24 Aralık 2020

Dereotu




Burda iki demet dereotu var.

Alıp yıkayıp sulu süzülünce de doğrayıp bu şekilde buzluğa koyuyorum. Yemeklere yumurtaya dolmaya koymaya hazır. Tadı da bozulmuyor rengi de. Resimde biraz sarımsı çıkmış ama değil. 

Oğlumla yemek yüzünden ufak kriz yaşadık. Moralim bozuk biraz.

Öyle işte. 

Dereotu iyidir. Maydonuzu da aynı şekilde saklıyorum bu arada. 

 

22 yorum:

  1. geçenlerde güya dereotlu poğaça yapacaktım, aldım. ama poğaca yaptım mı, hayır. doğradım attım buzluğa bende..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende eskiden çok yapardım o poğaçadan. Bayadır yapmıyorum. :)
      En iyisini yapmışsın.

      Sil
  2. Dereotu iyidir, yiyin yedirin efendim😉 ne krizi bu böyle, sıkma canını. Ben de yapıyorum bunu, maydanozda da çok kolaylık oluyor.

    YanıtlaSil
  3. ne güzel fikir
    hazır elinin altında hemen kullanılabilecek olması güzel
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ben de yapayım, sık kullanırız dere otu, maydanoz. Çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ikiside çabuk sararıp solan bir bitki.
      Böyle taze kalıyorlar.
      Rica ederim.
      :))

      Sil
  5. Ben de yıkayıp kurutup öyle kaldırırım. Dereotunun kokusunu çok severim. Özelikle Haşımato ya iyi geliyor diye duyunca pek sık kullanır oldum. Evlatlar arasıra olur öyle atışmalar ama yüreği en çok da onlarla atışmak sızlatır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle denemedim. Yine sararır diye korkuyorum. Bu şekilde çok uzun süre taze kalıyorlar.
      Sormayın. Yemek yemek bildiğin işkence gibi geliyor çocuğa. Deli oluyorum bazen böyle.
      Sonra üzülüyorum. Sonra öpüp kokluyorum.
      Karışık hep.
      :))

      Sil
  6. Hiç denemedim ama güzel fikirmiş. Büyük kolaylık:)
    Doğranmadan konsa bozulur mu acaba? Bir de; marul, maydanoz, dereotu gibi yeşillikleri bıçakla doğramak değil de elle koparmak gerekiyormuş. Metale değmemesi açısından mıydı neydi. Sanırım besin değeri düşüyormuş. Belki sen de öyle yapmışsındır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğramadan da oluyor da sapları büyük kalıyor. Ilk seferleri doğramadan koyardım. Baktım saplar büyük kalıyor doğramaya başladım.
      O besin değerini kaybetme olayını biliyorum da uygulama yok maalesef. Şu beyaz rooc marka bıçaklar onun için çıkmıştı diye hatırlıyorum. Var ama onlar iyi kesmiyor sanki. Birde benimkiler saplarından çıkıyor. Sucuk doğrama bıçağı oldular bana. 😂

      Sil
  7. Oğlanın yemesi sorundu galiba. Üstüne düştükçe daha fazla yapıyorlarmış galiba. Babası anlatmıştı. Yeğenlerimden biri ıspanağı ağzına sürmüyormuş. Birgün plan yapıp sofraya sadece ıspanak getirmişler. ''Ben bunu yemem'' demiş bizimki. Peki deyip ''Başka bir şey yapalım'' falan demeden susmuşlar. 1 saat sonra acıktım demiş. Mutfaktan 1 tabak ıspanak getirmişler. ''Ben bunu yemem'' ''Peki'' Biraz sonra yine aynısı derken dördüncü ''Peki'' den sonra karnı açlıktan guruldamaya başlayan bizim kız demiş ki::''Getirr o ıspanağı. Yiycem!'' :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna benzer bir yol denedim. Tutmadı 😁
      Bizim yukarıda babaannemiz var. Ona kaçıyor yememek için. Orda yiyecekmiş beyefendi.
      Yoksa inadı tuttu mu tutuyor yemiyor ne kadar aç olsa da.

      Sil
  8. Annem de böyle yapıyor. Çok pratik bir yöntem 👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Hemen dolaptan çıkar koy istediğin kadar. Tamam.
      :)

      Sil
  9. buzlukta dereotu he yapmamıştım hiç saol ya iyi fikirmiş :)

    YanıtlaSil
  10. Ben de böyle yapmaya karar verdim. Gecen gün zeytinyagli dolma yapmak icin aldim. Ertesi güne kadar dayaniyorda iki üc güne hemen pörsüyor. Dereotunu cok severim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çabuk sararan solan bir yeşillik.
      Bende yedirmeye çalışıyorum çocuklara yumurtaya koyup.
      :)

      Sil