15 Ağustos 2013

Bir Aşk Hikayesi Dizisinde Neler Oluyor ?


Artık anladık ki, dizi orjinalinden saptı, gitti. Zira orijinali 16 bölüm falanmış. Ama bizim versiyon o bölümü geçeli çok oldu. Zaten bölüm başına bizimki on basar ona süresi ile. Bizdeki dizi süresi ile on bölüm çıkar yahu onlarda. (tamam abarttım biraz, hadi beş olsun, anlaşalım. :D )
Şimdi bu Korkut neyin peşinde? ...
Korkut bir iyilik meleği mi yoksa tam şeytan mı?
Doğrusu isterseniz ne yaptığı belli olmayan, dengesizin önde gideni diyebilirim. Ceylan da tam dengesiz. Aslında iyi bulmuşlar birbirlerini de işte kavuşamıyorlar. Kavuşamalarının bir nedeni de aslında bu dengesizlikleri ya neyse..
Bir de Cennet çıktı şimdilerde. Gökten düştü lap diye.
Bir şey soracağım size. Gözlerinizi kapatın ve Korkut, Emine ve Cennet'i yan yana getirin. Göz var nizam var değil mi? Bunlar nasıl aynı yaştalar sizce? Emine büyük gösteriyor, tamam kadının çekmediği çile kalmamış. Olabilir. Ama Cennet yanlarında resmen çocuk kalıyor yahu. Kıyafetleri bile öyle kızın. Beyaz elbise, altında beyaz çoraplar. Tam hanım hanımcık kız tarzı.
Laf Cennet' e gelmişken, Gönül hanımdan da bahsetmemek olmaz.
Bir insan kaç çocuk doğurduğunu bilmez mi anacığım? Doğururken sana ne verdiler de sadece birini biliyorsun sen? Üstelik kaç tane doğurduğunu bırak ne doğurduğunu bile bilmiyor. Oğlum oğlum diye ağlıyordu. Birden kızım kızım demeye başladı kadın. Ben bu işe anlam veremedim. Bilen, anlayan varsa beri gelsin de anlatsın lütfen. Sinir oluyorum kadına her seferinde.
Ay bir de dizide gıcıkların gıcığı bir Tolga'cık var. Soyu kimden acaba.. yok böyle gıcık biri. Gerçi Cennet için annesine dedikleri doğru. Korkut aldı getirdi, hemen benimsedi falan. Babası belli nihayetinde, bir test yaptır kadın. Ama işte Korkut'un anası ya kan çekiyor, inanıyor çocuğa. Babasının bile gözüne girdi, o yaptıkları ile. Gençliğine benzetiyor Korkut'u. Cidden de babasına çekmiş zaten. Onun kadar hödükleşebiliyor arada. Adam bir de Tolga'nın gerçek oğlu olmadığını öğrenecek ya, asıl o zaman görmeli işte. Bakalım büyük aşkı Gönül'e neler edecek?
Emine'den bahsettik ama o hain kocasından bahsetmedik. Ne insan ama. Ne kocaymış, ne babaymış vesselam. Para için, kaz gelecek yerden tavuğu esirmedi de çocuğu kandırdı. Emine de evine çağırmaya mecbur kaldı. Ama ben kaçırmış olabilirim, o ev cidden Emine'nin mi? Yoksa onlara bakan o yaşlı adamın mı? Eğer öyle ise amma gülerim he o adamın haline. Boşu boşuna gitti paracıkları.. yazık... Uyuz herif ne olacak.
Şimdi şu mesele nasıl gün yüzüne çıkar sizce? Şu çocukların karıştığı mevzu. Her şey öğrenilce ortalık baya bir karışacak zira.
Baba oğluna kavuştuğunu sanıyor ama oğlu kendi oğlu değil. Anne kızına kavuştuğunu sanıyor ama kızı gerçek kızı değil. Tolga babasına kavuştuğunu sanıyor ama gerçek babası değil. Cennet gerçek annesine kavuştuğunu sanıyor ama değil.
Baksanıza ortalık tam çorba olmuş. Karmakarışık. Çözebilene aşk olsun.
Ama Emine'nin yüzüğü Cennet'te ya, Emine de arada Gönül'lere gidiyor ya. İlla görecek bence o yüzüğü kızda. Ve kıyameti koparacak. Başka türlü nasıl ortaya çıkar bu karışıklık bilmiyorum. O sahne yaşanmalı bence. Çok iyi gider. O an Gönül'ün halini ve garibim Cennet'in halini görmek isterim.
Evet... Siz bu gidişe ne diyorsunuz sevgili bir aşk hikayesi izleyenleri? Var mı başka sorularınız? Ya da benim sorularıma cevabınız? 

 

18 yorum:

  1. Merhabalar, yorumunuza cevap yazarken yayın girdiğinizi farkettim..Uzun bir süredir dizi izlemiyorum..Tek nedeni senaryoların çok biribirine benzemesi ve orijinal olmaması..Sinema tadında diziler olsa ne hoş olur şimdi onu düşündüm..Veya müzikal tatda..Yazınızda gördüğüm kadarı ile bahsi geçen dizide durumlar çok karışık gözüküyor..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende izlemem diyorum ama izliyorum işte. :)
      Dizi aslında iyi gidiyordu da bozuldu gitti hafiften.
      Şöyle kısa kısa diziler olsa daha iyi ama olmuyor işte. Saatlerce kakılıp kalıyoruz. :) :)

      Sil
  2. bilemedim diziyi ama izlerim.
    hangi gece aceba bi bakayım.

    benim hala umudum varı izliyom.
    çok tatlı ya.
    o da akş.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fox kanalında çıkıyor, salı akşamları.
      O diziyi hiç izlemedim ben. Bizim diziler şimdiye kadar hiç uyuşmadı bu arada. :) :)

      Sil
  3. hah haaaa.
    ya ben huzur sokağı seviyodum ah ah bitti.
    :)
    şimdi benim hala bi de ali sunal var polisli bişi.

    annem dizi uzmanı.
    bi de yengem.
    annemle yengemin de dizileri hiç tutmuyo.
    ben ikisinden ortaya karışık yapıyom.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlar onun yeni bölümleri yakında. Sezon finali yaptı diye biliyorum.
      Hee, bak işte o ortak. Ali Sunal'ın güzel ve çirkin dizisini izliyorum. aksiyonu iyi gidiyor, bakalım.
      Benimkilerde tutuyor genelde. :) Tutmayanı az, tutanı çok çünkü. :)

      Sil
  4. EVET TAM İSABET ETTİRMİŞSİNİZ. EH, FENA DEĞİL DERKEN SON ÜÇ HAFTADIR DİZİ SAÇMALIDI DA SAÇMALADI.ACABA YÖNETMEN Mİ DEĞİŞTİ DEDİM YOK AYNI. AMA SENARİSTLER Mİ DEĞİŞTİ BİLEMİYORUM. KORKUNÇ KÖTÜ OLDU DİZİ, BENİM ŞAŞIRDIĞIM KOCA ZUHAL OLCAY VE AHMET UZ NE OLUYOR, REZİL OLUYORUZ FALAN DEMİYORLAR MI, ONLARA HİÇ YAKIŞMIYOR MAALESEF....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir iki bölüm sonra biter diye umut ediyorum ama bakalım. Suyunun suyunu çıkartmasalar bitmesi lazım şimdilerde.
      Onlarda reyting alıyor diye ordadır sonuçta. Hem başta gayet iyi idi. Bırakamıyorlardır şimdi. :)

      Sil
  5. İlk iki bölümü izleyebildim bir da hiç fırsatım olmadı ne çok değişmiş:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk bölümlerden fena saptı zaten. :D
      Bakalım sonu nasıl olacak... Bahsetmemişim ama Korkut'un bir de ölecek olması var yani. herşey ortaya çıkar, o ölür gider.

      Sil
  6. Valla sayende izlemediğim bölümleri update etmiş oldum :D ama o kaldıkları büyük evden bahsediyosan o korkutun galiba, almanyada eski yavuklusunun kocasının kasadan baya bi para almıştı ya , gelince onla ev aldı hemencecik :D
    ikizdiler üçüz oldular anladığım kadarıyla ama harbi o annelerinin ne doğurduğunu bilmemesi de ayrı bi olay.. pff

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D İyi oldu İnşaallah o zaman.
      Hımm.. ben ilk birkaç bölümü parça parça izledim. Emine'nin şu an yaşadığı evi diyorum ben. Hani bir ara yandıydı da ertesi günü evi yeniden yapıverdiler ya. :) Bahçeli, tek katlı.
      Yok üçüz değiller de, üçü aynı anda verilmiş yetimhaneye. Anne Gönül de şimdi Korkut ve Emineyi çocuğu olarak hiç düşünmüyor ya, direk üçüncü çocuğa odaklandı benim çocuğum diye. Ondan diyorum, önce erkekti, şimdi kız oldu diye.
      Bakalım daha ne olacak, kimbilir. Bitse de rahatlasak. Özetini bile 1.5 saat çıkarıyorlar ya, sinir oluyorum.

      Sil
  7. OKURKEN YORULDUM VALLA NE ENTRİKA VAR BU DİZİDE YAAA :)

    YanıtlaSil
  8. Ben dizi izleyemeyenlerdenim.
    :)

    YanıtlaSil
  9. Ben ilk başta Korkut ile Gönül'ün sahneleri için izliyordum. Anne-oğul sahneleri çok güzel ve duygusal olarak yoğundu. Ama sonradan bu sahneler baya bi azaldı. Ve orjinalinden de fena derecede koptular ayrıca Ceylan'ın gönül ilişkisini de takip edemez olduk. Bi hafta Tolga ile nişanlanıyor, öteki hafta Korkut'la sarmaş dolaş, bi sonraki hafta Tolgadan evlilik teklifi alıyor, önce hayır diyor sonra tamam diyor. Benim kafam resmen error verdi :) ben de ondan sonra bıraktım diziyi..şu an düşündüm de, fazla bile sabretmişim :) benim hala umudum var ve huzur sokağını izliyorum ben de deep gibi. Onlar da aşk trafiği bu kadar yogun degil. Takip etmesi daha kolay :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Asıl şimdi gör.. Yani görmek lazım. Fazlasıyla uçtular artık. Diziyi izlemeyi bıraktım bende.
      Niye böyle yaptılar anlamak zor. Güzel bir şeyi bırak da güzel kalsın. ama nerde... suyunu çıkarıyorlar. :)

      Sil