9 Mayıs 2012

Pitta, Kapha, Vata. Seç Birini Yolla.

Yaz geldi, geliyor, yolda.
Ee yaz demek diyet demek, diyet demek yemek demek değildir. Yemek yememektir, aç kalmaktır. Aç bünyeden herşey beklerim ben. Birde kilolarından bezmiş bir kadından.
Bu nedenle bissürü, hatta milyonları bulan diyet adı altında saçmalıklar mevcuttur. Yani çoğunluğu saçmalıktır. Diyet dediğin, sağlığından olmak istemiyorsan doktor tavsiyesi ile yapılması lazımdır diye düşünmekteyim. Tabi o doktora çoğumuzun parası yetmediğinden, ordan burdan diyetler bulunur.
İşte yeni diyet modası -gerçi yeni değilmiş ama ben yeni duyduysam yenidir- .
Bedenimiz, kişiliğimiz ve kimyasalımıza göre dosha tipleri adı altında 3 tipe ayrılıyormuşuz. Dosha tiplerinin adları şöyle:
pitta, kapha, vata.
Adları bile garip değil mi? İşte bizler ya bunlardan biri yada ikisi birdenmişiz. Ve bunu öğrenip ona göre diyet yapmalıymışız.
Konu ile ilgili bir kaynak size. Buyrun.
Açın, okuyun, hangisi size uygun bulun.
Ben bakındın, okudum, hepsinden karmakarışık birşeyler buldum kendimde. Pekde uğraşmadım üstünde. Hem şuan canım yanıyor desem abartmam, hemde kilo sorunum çok şükür yok. Ama ortaya bir karışık çıktı o kesin de hangisi bilmiyorum. Sen hangisisin ?

6 yorum:

  1. :))) bende bakayım merak ettim şimdi. Bence diyet demek boğaza hakim olmak biraz da hareket etmektir. Boğaza hakim olmak ise tamamen bünyeyi aç bırakmak değildir.

    YanıtlaSil
  2. :)
    Sonucu da paylaşın ama merak ettirmeyin.
    Yani, aslı öyle olmalı ki, sağlık bozulmasın.
    Ama ani kararla yemeği kesip, aç kaldığımızda zayıfladığımızı düşünüyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Diyet demek yememek değildir. Zira ben de diyet yapıyorum ama benimki kilo alabilmeye yönelik. :D

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel. Diyet ve yemek yemenin bir arada bulunuşu.
    Ama işte genel kanı; diyet eşittir açlıktır. Adı üstünde diyettir, birşeylerden feragat etmek demektir. diyet ödemeli ki zafer kazanılsın. Tarzında düşünülmekte diyet denilen şey söylenince.
    Yani şanslı sayılıyorsun. Ama ben sanmıyorum ki, yinede istediğini yediğini. Diyet bu, vardır bir kısatlama muhakkak. :D

    YanıtlaSil
  5. Geçenlerde ekşi sözlükte annelerin evlenmeden önce 48 kilo olmaları adında bir başlık vardı. Demek ki bir nesil evlenmeden önce 48 kiloymuş. Ben 1.60 boyumla 49 kiloydum fakat bir daha o kiloya hiç inmedim. Şu anda eski kilomdan neredeyse 10 kilo fazlam var ama üç çocuk, yarım yüzyıl için hiç de fena sayılmaz diye düşünüyorum. ( Ah bir de eşim plastik cerrah olmasaydı şişman ve mutlu bir kadın olabilirdim. Şimdi eşime ayıp olmasın diye yediklerime dikkat ediyorum ): )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecekteki kendimi gördüm sanki. Bende şuan sizin evlenmeden önceki halinizim. :)
      Gerçi ablam bana, "hep böyleydin, hep böyle kalırsın" diyor ama bilemiyorum.

      Sil