7 Ağustos 2012

Madurum Madur.. Ama Suçlu Kim Belli Değil


Bu kızcağız var ya bu kızcağız.. Dünden beri neler çekiyor neler.
Her şey dün bizim şu düğmeli arakablonun düğmesine basmamla başladı. Durun hemen kabahat sende işte demeyin. Bi dinleyin önce.

Ben bu işlemi senelerdir yapıyorum. İşte dünde yaptım. Sigortalar attı birden. Neyse.. düzelttim. Açtım pcyi. Ama bağlantı yok. Modeme bakıyorum. Ki modemde bahsettiğim şu ara kabloya bağlı. Işıklar tamam yanıyor, bir sadece Ethernet düğmesinin ışığı yok.

Ee bi bekledik düzelir belki. Düzelmedi.

Bende 444 0 375 numaralı hattı aradım. Bizim sorun için eskiden 5 tuşuna basılıyordu. Bende direk ona bastım ki bana başka şeyler dedi. Meğer sıralama değişmiş. 2 tuşuna basmalıymışım. Aklınızda olsun, net bağlantı sorunu için direk 2 ye tuşlayın.

Dediler ki bağlantıda sorun yok. Sonra beni canlı bir kıza bağladılar. Dedim bağlantım yok, nasıl sorun görünmüyor ki. Sonra Ethernet yanmıyor sadece dedim. O zaman sizin pc ile modem arasındaki bağlantıda sorununuz var. Bilgisayardan anlayan birine gösterttin dedi bana.

Ordan sonuç alamayınca başka yerlere başvurduk. Sonra geldi birileri. Baktılar ettiler falan. Neymiş öyle arakablodan açıp kapatmak modeme zarar veriyormuş. Bozmuş modemciğimizi. Ki onu bize veren en iyisi bu demişti bize. Markası da Ttnet. Gerçi bu ilk değil bizim 4. modemimiz Maşallah. Dayanmıyor modemler bizim hıza.

Sonrasında yeni modemi taktı ama o da çalışmadı. Allah Allah.. demez mi  sizin pcninde net kartı yanmışmış. Aman ne güzel haber.

Bu sefer pcnin teknik servisini aradık. Neymiş efenim, biz getircekmişiz pcnin bozulan parçasını.

Modem için gelen kişi ben bir bakayım, olmadı götürürsünüz dedi. Ee biz bu arada madur olacağız. Ne olacak? Bize neyse ki başka pc getirdiler. Ayarladı modemini yazıcısını falan, gitti.

Hoppa.. aradan bir saat geçmedi bağlantı yine gitti. Bu sefer sadece Ethernet düğmesi yanıyor. Diğerleri yok. Yine 444 0375 aradık. Zati biz bunlarla uğraşırkene akşam oldu. Bu sefer arıza var dediler. Kaydınızı aldık, sorun giderilcek dediler. Akşam çıkışa kadar bekledik. Gelmediler.

Sabah geldik, hala tık yok. Bağlantı sorunu halen devam. Sonra araya hatır sahibi birilerini soktukta geldiler baktılar. Ama öğlen olmuştu bile. Baktı ve dediki modeminiz bozuk sizin. Nasıl olur daha dün takıldı dedik. İyi de bu modem yeni değil dedi. Başka bağlantıya kurulmuş modem, sıfırlanıp başka bağlantı ile çalışmaz falan filan dedi.

Biz yine modemi takan adamı aradık. O gelene kadar, bağlantı geldi. Sanırım Telekomdan birini görünce tırstı. Başladı çalışmaya.

Çağırdığımız diğer kişide modemde bir sorun yok. Bunlar -telekomcuları kastediyor- hep böyle söylüyorlar dedi. Bozuk olsa hiç çalışmazdı dedi. Şimdi nasıl çalışıyor madem dedi.

Ee .. haklı idi.

Bizde şaşırdık. Kaldık.

Efenim, bayada uzun bir yazı olmuş. Ama bunlar özet hali.

Sanmayın ki şimdi tüm sorunlar bitti. Hayır…

Önceden bahsettiğim şu sistem var ya, şimdi yine o çalışmıyor.

Bir günyüzü göstertmiyorlar insana. Bir rahat nefes aldırmıyorlar.

Dua edinde sorunlar bitsin.. he mi ? Bende blog dünyama geri dönebileyim. J

8 yorum:

  1. üzülme canım hallolur..geçen aynı sorun bizim evdede oldu, gitti geldi pc falan..:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Şimdilik son olarak net sorunumuz çözüldü. :)
      sistem sorunsalı devam ediyor ama artık beklemeyi bıraktım. Düzelirse düzelir artık, napalım. :) Bi evraklarım birikiyor yine, ona uyuz oluyorum.

      Sil
  2. Kimse işini düzgün yapmıyor. Ya da alanında ehil değiller. Fasülyeden adamlar insanın asabını bozuyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sormayın, kime inanacağımızı şaşırdık şu iki günde.
      Arada işini yapmayan biz oluyoruz yine. Millet geliyor, ee bağlantı yok, birşey yapamıyorsun. Elin kolun bağlı. mecbur git-gel yapıyor insan. Bize bozuk atıyorlar. :)

      Sil
  3. allam ya şanssız bir günmüş.
    :)
    ya oluyo bazen hepimizde.
    :)
    ama sizin şu sistem değişmeli.
    işler aksamıyo mu yaaa.
    patron ne diyo bu işe.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, inşaallah yaşamayız bir daha. :)
      Sistemi baştan kabul ettik. Şimdi tüm veriler onda. Mecbur bekliyoruz düzelmesini.
      Patron neredeyse hergün görüşüyor. Çözmeye çalışıyoruz diyorlar işte. Napalım. :)

      Sil
  4. :)hayırlısı. olsun işte size dinlenme oluyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, öyle düşünmeli. :) O gün keşke kitabım olsaydı yanımda dedim. :)

      Sil