7 Temmuz 2011

Borcu Olmayana İcradan Gelen Ödeme Emirleri

Bugün gazetenin köşe yazısında okudum bu konuyla ilgili bir yazı. Okuyunca şok oldum desem yeridir. İnsanlar neler düşünüyor kolay para kazanma adına.

Eğer ki birgün kapınıza hiç bir yere ve kimseye borcunuz olmadığı halde icra dairesinden bir ödeme emri kağıdı gelirse sakın peşini bırakmayın.
Size ulaştığı andan itibaren 7 gün içinde itiraz hakkınız var. Ve bunu mutlaka kullanın. Kullanın ki boşyere millete paranızı kaptırmayın.
O nasıl mı oluyor ?
Bazı uyanık insanlar, gözlerine birilerini kestiriyorlar. İsimlerini, adreslerini öğreniyorlar. Sonra tutuyorlar icra dairesinin yolunu. Cüz-i miktarla icra dairesinde bir dilekçe ile falan kişiden alacaklı olduğuna dair "ilamsız icra takibi" başlatıyor. Bunun için elinde alacaklı olduğuna dair bir belge olması da şart değil.
Sonrasında icra dairesi size borçlu olarak bilindiğinizden ödeme emri yolluyor. 
İşte bundan sonrasında iş tamamen size kalıyor.
Ödeme emrindeki borç sizin değil. Borçlu olduğunu iddia eden kişiyi de hiç tanımıyorsunuz.
Tamam.
Hemen bu ödeme emrine itiraz etmelisiniz.
Şayet itiraz etmezseniz borcu kabullenmiş sayılıyorsunuz ve sizin olmayan borç sizin oluyor.
bundan sonraki süreçte "menfi tespit davası" hakkınız var ama dava neticelene kadar meçhul alacaklı alacağını tahsil etmiş ve kayıplara karışmış  oluyor.

Unutmayın böyle bir ödeme emri kapınıza gelirse hemen itiraz edin. İcra takibi böylelikle duruyor. Ama siz işin peşini bırakmayın ve dosyanın kapandığından emin olun.

Normalde böyle bir durumda gerçek alacaklının "itirazın iptali" davası açma hakkı var açar muhakkak. Ama bu dolandırıcıların böyle birşey yapacakları yok.

Siz siz olun size gelmiş olan ödeme emrine birşey olmaz deyip önemsememezlik etmeyin.
Hemen elinize ulaştığı günden itibaren  7 gün geçmeden itiraz edin.

haberin yer aldığı yazı: icradan yazı gelirse ne yapılmalı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder