12 Ekim 2012

Vay Başımıza Gelenler


Efenim, gözünüzü para bürümeye görsün. Onun peşine düşeyim derken, eldeki iki kuruştan oluverebiliyor insan. Yalan yok. Yaşadım yahuu..

Dün akşam sevgili cancağızımın blogu olan Fuzuli'yi kendi sponsurluğumda Bumeranga üye yapayım dedim. Sizde bir bakın Fuzuli'ye. Seversiniz. O resimleri kendi elcağızları ile yaptı. Pek bi yeteneklidir. Fotografları kendi çekti. Tamam biraz içerik bakımından az ama vakti olmuyor. Birde pek bi kararsız. Kendine bir rota çizmeye çalışıyor hala. Desteklerinizle kendine yol bulmada yarar göreceğine inanmaktayım.

Reklamları bitirelim de şu para mevzusuna gelelim. Gerçi anlayanlar anlamıştır o mevzuyu. Hani bumerangın yeni sistemi var ya, arkadaşını getir, 20 T.L.yi kap. İşte ben dün yazı eklerken Fuzuli gördü bu sistemi. Hadi üye olayım bende dedi. İyi dedim. Bakiyem çoğalır, belki ilk paramıda alırım, diye hayallere kapılıp, işlemleri yapmaya başladık. Tabi ilkten benim promosyon kodumu kopyaladık. Ki sadece kopyaladık, yapıştırmadık bi yere. Zaten başımıza ne geldi ise bundan geldi.

Sonrasında başka şeyler kopyaladık falan, kod gitti. Ben, sivri zeka ben, onun üyelik sayfasını kapamadan, yanda sekme açtım. Akıllıyım ya, ordan onu kapacağım, kendimi açacağım, kodu alıp kendimi yine kapacağım diye hesaplar yapıyorum. Ama gelin görün ki, kendi hesabımı kapamadan sekmeyi kapadım. Tamam dedim, kodu yapıştırdık. Tamam onayla dedik. Ahaaa.. birde ne görelim. Yeni bilgileriniz kaydedildi, onayı bekleyin diye yazı çıktı. Üstte benim adım var. Abbuuuu... Ne ettik la dedim. Anam dedim. Gitti bunca emek. Gitti herşey.. bi 20 lira için, pirinç alayım derken, eldeki bulgurda gitti dedim.

Kapadım, giriş yaptım yine. Gitmiş herşey. Ne yazılarım ne bakiyem görünüyor. Sıfır elde var sıfır vaziyetindeyim.

Sonra Fuzuli dedi ki, yine kendi bilgilerini gir, dedi. Bu sefer aynı işlemi blogum için yaptım. Tekrar onaya girdim yani. Bu sabah mail geldi. Tebrik ediyorlar, kabul edilmişim. Hem platin olmuşum. Ahh.. ahh.. insan buna vaktinde sevinince bir daha görünce yine sevinemiyor. Bumeranga giriş yaptım. Bu sefer yazılarım, bakiyem duruyor ama üstte yazı var. İçerik ekleyemezsiniz şuan diyor. Yeterli kapasiteye sahip olmam lazımmış.

Yaklaşık bir saat, birbirimize “vayy.. anasını..” deyip, güldük de güldük akşam. Allah ağlatmasın. Birde işin ucunda sahkekar damgası yemekte var diyorum kendi kendime. Gülüyorum.

İşte para hırsı dedikleri bu oluyor. Aman siz düşmeyin bu hataya.

13 yorum:

  1. canım benim yaaa..demek platin üye oldun :) güzel bir haber bu aslında:) sanırım sen gazetede bir köşen olsun istiyordun değil mi ..hoş olmuş işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yazarkafeyi hiç böyle düşünmemiştim biliyor musunz? Cidden bir köşe sayılır.
      Ama işte benim köşem orda vardı zaten. Akşam onlarda gitti. Yani önceki üyeliğimde platin idi. Bir değişiklik yok şuan için. Ondan bi sevinemiyorum. Emeklerim gitti sanmıştım çünkü. :)

      Sil
  2. Tebrik ederim:) İnşallah en kısa zamanda yazılarını yazarkafeden de okuruz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşaallah tekrar dönerim. :)
      Ama orda yazılarım var şuan.

      Sil
  3. Bu durumu Bumerang destek bölümüne iletseniz, belki kurtarma şansları vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi baktım, o yazıda gitmiş. Şimdilik herşey eskisi gibi görünüyor. Bakalım, İnşaallah ilerde sorun yaşamam.
      Teşekkürler ilginiz için.

      Sil
  4. Ben Ye olmayı bi beceremedm:(
    Denemekten yoruldum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bumerang sayfasında üye olun diyor ya, onu açınca hürriyete üye olacaksın önce diyor, ona üye olunca, bumeranga aynı mail adresi ve şifre ile giriş yapıyorsun zaten. Ordaki listeyi durduruyorsun. Bitiyor. Bak kodumu da verebilirim. :D :D

      Sil
  5. Yazarkafe muhabbeti iyi de, bumerang beni terketti sanırım. Güzel sayılabilecek bir bakiyeye ulaştıktan sonra paramı çektim ve bir daha tek bir reklam bile gelmedi. Aylardır bekliyorum ama tık yok.

    Bir de parayı çekerken bakiyenin %20si stopaj kesiyorlar zaten haberiniz olsun. O aldığınız bonusların hepsi gidiyor. Yani zaten boşa gidecek bir 20 tl için yazık olmuş üyeliğine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O durum bende de var. En son Ağustosta Lösemi için geldi. Ki oda zaten ücretsiz idi. Onu saymazsak da baya bi zaman oluyor. Sanırım bizi beğenmiyorlar yahut reklamları kurudu. Habire kitap veriyorlar tivitten, başka bir şey yok. :D
      Hadi ya.. Boşuna uğraşmışız desenize. Şimdilik eskiye döndüm gibi görünüyor ama İnşaallah ilerde başıma katılmaz. Korkuyorum yani.
      Sağolun bilgilendirme için.

      Sil
  6. vayy arkadaş yaa !
    :( :D

    YanıtlaSil
  7. bunların hiçbirini duymamıştım.
    yani yazarkafe ve bumerang duydum ama üye değilim.
    platin üye filan ne demek.
    yazı yazarak mı oluyor.
    yoksa reklam alarak mı anlamadım.
    para kazanmak nasıl oluyor ki.
    ayda kaç lira gönderiyorlar.
    yazı yazdığın için mi para kazanıyorsun.
    kısaca annatsana.
    :)

    YanıtlaSil
  8. Fuzuli; :D aynen.

    Deeptone; Platin, bumerang üye sınıfı. Platin üye isen yazarkafede blogundaki yazıları paylaşabiliyorsun. Sen bumeranga üye oluyorsun, onlar bloguna bakıp karar veriyor, platin mi yoksa diğerleri mi falan diye.
    Para işi de özetle şöyle: bumerang sana belli zamanlarda teklif adı altında bazı reklam sutünları yolluyor. Mesela en son Lösev vardı. Gerçi o ücretsiz idi. Neyse, öyle ürünler hakkında bir metin yolluyor, sen onu belli bir zaman blogunda yayınlıyorsun. Tabi her teklifin ücreti var. İşte 1,3,5 gibi falan.Lira bunlar. bunlar zamanla birikiyor. Belli bir miktara ulaşınca paranı alabiliyorsun. Bu kadar.
    Yani onlar sana reklam veriyor, sen reklamı blogunda yayınlıyorsun, küçük ücretler karşılığnda, o küçük birikimler zamanla çoğalıyor. Tabi teklif gelirse. Bana bayadır gelmiyor. :D

    YanıtlaSil