Hani bir laf vardır. Anlattığın, karşındakinin anladığı
kadardır diye.
İşte yemek tarifleri de öyledir. Öyle düşünerek verilmelidir
tarifler. Zira, herkes anasının karnından usta bir aşcı olarak
doğmuyor. En evvela bunu unutmamak gerek.
Eksik, noksan bir tarif, bir insanın hayatını karartabilir.
Bir hikaye var, bakın onu anlatayım şimdi.
Yeni evli bir genç kızımız, annesinden pilav tarifi ister. Akşama
onlara yapmak için. Annesi de önce şehriyeyi sonra pirinçleri
güzelce kavur der. Akşam olur, yemekler sofraya gelir. Sıra pilava
gelir, konur kabaklara. Herkes bakakalır pilava. Pilavda su yoktur.
Annesi niye su koymadın diye sorunca da, kızcağız bombayı
patlatır.
Koy demedin ki..
Küçük ayrıntılar, hayatta olduğu kadar, yemek konusuna yabancı
insanlar için de çok önemlidir. Yabancı olmayan biri bile, yanlış
tarifle yapamaz. İşin başında anlarsa noksanlığı ne âla.
Yanlış yahut eksik. İkisi de aynı kapıya çıkar.
Yazık değil mi? Günah değil mi? O emeğe, o kullanılan
malzemeye? Hııı.. Sorarım size.
Evet, sayın yemek blogları, forumlar. Tarif veren insanlar. Lütfen
tarifleri en ayrıntılı şekliyle verin, karşınızdakine. En
küçük ayrıntı unutulsa, belki olmayacak o tarif. Her şeye yazık
olacak.
Bu büyük sorumluluktur. Hafife almayın.
Ayrıntılara önem verin. Ve eksik veya yanlış tarif vermeyin. Ah
almayın durduk yere. Benden demesi.
benı asar bu konular hahah
YanıtlaSil:) :) başınıza gelmesin de.
Silha haaaaa bak böle bi anım var.
YanıtlaSilsütlaç yaptım ama sütü az koymuşum.
kek gibi oldu. keserek yedim.
:)
sütsüz laç oldu yani.
:)
:) İyi ziyan olmamış yine de.
Sil