17 Mayıs 2012

Pardon.. Telefon Çalıyor..


Bazıları lütfedip bunu söylüyorlar sağolsunlar.


pardon..” diyor, telefonuna cevap veriyor. Başlıyor muhabbete. Sende kimsin ki o an. Unutuldun bile, bilmiş ol. Zira telefondaki şahsımuhterem senden daha önemli, senden daha iyi muhabbeti var şuan, ve en acı olay ki, belki de senden çok seviliyor.

Sinir olduğum bir nokta. Konuşuyorsun biri ile. Pat çalıyor telefon. Açılıveriyor hemen, lafın içine -en masumane olarak- limon sıkaraktan.

Hadi bunu arkadaş ortamında yapanları, karşısındaki bir nebze hoş görebilir. Ama bunu, seninle konuşmaya gelmiş olan vatandaşa yapan bazı çalışanlarda var.

Zırttt.. telefon çaldı, açıyor telefonu başlıyor onunla konuşmaya. Bazen laf ağzının içinde kalıyor. Ağzın açık kalıyor, yutkunuyorsun. Ama kimin umrundaki...

Hıncal Uluç'un bir yazısını okumuştum. Orda Elizabeth Taylor'dan bahsediyordu. O güzel gözlü bayan, biri ile konuşurken hiç telefonuna bakmazmış. O muhabbeti hiç bozmazmış. Birgün bir ropörtaj sırasında yine çalıyormuş telefonu, açmıyormuş. Gazeteci dayanamayıp sorunca, neden açmadığını şöyle açıklıyor Liz;
"önemliyse beni nasılsa bulur, merak etme.."

İşte böylesi olmak lazım. Böyle olması lazım. Halbuki biz, sinemada, tiyatroda bile utanmadan açıp konuşuyoruz telefonla. Sanki emrine girmiş bir köle gibi.

11 yorum:

  1. hay ağzını öpeyim canikom yaa! illet bir konuya parmak basmışsın sen çok yaşa!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende. (:
      Bazen öylesi abartanlar var ki.. Hatta giriyor bir resmi daireye, elinde telefon, cırcır konuşuyor hala. Ee beklede bitsin konuşmanda öyle gir içeri. Demi ama..

      Sil
  2. Bende nefret ederim biriyle konuşurken karşımda oturanın telefona dalmasına . İnsan nereye bakacağını bilemiyor konuşmayı dinliyor gözükmemek için :D Bir de tabi konuşma harici telefondan face ve twitterden kopamayanlar var onlar ayrı alem:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele onlar ayrı katagori zaten. Ve ayrı terbiyesizlik yani. Karşında kanlıcanlı insan varken, sen tut sanalına laf yetiştir. Olacak iş değil.
      Birde teknoloji ilerledi diye seviniyoruz ama iletişim kopuyor gitgide. (:

      Sil
  3. Ben telefona pek cevap vermeyi seven biri değilim. Cep telefonları her yanına sızdı hayatımızın, biraz olsun dur diyorum. Boşa çaba ama olsun.

    Bir de ziyarete gitmiştim sevdiğim birini. Zırt pırt da değil ilk kez gidiyordum yeni yerine ziyarete. Hediye de almıştım, özenip onun için seçmiştim. Konuşmaya başladık sonra telefonu çaldı kaykıldı fısır fısır muhabbete çok uzun sürdü bozulduğumu ve kalkacağımı anlayınca kapattı. Sonra bir daha ziyarete filan gitmedim onu. Saygısızlık bence. Önemli bir şeyse cevap ver,kısa kes di mi? Muahebbet et alenen olacak iş değil :)=

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir bir çoğalır belli mi olur? Bakın Liz hanım hiç çoğuna çaba dememiş mesela. (:
      Haklısınız. Yaptığı cidden saygısızlık olmuş. İnşaallah anlamıştır hatasını, belki..

      Sil
  4. o kadar güzel yazmışsınız ki sonuna kadar katılıyorum ama bir anne olarak telefonum çaldığında aklıma en olmadık senaryolar geliyor; (kızımı biri kaçırdı, bıçakladı, ormana attı.) gibi olmadık şeyler):Kızlarımın haricinde telefonları açmamaya çalışıyorum.Ama iti,raf etmeliyim ki kızlarım da en saçma konular için bile arayabiliyorlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tövbeler olsun. Allah korusun.
      Haklısınız ama. Bazen bir tanıdığımız öyle bir anda arıyor ki, Allah Allah diyorsun, bir telaş telefonu açıyorsun.

      Sil
  5. Adabı muaşeret gereği izin de alınabilir ama sohbet içinz değil, sadece bir dakika için..

    YanıtlaSil
  6. evet yaaa, herkes yanyanayken bile cepte konuşuyo.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet.
      Aslında lafım sadece yanında biri varken telde muhabbeti abartanlara sadece. yanındakini unutana..

      Sil