8 Temmuz 2012

Ayagını Burdan Kesecem Senin...

Otobüslerde yolculuk edenler bilir. Hergün rutin gibi görünsede bazen insanın karşısına değişik durumlar çıkabiliyor. Otobüsde insanları izlemek de yolculuğunuzun biraz olsun sıkıcılığını gideriyor. Yahut otobüsten tamamen arınıp yola bakmak. :)
Ortaokula gidiyordum daha. Zaten ilkokul hayatım hariç, orta ve lise kısmında okula hep otobüsle gittim, geldim.
Okul çıkışı boş bir otobüs denk gelmiş. Binmişim. Yerime yerleşmişim. Arkamdan binen, aynı okulda okuduğumuz, böyle boylu poslu bir erkek değil, -öyle diyeceğimi sandınız kesin. :D - kız, arka tarafa ilerlerkene, birden kendi gibi gür sesiyle; " bi tanemmm... " demez mi.. Allah dedim ne oluyor.
Sonrasında şarkının devamını getirdi de, şarkı olduğunu anladık. O zamanların meşhur İbo şarkısı bilirsiniz.
Sonrası deli gibi severim seni ben diye devam ediyor olmalı.
..
Bir kaç yıl evvel. Otobüsle eve geliyoruz ablamla. Önümüze bir anne kız oturdu. Kız henüz ilkokula ya gidiyor ya gitmiyor. O yaşlarda. Annesinin kucağında bir oturuyor, bir ayakta duruyor.
Sonra bu sevimli kız şarkı söylemeye başladı. Ben pek kulak vermiyordum ki ablam beni dürttü yanlış hatırlamıyorsam. Sonra kzı dinlemeye koyuldum. Gerçi sesi otobüste rahatla duyuluyordu ama kulak vermek lazım, mesajı almak için. Söylediği şarkı aynen şöyle;
" Uçacaksın... uçacaksın.. ayağını burdan kesecem senin.. kalbime konacaksın.."
Evet sizde o küçük ayrıntıyı ve mesajı aldınız mı şarkıda. :D Ayağı yerden kesmeyecek, burdan kesecek küçük kızımız. O bura nere bilemiyorum. :)
...
Daha geçenlerde de baya kalabalık bir otobüse denk geldik. Hani bilenler bilir. Arkada gidecek yer yoktur ama şöför devamlı yeni binenlere; " arkaya ilerleyin..ilerleyelim, arka taraf boş... " Nasıl bir göz vardır onlarda bilinmez. Hatta birini gözüne kestirir. Direk ona söyler, ilerle diye.
İşte böylesi bir kalabalık ortamda, bir genç kızımız ayakta, anacığının yanında durmakta. Ön taraflarda. Şöför bu kıza, önün boş, ilerle dedi. Kız başladı bağırmaya. Yok ilerlemezmiş. Annesi ordaymış. Onun yanında dururmuş. Nasıl bağrıyor adama. Adamda iyi tamam dur durduğun yerde dedi. Anası da kızına sus diyor ama kız coştu, hala söyleniyor. Niye öyle demiş.

12 yorum:

  1. hahhah :) , toplu taşımaların içerisi malzeme doludur ya (hikaye bakımından) :p
    ayağını burdann kesicem seniinnn :d

    YanıtlaSil
  2. otobüs şofölerinde 7. his diye bi şey var, içerde 10 cm2 boş yer olsa bile adamlar hissediyor, yolcuları yönlendiriyorlar. sen yanındaki o boşluğu göremezsin ama şoför en önden hisseder orayı :) bu his sadece onlara bahşedilmiş ama doğuştan gelen bi şey değil. sen otobüs şoförü olsan bu yaştan sonra sende de gelişecektir bu 7.his :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım o koltuğa oturunca gelişiyor, kendiliğinden, otomatik olarak. :D

      Sil
  3. sıkı bir gözlemci toplu taşıma araçlarından 3 kitap çıkartır valla o derece :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkabilir essahtan. Yazmalı mı ne yapmalı.. :) :)

      Sil
  4. bu postu okurken televizyonda ibo çalmaya başladı tam da o bir tanem şarkısı ahahah :)

    YanıtlaSil
  5. ha ha haaaaa 2. çok güzeeel aman o 3. kızdan korkulur. sinirleri tepesindeymiş sanırım.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, babası yaşındaki adama o derece, herkesin içinde bağırması hiç hoş değildi. Annesine bile sus deyince, tersliyordu, terbiyesiz..

      Sil