4 Ocak 2012

2012 / Sözde Kıyamet

Guya her fırsatta film izlemekten, sinemaya gitmekten büyük keyif aldığımı yazıyorum. Ama blogumda izlediğim filmlerle ilgili çok az şey paylaşıyorum. Paylaşmak istemememden değil. Fazla izleyemiyorum. Ne yazık ki bazen dizikolik olduğumu düşünmüyor değilim.

Ama arada filmde izliyorum. Mesela dün akşam Şüphe adlı bir film izledim. Dikizcilik kötü birşeydir, zira bazen ölümle karşı karşıya gelebilirsin. Filmin ana mesajı buydu bence.

Benim bahsetmek istediğim film bu değil.

2012 Kıyamet filmini konuşmak istiyorum. 2012 yılında izlediğim ilk film. Haa değdimi bilemiyorum. Klasik bir konu idi. İnsanlar patır patır ölüverirken, bizim kahramanlara bi şeycik olmuyor.

Asıl konuda ise yine Amerikan filmleri Nuh Tufanını kullanmış. Bilirsiniz, Nuh Tufanı'nda heryeri sular basacaktır. Her canlıdan birer çift alınır gemiye.

2012 filminde de kıyamet yakındır. Nasıl bir kıyamet anlayışıysa onların ki, dünyaya kazık çakmak niyetiyle kocaman bir gemi yaptırırlar. Ama o gemiye giriş para iledir. Parası olmayanlar ölümü hakederler.

Bizim filmin kahramanları bu gemiye kaçak girerler. Sonunda kurtuluşu yine Onlar sayesinde bulur gemidekiler. Gerçi sorunu da onlar oluşturmuştu ama neyse. Nuh Tufanı'ndan esinlenilmiş demiştim ya, bunu sırf gemiden dolayı demedim. Gemiye hayvanları da almışlardı. Üstelik dediklerine göre gemiye alınan insanlar, insan ırkının yeniden çoğalması için özel! seçilmiş insanlarmış. Tabi bu yalan. Gemideki insanlardan gözüme takılan, tanıdık sima İngiltere Kraliçesi idi.

Filmde Nuh Tufanı'ndan ve kıyamet alametlerinden baya bir şey vardı. Adı da 2012 Kıyamet.
Ama yanılıyorlar. Asıl kıyamette kimse canlı kurtulamayacak ki... İşte bunu es geçmişler. Nuh Tufanı'nın sözde kopyasını yapmışlar.

10 yorum:

  1. 2012 filmi bana saçma geldiği için izlememiştim. Yazdıklarını okuyunca da izlemediğime sevindim. Haklıymışım diyerek haklı gururu yaşayabilirim. (:

    Filmi, YENİ Star TV'de Pazar günü vermişti. 2012'ye girerken 2012 kıyamet filmini vermek oldukça güzel bir başlangıç... :)))

    YanıtlaSil
  2. Bir film vardı. Darbe miydi neydi adı. Yoksa dalga mıydı hatırlayamadım. Onda da dünyayı sular alıp götürüyordu. Ve bu filmin son 5 dk.sında oluyordu. Böyle var bi kaç tane. Bu filmde hiç yokken aksiyon iyiydi.
    Bende orda izledim. bekliyorum şimdi :) :)

    YanıtlaSil
  3. Hmmm onu bilmiyorum. Gerçi bayadır doğru düzgün filmde izlemiyorum. Açıkcası çoğu saçma geliyor. :)

    O yüzden dizilere devam. :))

    YanıtlaSil
  4. Bende yerlilere sardım. Bayadır yabancı dizi bakamıyorum.

    YanıtlaSil
  5. Bir sezonda ortalama 10-13 bölüm, bölüm başı 45-60 dakika... Mis mis (:

    YanıtlaSil
  6. Öyle hakketen. Bizi 2 saat dizilere mahkum etmeye çalışıyorlar.
    Düşün bi bölüme 3 bölüm düşüyor. (:

    YanıtlaSil
  7. Takip etmesi hem güç hem de sıkıcı oluyor. Bir de düşünsene senelerce devam ediyor; hikayenin suyunu çıkarana kadar... (:

    YanıtlaSil
  8. O suyu zaten bi çıkarıyorlar, pir çıkarıyorlar. Artık kurumuş dala dönüyor dizi. Kesiyorlar.
    Heba ediyorlar çoğunu.

    Uzatıyorlar derken, geçen okudum, how ı met your mother dizisininde gereksiz uzadığı yazıyordu.
    Onlarda az değil. Prison Break i gereksiz uzatmışlardı.

    YanıtlaSil
  9. HIMYM'ı anneyi merak ettiği için izleyenlerin çok fazla olduğunu sanmıyorum. Açıkcası ben Barney, Marshall başta olmak üzere diğerleri için izliyorum. Mesela Barney ve Marshall'ın tokat iddiası bile izlemeye değer. :)

    Prison Break, Heroes gereksiz yere uzayanlardan. Haklısın. Onlarda da gereksiz uzatma var ama bizdeki kadar çok değil gibi. Tabi ben kendi izlediğim dizilere göre yorum yapıyorum. :)

    YanıtlaSil
  10. (: yerellik yapacağım ya hemen onlara laf uzattım. :D

    Bende bi onları biliyorum. Birde şu adada mahsur kalanların dizisini.

    YanıtlaSil