz insanı düşündürüyor da bakalım çok da abartmasalar bari. 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder