20 Kasım 2012

Uyku


 
Efendim, uyku iyidir. Hoştur. İhmal etmemek lazımdır.

Şahsımuhterem olan ben, bu konuda iyiyimdir mesela. En az 8 saat uyurum. Bakın en az diyorum. Hele kışın uykum daha erken gelir. Eskiden yatardım da şimdi alıştığım saatte yatmaya özen gösteriyorum.

Öyle gece oturmalarını sevmem. Tabiatımda yok derler ya, aynen öyle kanımca. Bünye uykuyu seviyor. Zaten uyumadım mı, gözler gidiyor.

Lisede geziye gitmiştik. Gece çıktık yola ki, gündüz görülecek yerleri görebilelim. Otobüste o gece yol boyunca uyumadık tabi. Gündüz zati uyumak yok. Gece oldu dönüş başladı. Ben uyukluyorum. Arkadaş dürtüyor, telefonda ablan arıyor diye, kızı duyuyorum ama o gözler açılmıyor. Bin saat kendime gelemedim. Normalde uykudan uyanınca öyle uyku salaklığı yaşamam. Direk uyanırım. Ama o gece, o telefonda nasıl konuştum bilmiyorum. Tabi sonra uyku gitti. Gece yarısını geçti saat, evdeyiz, yat uyu ama uyku yok yahu. Sabahta okulada gitmedim. Evdekiler sağolsun, yollamadılar.

Uyku bu, kaçtı mı kaçıyor cidden. Bu da bir gerçek. Kaçmadan yatağa koşmak lazım.

Birde yatıp uykuyu beklemek var.

Mesela ben, sırtüstü uyuyamam ilk yatışta. İlla dönmem lazım. Uyku hali sırtüstü oluyorum da sonra hemen uyanıyorum. Niye? Çünkü nedense sırtüstü yatınca dişlerimi gıcırdatıyorum. Bunu farkettim. Sonra başımı sağa sola oynatıyorum. Saç arkada dolamaç oluyor. Rahat olmuyorum özetle, anlayacağız. Yan yatmak en iyisidir.

Hee son olarak yüzüstü yatmayınız. İyi değilmiş.

8 yorum:

  1. Uyku konusu gerçekten kişiye özel sanırım. Yani günde şu kadar saat iyi, bu kadar saat az gibi şeyler aslında yavan kalıyor.
    Bilimsel ispatlanmış bir şey var ki o da uykunun saatleri, yani beynin gerçekten dinlendiği saatler. Bunu da saat 22 civarı yatılıp sabah 4`e kadar uyunan uyku en kaliteli uyku diyorlar.
    Şöyle ki, gerçekten gece çok geç yatılıp öğleye doğru kalkıldığında çok dinlenmiş olmuyor insan, sersem bir gün geçiriliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kimine 2 saat yetiyor örneğin. Kimine 10 saat. :)
      O geç saatlere kadar uyumayı beceremiyorum. Yatayım diyorum, daha kalkmadan başıma ağrı giriyor. Bütün gün miskin oluyorsun. En iyisi erken kalkmak. Zati insan alışınca geç yatsa da erken uyanabiliyor.

      Sil
  2. BENİMDE EN BÜYÜK PROBLEMİM UYKU
    ÖNCEDENDE UYKUM AZDI
    SADECE APTALLAR 8 SAAT UYUR KİTABINI OKUDUKTAN SONRA OLAN UYKULARIMDA KAÇTI
    GENELDE 4 SAAT UYURUM
    BU ARADA SAĞ TARAFA YAN YATMAK DA SÜNNET ARKADAŞLAR
    HAYIRLI GECELER TATLI RÜYALAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı merak ettim bak şimdi. Adı yabancı gelmedi ama okumadım. :)
      8 saat iyidir yaa.. Şimdiye kadar bir zararını görmedim ben. Çeyrek ömürden fazla geçti yani. :) :)
      Evet sünnettir biliyorum. Bende ona yatmaya özen gösteriyorum hep. Teşekkürler.
      Bendende iyi günler olsun.

      Sil
  3. :)
    ben de senin gibiyim aynı ama ben yüzüstü yatmayı da severim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende severdim ama iyi olmadığını duyunca yatmamaya çalışyorum. :)

      Sil
  4. bu kadar yararlı bilgiye şunu da ekleyelim;

    sol yana değil de sağ yana ve bacaklarımızı hafif kıvırarak yatmak en sağlıklısıymış. değişmiş olabilir, isviçreli bilim adamları sürekli en faydalı bildiğimiz şeyleri değiştirip duruyor. Harbiden dişlerimizi en son hafif daireler çezirek mi aşağı yukarı yaparak mı fırçalayacaktık. aşağı yukarıda anlaşılmıştı en son sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İsviçli bilim adamlarına luzüm yok, bizim Peygamberimiz demiş vaktinde, sağ yöne yatmak iyidir diye. Değişmemiştir o değişmemiştir. :) Yatın gönül rahatlığı ile.
      Hımm.. diş mevzusu karışık. Bende çözemiyorum. İki türlü fırçalıyorum, gidiyor. :D

      Sil