3 Nisan 2014

Çocuklar İçin Çok Önemli 14 Güvenlik Kuralı.

Cengiz Cemercioğlu'nun buyazısında konuyu okuyunca, dedim bunu paylaşmak lazım. Bir insanın en kıymetlisi canının parçası evladıdır. Ona bir şey olmasına izin vermez. Gözü gibi korur.
İşte bu bağlamda, öğrenilecek çok şey var. Dünya, maalesef sadece iyilerin yaşadığı bir yer değil. Kötüler de mevcut. Hem de öyle kötüler var ki, bizim dokunmaya bakmaya kıyamadığımız evlatlarımıza akla hayale gelmedik kötülükler edebiliyorlar.
Bu bilinçlenme ve öğrenme işinde, Yavuz Bingöl ve Öykü Gürman, bir proje oluşturmuşlar. Çocukları ve aileleri bilinçlendirmek için birçok ünlü isimle birlikte, dikkat etmemiz ve bilmemiz gereken kuralları, seslendirerek videolar hazırlamışlar. Tabi öncelik çocuklara yönelik. Hazırlanan bu video ve ses kayıtları televizyonlarda da yerini alacakmış.
Bilinçlenme ve dikkat çok önemli. Artık herşeyden, herkesden şüphe duymak, makul bir şey. Maalesef öyle olmalıyız. Hele söz konusu çocuklarsa.
Peki ne bu önemli kurallar. İşte uzmanlar ve pedagoglar tarafından hazırlanmış o 14 kural, mesaj:
resim kaynak

10 yorum:

  1. Saçma sapan kamu spotları yapıp duruyorlar.
    bu gerçekten çok iyi..

    YanıtlaSil
  2. Bu konuda şöyle diyebilirim: Türkiye`deki yabancıların en çok dikkatini çeken konulardan biri. Çünkü bizim ülkemizde çocuklar, bebekler aile dışından birileri tarafından bile ellenerek, kucağa alınarak seviliyor. Yabancı birileri çarşıda pazarda elindeki herhangi bir şeyi iyi niyetle de olsa çocuğa veriyor. Çocuğa burda yabancıdan bir şey alma diye öğretmek çok zor. Emniyet önlemleri de aynı. Ben birçok şeyi yabancı dostlardan ve tabii ki eşimden öğrendim.
    Herkesin bilmesi gereken şeyler. Çocukları çok seviyorum demekle olmuyor çocuk sevgisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız.
      Ama sanki biraz bilinçleniyoruz. Ya da bana öyle geliyor.

      Sil
  3. ilgililere söleriim :)

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle çocuklara bu kuralları ogretmek gerek .küçük yaşlarda tehlikenin ffarkına varmalari gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En önemlisi de korkusuzca tepki vermeyi öğrenmeleri gerek.

      Sil
  5. güzel paylaşım :)
    teşekkürler

    YanıtlaSil