12 Nisan 2021

Durum Modu Gevezelik

Pazartesi muhabbeti var de mi...

Ama moralim hiç yok benim bugün. Aslında birkaç gündür. Sebebi birçok şey aslında ama sadece bir şey. 

Anlatmak istesem de vazgeçtim. 

Birazda rahatsızım aslında. Cuma ve cumartesi boğazım acıyordu. Dün öksürük başladı. Kuru öksürük. Bugün sabah yine var gibiydi ama geçti o da. Böyle bakınca korona gibi duruyor. Ama hep evdeydim. Perşembe pazara gittim. Ki gidip gelirken ayaklarımdan acayip üşüdüm. Gelince de birşey yapmadım. Sabahında boğazım acıyordu zaten. Üşüttüm mü boğazım acır direk. Oğlumda aynı. Zaten kötü ne huyum varsa almış. Kız desen ayrı âlem. O kadar zıtlar ki. Geçen onlara bakıp zıtlıklarını düşündüm. Nasıl kardeş bunlar ya, demedim değil  :))

Günlerim iyi ve verimli değildi bu hafta. Sinirli ve hastalıklı geçti. Bu hafta yine ve hatta şuan canım yine içli köfte istiyor. Dolaptan çıkarıp pişirmek istiyorum. Ama o tadı aklıma geliyor. Vazgeçiyorum. Git gellerdeyim anlayacağınız üzre. Bakalım akşama var daha. Ama bu bezgin ruh halimle kesin yapmam ya neyse...

Sinirli iken, önceden sinirimi bozan insanı gördüğümde, herşeyi beni rahatsız ediyor. Yaptıkları söyledikleri geliyor aklıma herhalde. Bugün meselâ, blogları dolaşırken, böyle sinir olduğum birinin yorumu beni acayip sinir etti. Hatta cevap vereyim dedimde yapmadım. Neyseki öfkemle hareket eden bir insan değilim. 

Aslında öfkeli yada sinirli bir insanda değilimdir. Yani çabuk sinir olan o tiplerden değilim. Yorgunsam  daha çabuk sinir olurum. Yakın olduğum kişilere daha çok sinirlenirim. Ve bunları şimdi niye anlatıyorum bilmiyorum. 

Bazen kimsenin beni anlamadığını düşünüyorum. Herkesin ...

Neyse burda bitirelim. 

.....

Hayırlı Ramazanlar olsun Inşaallah. 

Rabbim şükür kavuşturdu. Güzel günlere vesile olsun Inşaallah. 

....

......


29 yorum:

  1. Ben birine sinir olunca umursamamayı tercih ediyorum sinir olmaya devam edersem ve tepki gösterirsem o insan bundan zevk alır kendimi harap etmiş olurum sadece diye düşünürüm yani :) Günlük yaşantıda bir iki arkadaşla yollarımızı ayırdık bana hak etmediğim kadar kötü davranıp kalbimi kırdılar ama ben onları affetmesem de durumu affettim ve bu durumun kötü enerjisini kendimden serbest bıraktım tutmadım içimde. Niye kendimi sürekli o kötü durumu düşünerek hasta edeyim ki dedim yani. Boşvermek lazım bazen devam etmek lazım hayat çok kısa zaten bi de bu tür negatif enerjileri üzerimizde tutup kendimizi yormayalım diye düşünüyorum yani. evet zor oluyo başta ama umursamayıp o anıyı yok edince çok rahatlıyo insan :) üzme kendini
    bi de çok geçmiş olsun valla en ufak üşütmede panik oluyorum ben bir şey mi var acaba diye. benim de boğazım ağrıyor son günlerde üstelik ev arkadaşımın iş yerinde covid temaslılar vardı korkuyoruz azcık. zencefil bal filan uygula çok iyi geliyor bir de pekmez <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam unuttum derken birşey oluyor aklıma düşüyor yine o kötü anlar...
      Düşünmemek silmek evet iyi geliyor hafifliyorsun. Ama cidden istemek de lazım. Şuan o modda değilim. O anları düşünüp düşünüp ağlamak ve içimde kalanları dökmek istiyorum.
      Sağolasın. Geçti galiba. Bir belirti yok bayadır bugün.
      İnşaallah sizde de birşey yoktur.

      Sil
  2. Yazı bir yerden sonra yoldan çıkmış:-)Yanlış anlamayın, bir anda kendinizle kavgaya dönüşmüş anlamında dedim. Dünya hayatımızın süreli olduğunu düşünürsek çok takıntı yapıp kendimizi üzmemek lazım.. Çok yakınınız değilse belki de gözden çıkarmayı, hayatınızdan silmeyi düşünmelisiniz. Bu dönemde korona arttı ama mevsim hastalıkları da çok, dikkat etmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmak gelmiyordu içimden. Öyle aklıma gelenleri sıraladım. Sonuç bu haliyle.
      :)
      Aslında şuan yaşadığım sinirin çoğu kendime. Tam anlatamıyorum ama gözden çıkarmak mümkün değil.
      Sağolun. Dikkat etmeye çalışsam da yine buluyor hastalık.

      Sil
  3. Ben de bazen içimi döksem mi diyorum, yazacak şey bulamıyorum. Yazılarım da hep benzer şeyler zaten. :)) Öfkeli olmak kötü bilirim, bazen yıllar önceki bir şeyi hatırlarım kendi kendime sinir olurum. Sinirini içine atan biriyim bir de. Gereksiz yere çok şeyi takıyordum ama artık bunu yavaş yavaş bırakıyorum. :)
    Sağlığına dikkat et geçmiş olsun.
    Bu ara kursa yazılsam mı onu düşünüyorum. Kararsızım hâlâ. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bıraktım diyordum ama içimdeymiş hâlâ.
      Tetikliyor bazı şeyler işte.
      Kurs iyi olur aslında. Gidebilecek imkanınız varsa ben gidin, düsünmeyin derim. Farklı bir ortam insanlar iyi olur. Ama işte koronada var tabi. Kararsızlık da çok kötü.

      Sil
  4. Geçmiş olsun. Ben senelerdir bademcik sorunu çekerim. Her sene muhakkak boğaz ağrısı, ateş , vücut ağrıları vs. olur. Ben yine bu belirtileri gösterdiğim için koronayı hiç üstüme almadım. Babamda da aynı belirtiler olunca bademcik bulaşmaz deyip test yaptık ve koronaydık.Bundan sebep kendinize dikkat edin ve test yaptırmayı ihmal etmeyin derim.Rabbim şifalar versin.

    Sizi rahatsız edenleri görmezden gelin, bazen zor olsa bile yapın bunu, Ben kendi hayatımda bunu yapıyor, faydasını da görüyorum.

    Hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun.
      Evde başka belirtisi olan yok. Birde üç güne iki belirti ile korona olmuş olmak gerçekçi gelmiyor. Tabi evdeyim. Dışarı çıkmıyorum.
      Eksik olmayın.

      Sil
  5. Korona mı oldum diye düşünmek sinir kat sayını artırmış biraz. Tam da mevsimsel değişim vakti. Yani normalde gribal enfeksiyona yakalandığımız zamanlar. O illetin belirtileri de aynı olunca benim de başıma geldi bu durum. Hem de üç kez. Geçer gider, merak etme. Rahat ol.
    Kimse için kendini üzmeye değmez. Engelle gitsin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşaallah öyledir.
      Buralarda olanları takmıyorum. Yani öyle sanıyorum.
      :)

      Sil
  6. Hayırlı Ramazanlar İnşaAllah korona olmamışsındır geçmiş olsun. arada oluyor öyle can sıkıntıları kendinle ilgilen kendine vakit ayır iyi hissetmeye bak her şeyi kafana takma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimle ilgilenmeyeli baya oluyor.
      :)
      Teşekkür ederim. Bunları okumak bile iyi geliyor.

      Sil
  7. Arada hepimizin modu düşüyor. Olumlu telkinlerle bu çöküş halinden daha çabuk sıyrışabiliriz. Ihlamur devam, hem boğazı hem ruhu yatıştıeıyor. Geçmiş olsun
    Sevgiler selamlar, hayırlı ramazanlar 😊🙏🌺🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı ramazanlar.
      :)
      Inşaallah. Teşekkür ederim.

      Sil
  8. Kardeşler genelde hep ayrı dünyaların insanları gibi :) Geçmiş olsun hepinize.

    YanıtlaSil
  9. Insanın sağlığı yerinde olmayınca psikoloisi de bozuluyor. Geçti geçti.

    YanıtlaSil
  10. bence kimse kimseyi tam olarak anlayamıyor inan ki :) hislerini dökmen iyi olmuş bence. kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. hayırlı ramazanlar. geçmiş olsun. bak, tuzlu su ile gargara, baticon ile gargara, sirkeli su ile gargara, ayrıca bal limon zencefil sirke ve su karışımını içmek ve gargara, bunları her gün yap günde iki üç kere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın.
      Geçti. Tuzlu su ile gargara ve ballı limon suyu içtim saydıklarından.
      :)

      Sil
  12. Hayırlı Ramazanlar :)
    Öncelikle geçmiş olsun. Deep'e katılıyorum tuzlu su ve gargara iyi ediyor bende denemiştim bir ara.
    Bende beni kimsenin anlamadığını düşünüyorum çokça :) Varsın anlamasınlar diyorum bazen fakat bazen de sinirleniyorum :D
    Benim kuzenlerim var üç yaşındalar ve ikizler birbirlerine zıt düşerler onlarda. Kız pek cesurdur özellikle hayvanlara karşı erkek ise korkar. Çoğu zaman hallerine gülerim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın.
      Geçti şükür ama geniz akıntısı devam ediyor hala.
      Varsın anlamasınlar, demek iyiymiş aslında. :))
      Bizdede durum aynı. Kız cesur erkek çekingen.
      :)

      Sil
  13. Çok güzel bir yazı. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  14. Çok teşekkür ederim.
    Evet hastalık ve sinir olmalar peşi sıra geldi.
    Sağolasın.
    :)

    YanıtlaSil
  15. Beni de boğazdan yakalar. Kime sorsam boğazları acıyor bu sıra. Mevsim geçişi de var tabi. Çok dikkat etmek lazım.Sinirinde umarım geçmiştir. Arada oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhalde ondan. Yoksa geniz akıntısı da giderdi. Hâlâ var. O ayrı sinirlik de geçti ama
      :))

      Sil