24 Şubat 2021

Kelime Oyunu 13

 

Noter Katibi

Zamanın birinde, bir küçük sahil kasabası varmış.  Bu kasabada herşey ve herkes kayıt altına alınırmış. Kasabanın ortasında, kocaman bir bina yapılmış. Binanın tamamı noter olmuş. Tüm kayıtlar bu noterlik tarafından tutuluyormuş. Her işin ayrı odası varmış. Her odanın ayrı bir arşivi. 

Kasabanın yarıya yakını da bu noterde çalışıyormuş. Her işin çalışanı farklıymış. Misal biri yenidoğan kayıt yaparken ölüm kaydını da yapamazmış. 

Bu noterin en işlek bölümü ise aşk kayıt bölümüymüş. Bu bölümde yeni çalışmaya başlayan bir kız varmış. Özellikle bu bölümü istemiş. Oysa herkes çok yoğun diye bu bölümü istemezmiş. Bu kız ise hiç aşık olmadığı için aşkı çok merak edermiş. Aşıklara bakmak, aşklarını dinlemek onun için bir keyif imiş. 

Günlerden bir gün. Iki aşık gelmiş yine. Elele, gözgöze. Demişler ki, biz aşkımızı onaylatmaya, kaydını yaptırmaya geldik.

Tabi demiş noter katibi genç kız. Hemen iki form uzatmış ikisine ayrı ayrı. Bunları doldurun demiş. Aşıklar karşılıklı oturup başlamışlar doldurmaya. 

Formun biri kişisel bilgiler içinmiş. Diğeri de aşk üzerine. Nerede nasıl tanıştıkları sorulurmuş meselâ. Sinema, park, restoran, aile arasında diye seçenekler varmış formda. 

En son aşklarına ne kadar süre verecekleri sorulurmuş. Ay ve yıl olarak seçenek varmış 12 ye kadar. Bazen bu formu dolduran aşıklar oracıkta anlaşmazlığa düşer, kayıtlarını  yaptırmadan ayrılıp giderlermiş. Ama noterlik onları bile kayıt olarak tutarmış. 

Gelen aşıklar sessizce formlarını doldururken kapıdan yaşlı bir çift girmiş. Genç katip onları görünce, bunların aşkları daha heyecanlı ve güzeldir diye düşünüp genç aşıkları başka katibe bırakıp yaşlı çifte buyrun demiş. 

Yaşları hayli var olduğu belli olan bu çift, birbirine bakıp şöyle demiş;

"Bizim aşkımız zaman aşımına uğradı. Tazelemek istiyoruz." 

Genç noter katibi şaşkın şaşkın bakakalmış bu yaşlı çifte. Şimdiye kadar duyduğu en ilginç en sıradışı kaydı yapacak olmanın heyecanı ve gururu sarmış bedenini. Hayranlıkla bakıp iç geçirmiş kendince. Ben böyle bir aşk yaşarmıyım ki diye düşünmeye başlamış bile.

Formlarını vermiş ellerine ama ikiside çok yaşlı olduğundan formu dolduramamış. Katip onlara bu konuda  yardımcı olmuş. O sormuş Onlar hiç düşünmeden birlikte cevaplar vermişler. Nerede tanıştınız sorusunda sinema demişler. Ama erkek söze devam ederek, o gün sinema filmi değil kukla gösterisi vardı ama, demiş. Kadın gülmüş. Bunu illâ belirteceksin değil mi her seferinde, demiş. Adam, elbette demiş elbette. Senin kukla sevdan olmasa o gün benim yaptığım kuklaları izlemeye gelir miydin hiç, demiş. 

Genç katibin hayranlığı dahada artmış bu çifte karşı. Dahada özlem duymuş böylesi bir aşka. 

Akşam olmuş. Tüm dosyalar arşivlere taşınmış. Herşey bitmiş, çıkmaya hazırlanırken patronu gelmiş yanına. Tebrik ederim, bu ayın elemanı siz oldunuz, bugünkü yaşlı çift size bir hayli yüksek puan vermiş, demiş. Tekrar tebrik etmiş ve eklemiş,

"Yarın resminiz ve unvanınız duvarda asılı olacak. Iyi akşamlar," demiş ve gitmiş. 

Kız ise bu habere sevinmemiş bile. Aklı, o zamana sığmayan büyük aşkta kalmış. Hayaller kurakura evinin yolunu tutmuş genç katip. Bir gün kendi aşkını da tekrar tekrar kayıt altına almanın heyecanını yaşamak istiyormuş. 



...

.....



16 yorum:

  1. Ya çok güzeldi 🥰♥️

    YanıtlaSil
  2. oooo maşallah ne çabuk yazmışsın gelcam yineğğ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kelimelerden bu kadar tatlı bir hikâye çıkartmışsın ya, bravo :)

      Sil
  3. Çok keyifli bir hikaye, kaleminize sağlık ��☺️

    YanıtlaSil
  4. Alâkasız kelimelerden ancak bu kadar güzel bir öykü çıkarılabilirdi. Aşk üzerine olumlu mesajlarla dolu, hatta ders alınası muhteşem bir kurgulama olmuş. ''Ayın elemanı'' detayı gülümsetti.
    Çok güzel yazmışsın gerçekten. Zihnine sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Samimi ve güzel bir öykü olmuş. Ben de o kasabada yaşamak isterdim. Kelimeler biraz zorlayıcı olmasına rağmen başarılı olmuşsunuz. Kaleminize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  6. ne tatlı amca teyzeymiş onlaaaar çok romantiik :)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş. Baştan sona yazınızı merak ve keyifle okudum. Kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. güzel olmuuuş ben bu ara katılamadım ama inşallah haftaya tekrar katılacağım :)

    YanıtlaSil
  9. Yorum yapmıştım ama sıkıntı olmuş sanırım anlamadım :) Hikayeye bayıldım, hayal gücünüze daha da bayıldım... Değişik bir hikaye olmuş devamını bekleriz :)

    YanıtlaSil
  10. Biribrinden uzak duran kelimeleri uyum içinde kullanmayı başarmışsın. Son zamanlarda yaptığın en güzel paylaşımlardan biriydi bence. Tebrik ederim :))

    YanıtlaSil
  11. Çok keyifli, sıcacıktı. Emeğinize, yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Sevimli olmuş, kalemine sağlık:)))

    YanıtlaSil
  13. ne büyük aşklar var diye düşünmüş kızcağız

    YanıtlaSil
  14. Güzel bir hikaye olmuş, farklı ne denir ki, aşk tasdik ettirmek, tazeletmek... Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil