29 Eylül 2011

Umutsuz Ev Kadınları Umut Veriyor mu

Onlar umutsuz bende. Dizinin ilk yapılacağı zaman fazla dikkatimi çekmemişti. Şimdi  yeni fragmanları görünce içlerinde oturmayan bir karakteri farkettim.
Dizinin orjinalini bilenlerde eminim farketmişlerdir.
Gabrielle, umutsuz ev kadınlarının en gencidir. Mankendir ama içlerinde en kısaları sanırım O.  Ama bizdeki Gabrielle olacak oyuncu Evrim Solmaz, bu karakter için fazla yaşlı kaçmış. Çok büyük duruyor.
Eva Longoria'nın canlandırdığı karakter olan Gabrielle için nette bakınırken, Eva'nın dizi kadın oyuncuları arasında en çok kazananların başında olduğunu öğrendim.
Yani sevilen bir karakter. Her ne kadar en aykırı davranışları sergileyenlerin başında o olsada.
Bakalım bizim Umutsuz Kadınlarımız bu işi ne kadar başaracaklar.
Diğer karakterler bana göre uyumlu. Özellikle Suzan karakteri için Songül Öden en iyi seçim olmuş. Gerçi o da biraz küçük gibi kalmış ama diğer taraftan karaktere iyi uyum sağlamış görünüyor.
Dikkatimi çeken bir konuda sanırım tıpkı Dedikoducu Kız dizisinin kopyası olan Küçük Sırlar dizisi gibi yapımcılar dizinin tamamen kopyası olmasına izin vermemişler. Ama bu konuda net bilgim yok. İzleyince anlaşılır zaten.
İzleyip görelim. Meraktan bakacağım. Dizi 2 Ekim Pazar günü başlıyor.


Ayrıca bu sıra gündemde olan bir başka dizi Leyla ile Mecnun. Dizinin ana karakteri Leyla diziden ayrılmış. Yani daha doğrusu yapımcı oyuncu ile yollarını ayırmış. Ve Arda karakteri ile. Nedeni iki oyuncu arasında geçen tatsız bir olay.
Bu değişiklikler diziyi nasıl etkiler bilinmez. İzlediğim bir dizi değil. Ama Mecnun karakterinin adına yakışır bir mecnun(deli) olduğunu biliyorum.


Kuzey ve Güney dizisinden de bahsetmek isterim. Zira bu sezon izlemeye başladığım ilk ve tek dizi. Dizinin Kuzey karakteri üzerine işlendiği söyleniyor. E doğru bir yerde. Olayların çoğu onun başından geçenler.
Ayrıca bana göre annesi tam bir ayrımcı. İki çocuğunu ayırıyor. Babası ise evlatlarını daha çok seviyor. Özellikle de Kuzey'i. Eminim izleyenlerin dikkatinden kaçmamıştır. Dün akşamki bölümde Kuzey'in, babasının kaşları için dediklerini babası duymuş. Kızmak yerine duyduklarını dikkate alıp kaşlarını çatlatmak vazgeçmişti.

Ve son olarak Yılan Hikayesi dizisini hatırlayanlar, Memoli(yalabık saçları meşhur)'yi de hatırlar. Şimdilerde Dedektif Memoli( bu dedektiflikte iyice moda oldu.Bknız. Kurşun Bilal) adıyla devam niteliğinde çekilmiş dizi. Aslında karakter bulunamamış da ordaki karakteri çalıp üstüne dizi yapmışlar yani. Olay bu bana göre.

Ben okadar senaryo yolluyorum. Birileri bana dönse de millet dizi izlese. Nerdeee... Göreceğiz umarım o günleri. :)

1 yorum:

  1. Umutsuz ev kadınları; bende acayip bir şekilde orjinalini izleme isteği uyandırdı. İlk fırsatta bakacağım. İlk bölümden hemde.
    Ve yine diyorum. Karakterler içinde en göze batan ve yerine oturmayanı Gabrielle olmuş. kesinleşti yani izleyince de.
    Ve büyük ihtimal dizinin çoğu hakkı alınmış. Çünkü baya baya aynısı gibiydi yani.

    YanıtlaSil