15 Kasım 2012

Uzun mu Yoksa Kısa mı



Saç seversin..?
Başlığa saçı hususi eklemedim. Kıllık yapıyorum, kıl mevzuya hani şimdi konumda.

Yazının başında yaptım iğrenç espriyi, sonu hayırola..

Efenim, parkta oyun oynayan küçük kızın saçlarını görünce aklıma geldi. Dedim bir saç mevzusu yazayım. Dün de, işyerine gelen kızın saçlarına takılmıştım. Yani aslında ben saça bakarım. Bakıyorum.

Parktaki kızın saçları kısa idi ama nasıl yakışmış o ufaklığa görmeniz lazım. Dün gelen kızınki ise uzundu. Baya bir uzun hemde. Yandan toplamış saçlarını. Aslında dikkatimi de o yandan toplaması çekti.

Peki uzun saç ne kadar kullanışlı, insana ne kadar yakışır, tavsiye edilir mi? Sanki markada tavsiye edilecek.. neyse..

Şahsen uzun saçlı bir insanım. Ama bir sorun niye? Zira saçların bana göre haddinden fazla inceler. Ve ince saç yağlı olur, lafına binayen yağlı bir saç yapım var. Hal böyle olunca kendime kısa saçı yakıştıramıyorum. Üstüne üstlük birde top gibi surata sahibim. Elmacık kemikler çıkık. Tipik bir tatar kızıyım, desem yeridir. Aslında saçlarımı kısacık kestirmek var ama anne razı değil.

Evet uzun saç iyidir hoştur görünüşte ama bakımı zordur.

O saç hele ki kalın telli ve gür ise, bir gün tarama bak neler oluyor. Bu sebeple Allah biliyormuş kulunu da, bana ince tellli saçı layık görmüş. Zira saçlarımla uğraşmayı pek sevmem. Küçükken çok oynardım mesela. Şimdi o hallerime bakıyorum tanıyamıyorum kendimi desem yeridir. Saçlar kısa halim ise, tam ibretlik. Yüz ortada, okka burun ortaya çıkmış resmen.

Saç kesimlerinde bu noktalara da dikkat etmek lazım. Yüzü böyle ablak bir şekilde ortaya çıkartmamalı mesela. Çirkin oluveriyorsun bir anda.

Saçı kullanım şeklide önemli bir husus. Salkım saçak saçlar evde hiç kullanışlı değildir mesela. Oraya buraya dalarlar senden evvel. Ağzına girerler örneğin. Evde o saçlar toplu olmalı. Hayır yani, o saçı evde arkaya doğru savurcanda ne olacak, kimi etkiliyorsun sen, dört duvarın içinde. Ananı mı babanı mı? Onlar sana toplayıver şu saçını der, başka bir şey bekleme.

Kısa saçın bakımı da, yıkaması da çok kolaydır. Uzun saçla binsaat uğraşırsın banyoda. Sonra adın çıkar, bu kız banyoda hep kırklanıyor derler. Sen kolay mı sandın o saçları yıkamayı?

Hele birde sonrasında kurutma mevzusu var. Ama ben onunlada hiç uğraşmıyorum. Sarıyorum sarmalıyorum. Suyunu alıyorum, sonra salıyorum o saçları, kuruyorlar. Gece ise sarmalı uyuyorum. Zaten saç kurutma makinesi saçlara iyi gelmiyormuş. Birde radrasyon yayıyormuş.

Şimdi ben bu yazıyı genelleme yaparaktan yazacaktım. Ama pek bir kişisel oldu galiba.

8 yorum:

  1. hadi sen öyle böyle yazdın ben ne yorum yapayım bu konuda :))

    bence uzun gibi görünen kısa :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sizde fikrinizi beyan edin, diyeceğimde belirtmişsiniz zaten.

      Sil
  2. Evde saç serbest bırakılmaz cok katılıyorum , bide onlar dökülünce praya buraya kıl oluyorum
    Saç
    Saç kesimi
    Saç saç saç
    Bu konuyu pek bi sevdimmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen. Hoş, o kıllar toplasanda dökülüyor ama toplu olması iyidir iyi. :)

      Sil
  3. bu yazı bana eğitici geldi.
    kısa saç sevenlerdenim bağyanlarda.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. :)
      Bana kısa saça meyilettim artık.

      Sil
  4. Kısa saça bayılıyorum ama kestirmek yemiyor açıkçası.
    Bana yakışıyor da lisede kestirmiştim bir kaç kez. Ama saçlarım o kadar kabarıyor ki, sürekli onu düzleştirmek, her gün bakım yapmak zor geliyor. Bence kısa saçın bakımı daha zor, eğer dalgalıysa saçların. Uzun saçı topla çık, ama kısada öyle bir şansın yok. İlla düzelteceksin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o bakımdan kısa saçla uğraşmak daha zor olur. Benimkiler ince olunca, kısası makbul gibi görünüyor. Yani en azından bakım olarak.

      Sil