7 Mart 2013

Seven Ne Yapmasın

Birbirini seven iki insan vardır. Bazen o iki kişiyi de ayrı ayrı seven iki kişi daha olur. Onlara dikkat edin. Ne yapar ne ederler, gün gelir, sevdiğine kavuşan onlar olur. Çünkü o sevdiği, sevdiğinden bir şekilde ayrılır. Ve gider o diğer kişiyle evlenir. Hala o terkettiğini sevse bile.

 Çok mu karmaşık oldu? Yok canım. En az, bir tane Yeşilçam filmi izleyen, benim ne demek istediğimi anlamıştır.

Hatta, Kuzey Güney dizisini izleyenler de anlar. Bu konu orda da işlendi çünkü.

İnsan neden, sevmediği biri ile sırf kendisini seviyor diye ve dahası, terkettiği ya da terkeden sevdiğini kıskandırmak, belki de intikam almak için evlenir. Niye yapar ki bunu.

En başta o insana yazık. Çünkü, gün geliyor, devran dönüyor. Yine sevdiğine dönüyor insan. Sense fırtınadan kaçışda sığınılmış bir liman olarak kalakalıyorsun. Bir başına ve yine yalnız. Tek başına seven olarak.

O kişiyi de anlamak zor. Sevmediğini biliyorsun ama sevginin ikinize de yeteceğini sanıyorsun. Ama yetmiyor işte. Başkasını sevenden, dahası sırf ona eziyet olsun diye sana gelen birinden ne beklersin ki. 

Seven, işte bunu yapmasın. Sırf seviyorum diye, kendisini sevmeyen birine, dahada önemlisi başkasını seven birine kucak açmasın. Hele hiç evlenmesin

12 yorum:

  1. Kesinlikle katılıyorum olan intikam alınmak için evlenilene veya sevgim ikimize de yeter diyenlere oluyor karşı taraflarsa kısa bir misafir gibi kalıp sonra gidiyor ve gidenin arkasindan bakakalıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gidiyorlar en sonunda.. Bir anlık, artık heves mi denir, öfke mi denir.. o anki duygularla karar veriliyor ama sonu pişmanlık oluyor.

      Sil
    2. Pişmanlık dolu bir hayatı da kimse haketmez...

      Sil
  2. O dediğini yapan kişi çok büyük “Ah!” alır..Günah …Sevgi enteresan bir duygu Hayalperestçim..Bende yazılarımda ara sıra yazarım..Paylaşılması gereken bir duygu…Karşındakine o özel hissi hissetmiyorsan “Mış” gibi yapmak ya da birilerini unutmak için gitmek ya da “Eğlence” olsun diye yaklaşmak ya da “seçenek” gibi görmek çok yanlış çok..Karşındakide yanılır..Yanıltırsın..Üzülmesine neden olursun..ne gerek var ki tüm bunlara..
    Sevdiysen sevmişsindir..Hoşlanmışsan hoşlanmış işte..Söylersin ..Karşındakinde seninle paylaşacak duyguları yoksa, bitirirsin..Ama karşındaki ısrarla “Mış” gibi yaparsa..Şaşkına dönersin maazallah:):)…
    Yazık olur..genelde bu tür durumların sonunda..Karşındakinde zaten yoktur sevgi..
    Sende içinde bulunanı artık onunla paylaşmak istemezsin..
    Geçer gider öyle işte..
    Keşke her sevgi karşılıklı olsa, paylaşılsa ama olmayıncada olmaz ya..
    Ölle işte..:):)

    güzel ve sevgi dolu günler dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel anlatmışsınız. :)
      Bir de bilerek bu riske girenler var. Kazandıklarını sananlar. Ama hiç kazanmayanlar.

      Sil
  3. böyle evlenen yoktur ya hiç bence gündelik yaşamda.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film ve dizilerin ilham kaynağı hayat değil mi? Vardır belki, bir iki tane falan.. :D

      Sil
  4. diziyi izlememekle birlikte, anladığım anladığınla paralelse, ben de beni seven birini tercih ederdim. Nedenlerini anlatmasam olur zahir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır... olmazz... :D
      Tamam sizi sevenle evlenilir tabiki de ama gönülde başka biri olmayacak. Benim demek istediğim o. Birini severken, sevmediğiniz ama sizi seven kişi ile evlenmenin yanlış olduğu.
      Öyle değil mi?

      Sil
  5. kadınlar gününüz kutlu olsun efem.

    YanıtlaSil