17 Ekim 2012

Türk Filmi Klasikleri – Kuzey Güney


Kuzey Güney dizisini severek izleyen, şimdiye kadar hiçbir bölümünü kaçırmamış biriyim.

Yeni sezonda sanki eski havası yok gibi.

Dizi, Türk filmi klasikleri ile ilerliyor.

Misal 1: Kuzey, Ferhat'ın kızı Deniz'i etkilemek ve tanışmak için, kapkaççıları kovalıyor. Kız anında buna güveniyor. Birde utanmadan öyle herkese güvenmem ki ben diyor. Hepten kıl oluyorsun. Duvarlarım var diyor, hayatının tüm sırlarını döküyor Kuzey'e. Yani klasik bir durum işte. Klasiği fazlasıyla kısalttılar üstelik.

Misal 2: Cemre sevdiğini yani Kuzey'i başka kızla görüyor. Ki bu kız Deniz. Yani ortada ful yok yumurta yok. Ama Cemre napıyor, gidiyor Barış ile evlenmeye. Zaten bu durumu hiç anlamam. İnsan sevmediği biri ile sırf birine gıcıklık olsun evlenir mi yahu? Saçmalık. Türk filmi klasiği ve saçmalığı işte.

Böyle basit denecek senaryoyla ilerliyor Kuzey Güney, bu sezonda. Vardır bir bildikleri diye düşünüyorum artık. Fazlaca bozulmamalarını umut ediyorum. Zira Zeynep'in halleri de fazla abartı geliyor. Sanki bilmiyordu, anlamamıştı da, şimdi kalkmış intikam almaya. Neyin kafasındasın ki sen? Birde Küçük Sırlar dizisindeki Ayşegül gibi kırmızı ruj kullanmaya başladı ki, hepten gıcık oldu. Kırmızı rujun onu gıcık yaptığını biliyor olmalı. Zira dizide de gıcık yani.

Dizinin biraz aldatmalı yeni sezon fragmanları biraz biraz gerçekleşiyor bu arada. Mesela, Kuzey'in annesini oğlu Güney'in evinde hizmetçilere bağırırken görüyorduk. Tam olmasa da öyle oldu, annesi eve yerleşti. Kadın mutfaktan çıkmıyor ama.

Bakalım diğer fragmanlar ne kadar gerçek çıkacak. Ama Cemre'nin hapis olayında Zeynep'in parmağı olacak gibi sanki. İlk gördüğümde Banu kaynaklı demiştim ama Zeynep'te işin işine girebilir bence.

Bu akşam yeni bölümü çıkıyor. Düğün var, bakalım neler olacak.

14 yorum:

  1. Aynı fikirdeyim. Şu ana kadar 1. sezon ile 2. sezon arasında dağlar kadar fark var. Sıkıcı gelmeye başladı. Umarım toparlanır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım.
      Ferhat olayı da artık baydı. Birde onun patronları varmış. Ooo.. ooo birde onları çıkartmasalar bari. iyice suyu çıkar. :) :)

      Sil
  2. Oyuncular
    bayanlar çok güzel erkekler çok yakışıklı):)
    srıf onları izlemek için bakabilirim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet, dizinin geneline bakınca öyle tipsiz biri hakketen yok. Zeynep hariç. :p :)

      Sil
  3. pöff derim başka da birşey demem
    fuzuli kaçar :D

    YanıtlaSil
  4. huzur sokağını izliyom.
    başka dizi bilmiyom.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ona baktım şöyle ama sevmedim, sevemedim. :)

      Sil
  5. Son bölümü bu tespitin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gösterdi sanırım. Aslında beni yine de şaşırttı "bu nikah kıyılamaz" diye salonu basmasını bekliyordum ama olmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bi ara Cemre'yi alıp gidecek dedim ama yok. Nikah yerini yanlış söylemişler. Ama Zeynep mi söyledi bilerek yanlış, yoksa oda mı yanlış biliyordu, onu kaçırdım ben. Gitti Cemre.. gitti.. Acaba diyorum, Cemre'nin hapishanesi Barış mı? :D

      Sil
  6. bak diziyi izlemedim hiç, bilmem fakat kuralım var, sırlarımı anlatmam dersin ama biri çıkar karşına ve o gün döküverirsin her şeyini ona. oluyor böyle olaylar, gerçekten. yaşadım sonra...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladım. Tabiki olabilir de, işte dizide birden o kişiye (kuzey) olunca göze batıyor.

      Sil
  7. O 2. olay tam klasik yalnız. :) Her 3 türk filminden birin de var desem yeridir :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesin vardır bencede. :D Nasıl bir mantıkla oluyorsa artık.
      Ben olmaz, vazgeçer dedim ama yinede attı imzayı Cemre. Bakalım ne olacak.

      Sil