24 Ekim 2011

Deprem ve Sonrası

Yine oldu. Hiç beklenmedik bir anda.

Yine oldu. Çığlıklar, acılar, kaybedilenler...

Yine oldu. Seferberlik, dayanışma ve paylaşma.

Van depremi.
Bize yine depremin o çirkin yüzünü gösterdi. Korku saldı yüreklere. Canları canlarından ayırdı. Ders almadığımız için. Doğal afet olan depremin değil, binaların can aldığını öğrenemedik.

Bugün Tv'de bir profösör, bina yapılmadan önce o yerin toprağın kalitesine bakılmadığını, depremle ilgili olarak ölçümlerin yapılmadığını söyledi. Toprak kalitesizse üzerindeki binanın sağlamlığının pek de önemli olmadığını vurguladı.

Depremde gms operatörleri yine sınıfta kaldı bana göre. Haberleşme yine yoktu depremin o ilk dakikaları. O çok önemli, hayati önem taşıyan o anlarda. Kendilerine güvenmiyorlar böyle zamanlarda. Çünkü Vodafone yeni reklamında kapsamı alanından, kesintisiz iletişimden bahsediyor. Kesiliyorsa ücretlendirme yok diyor ya. O reklamın alt yazısında deprem gibi doğal afetler hariç benzeri bir yazı geçiyor. Daha ne denir.

Şimdi Türkiye olarak seferberlik zamanı. Yardımlaşma zamanı. Sabah Fox Tv'deki sunucunun dediği gibi; Somali için gösterilen dayanışma, o yardım yarışı şimdi Van için, bizim kendi vatandaşlarımız için olsun. O tatlı rekabet yine başlasın.
Kargo şirketlerinden açıklamalar geliyor peşisıra. yardım gönderilerini ücretsiz gönderecekler.
Mevsim kış, gece ayaz. Allah cümlesinin yardımcısı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder