15 Aralık 2011

Merkezi Hastane Randevu Sistemi İle Randevu Alımı

Kısaca MHRS.

İster 182 nolu telefonu arıyorsunuz isterseniz de internet üzerinden randevunuzu alabiliyorsunuz. Ama internet daha iyi kanımca. Zira telefon ücreti 4 lira imiş.

Nette merkezi hastane kadar yazsanız dahi ilgili sayfa ilk olarak ekrana geliyor.

Açılan yeşil sayfada kimlik numarası bölümü ve paralo yeri mevcut.

Siz ilk kez randevu alacağınız için parolanız yok haliyle.

O zaman ne yapıyoruz?

Yeni Üye yazılı linke tıklıyoruz.

Karşımıza en başka kimlik numaramızı yazacağımız, telefon ve mail adreslerininde istendiği bir form çıkıyor. Onu dolduruyoruz eksiksiz olarak. Ama eksik de olabilirmiş. Cep yada sabit bir telefon mutlaka istiyor. Mail yazma zorunluluğu yok. Ama mail yazmanın avantajı, ordan çıktı alıp, herhangi bir sorun çıkarsa gösterirsiniz.  Bir mail adresiyle birden fazla kişi kayıt yaptırabiliyor. Bunuda belirtelim.

Kaydet dedikten sonra ekrana kimlik bilgilerinizin, size en yakın hastanenin adı geliyor.  Bazen il, ilçe ve hastane bilgileri bölümü boş oluyor. Ama tıkladığımızda karşımıza listeler çıkıyor. Kendimize uygun olanı seçiyoruz. Hemen alt kısmında da klinik listesi yer alıyor.
O listeden mesela dahiliye için ranvevu alacaksam onu seçiyorum. Sonra Hekim Ara butonuna tıklıyorum.

Aşağıda doktorların ismi çıkıyor. İstediğim doktorun üzerine tıklıyorum. Hemen yanında randevu alabileceğim saatler çıkıyor. Uygun yani dolu olmayan saatler canlı renkli. Soluk olanlar dolu oluyor. Saatin üzerine tıklıyoruz.

Yeni bir ekran çıkıyor. Bu ekranda kimlik bilgileriniz ve randevu bilgileriniz çıkıyor. Onların altında da doğrulama kısmı var. Resimde gördüğümüzü yazıyor ve Onayla' ya tıklıyoruz.

Bize tamamdır tarzında bir not çıkıyor ve randevumuzu almış oluyoruz.

Bu işlemden kısa süre sonrada mailimize randevu bilgilerimiz mail olarak geliyor.

Bilgilerinize...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder