30 Kasım 2020

Balkabaklı Kakaolu Kurabiye

 Bu da taktı balkabağına , diyenler vardır. 😁

Yok takmadım. Sadece pazar kahvaltısına pişi yaparım diye ayırdığım kabağı, çörek otu yok diye yapmayınca kalmasın diye kurabiye yaptım. O kadar yani. :)

Ama aklımda da böyle denemek vardı açıkçası.


Tarifi de verelim. Ayıp olmasın. 

Aslında normal kurabiye tarifi. Fazlası sadece balkabağı. 

Yaklaşık 150 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ, portakal kabuğu rendesi, bir yumurta, isteğe göre kakao, 7 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı süt ve yaklaşık bir su bardağı kadar da ezilmiş balkabağı. Kabağı yine önce buharda pişirdim. 

Bunları bir güzel karıştırdım. Üzerine un ve kabartma tozu ekledim. Hamur normal kurabiye hamuru gibi ele yapışmayan bir hamur olmadı. Belki daha un eklesem olurdu ama bana ekledigim un yeterince çok geldi. Hamuru biraz ele yapışan yumuşak kıvamda bıraktım. Damla çikolata ekleyip bir güzel yoğurdum tekrar.

Oğlum kaşıkla ben elle şekiller vermeye çalışarak bir tepsi kurabiye yaptık. 

Evet cevabım aynı. 

Tadında kesinlikle bir değişiklik yok. Bildiğin kakaolu kurabiye oldu. 

Turbo ayarında 175 derecede pişirdim. Bu ayar sizin fırına göre değişir. Normal kurabiye gibi pişecek. 

Çocuklar afiyetle yiyor.

Yapacaklara da şimdiden afiyet şeker olsun.





18 yorum:

  1. balkabaksız olsa olur muuuu :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de bugün tatlı patates aldım. Buharda pişirdim. Aynı kabak tatlısı :) Tamamıyla aynı değil tabi ama haşlanmış patatesten çok kabak tatlısına benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladım. :)
      Hiç yemedim tatlı patates. Avakado almak istiyorum bakalım.

      Sil
  3. Zaten canım kurabiye yapmak istiyordu bu aralar :)

    YanıtlaSil
  4. İçine ne katarsan kurabiyenin adı o olur. Bence güzel olmuştur. Atmayıp değerlendirme konusundaki tutumun takdir edilesi ayrıca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden geldiğince değerlendirmeye çalışıyorum. Yapamayıp ziyan olanda yol değil. Keşke olmasa ama...

      Sil
  5. Çok değişik bir kurabiye. Daha önce hiç duymamıştım. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce deneyen biri çıkmadı herhalde. :))
      Teşekkürler

      Sil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Hey dear! Loved your post and allready followed your blog, i want invite you to visit and follow my blog back <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Farklı bir tarif. Denemeli o halde. Elinize, emeğinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. canım kurabiye istiyordu ama balkabağı hiç pişirmedim ben bunu başarabileceğimi sanmıyorum o olmadan yapsam olmaz mı :D

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim.
    Sevdiler. Zaten tadı normaldi.
    :)

    YanıtlaSil