7 Kasım 2013

Polat Ölsün İstiyorum.

Bir çocuk, başka bir çocuğu boğarak öldürüyor.
Sebep ?
Oyunda  Polat olduğu için.
Evet, çocuklar Kurtlar Vadisi dizisinin oyununu oynuyorlarmış. Öldüren çocuk İskender olmuş oyunda, ölen ise Polat Alemdar'mış. Çocuk, ölmek bilmeyen Polat'ı ben öldürmeyi başardım, demiş. 
Dizi 10 senedir devam ediyor. Neredeyse her sezon sonu Polat Alemdar ölüm döşeğinde kaldı. Ama ölmedi. Dizi boyunca da kimse öldüremedi. Bir ara öldü dedik, yine ölmedi. Bu durumu çocuk artık nasıl algıladıysa, oynadıkları oyunda düşünmeden Polat diye arkadaşını öldürmüş.
Bu durumu geçtim, dizinin her sahnesi şiddet içerikli neredeyse. Ama buna rağmen hala 20.00'de çıkıyor. Geç saatte çıkmıyor. Rtük buna bir şey demiyor. Oysa çocuklar için uyku saati diye 21.30 seçilmiş.
İki adam öldürülen filmleri dizileri +13 diye geç saatlere koymayı biliyorlar.
Hala şu akıllı işaretlere kim karar veriyor, merak ediyorum. Dizi sırf reyting rekorları kırıyor diye erken saatte çıkıyorsa, diyecek laf yok. Bu devirde Tv için reyting herşey demek çünkü.
Bu dizi sadece örnek. Çocuklar tv de olsun, pc oyunlarında olsun şiddet dolu içereklere maalesef çok kolay erişebiliyor.
Geçenlerde haberlerde internet kafelere denetimleri gösterdiler. Çocuklar okula gitmek yerine oralara gidiyor. Ne çeşit oyunlar oynadıkları muamma. İşyeri sahibi ses etmiyor. Ne de olsa o çocuk müşteri demek, para demek. Denetimler bence daha sık yapılmalı. Gerekirse bu duruma müsaade eden cafelere kapatma cezası verilmeli.
O çocuk oyunda sırf Polat olduğu için öldü. 
O çocuk sırf oyunda karşısındakini Polat olarak düşündüğü için katil oldu. Kimbilir, belki de kendini katil değil, kahraman bile görüyordur. Öyle ya, kimsenin senelerce öldüremediği adamı öldürüverdi. 





8 yorum:

  1. yasaklarla çok mesafeli bi zatı muhterem olarak, bu dizinin bitmesini ben de can-ı gönülden istiyorum. Hani kızlı erkekli kalınan evlere bulaşmaktan daha mühim işler var ülkede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizinin sadece ilk sezonunu biliyorum. sonrasında senaryo nasıl ilerliyor, bilemiyorum. Ama ortada bir yanlış olduğu kesin. O çocuğa böylesi bir düşünceyi nasıl düşündürttüler, anlamıyorum.

      Sil
  2. duymadım bunu.
    tüh ya.
    hiç izlemedim ama böleyse kötü ya.
    amerikada da neler oluyo diziler filmler yüzünden.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım her yerde var. Sadece çocuklar mı, büyükler bile etkileniyor.

      Sil
  3. Uzayan diziler. ....

    YanıtlaSil
  4. ay duymasaydım bunu!
    ama şikayet etmek lazım. rtük gelen şikayetler uzerine işlem yapıyor.
    gerçi bu haber üzerine şikayete ne hacet dizi kaldırcaksın!
    ben hiç izlemedm bilmiyorum ama şuan düşünüyorum da rtük ceza verse diren kurtlar vadisi propagandasını şimdiden hissettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yazıyı yazarken karşı yorumlar alırım diye çok bekledim ama gelmedi. Herhalde ya umurlarında değil, ya da onlarda aynı fikirde.

      Sil