15 Mayıs 2013

Net Var. Netlik Yok.

Geçen yıla oranla yüzde elli sekiz artış varmış. Ne de mi? İnternet denilince akla gelmemesi gereken siber saldırılarda. Adam hackerlik bir meslek mi oldu, nedir diye ekledi hatta.
Teknoloji ilerliyor iyi yönde ama kötü yöndeki artışı da görmemek olmuyor.
İnsan neredeyse aşkı bile internetten yaşıyor. Hayatı onunla birleşmiş artık.
Gözlemlerime göre, nette de en çok aşk, sevgi üzerine yazılmış yazılar ilgi çekiyor. Sonra internetle alakalı bilgiler geliyor. Yani insan internetini geliştirmek için yine internete başvuruyor. Deneme yanılma yolu da diyebiliriz. Zira, bu gibi cahil diyebileceğimiz bazı kişileri, maalesef bazı kurnaz geçinen kişiler kandırabiliyor. En bilindiği, sana güzel bir virüs postalıyor. Elindeki bilgisayardan bile oluyorsun.
Hesabını çalıyor, milleti dolandırıyor. Yani dijital hırsız oluyor insan.
Şimdi lafı nereye bağlayacağım, bilmiyorum. Sosyal medya çıkmış, millet acısını, sevincini, isyanını, onunu bununu orda paylaşır olmuş. Sende kalkıp aklından geçeni, ama alakasız bir şeyi, çıkıp yazmaya çekinir olmuşsun. Yazsan, duyarsız olacaksın. Yazmasan en iyisi. Ama sen özgür değil misin? Yoo.. nette bile sana karışıyorlar oğlum...
Neyse... İnsan yapabileceklerini yazmalı diyorum. Ciddi konularda yazarken hayaller işe karışmamalı. Yani ne biliyim, insan öyle büyük atmamalı yani. Büyüklük laflarında değil, kişiliğinde olsun. Elbet anlaşılır, nette bile olsa. Anlaşılmasa da, üzülme be, ot değilsin ya, vardır seninde netten gayri bir hayatın. Hem net bu, bugün varsın, yarın yok. Yaaa..

6 yorum:

  1. Güzel yazıydı doğrusu net söylemek gerekirse. Reel hayatta olduğu gibi, sanal hayatta da değerler zinciri oluşuyor. İyiler kötüler.. Güzeller çirkinler.. Doğrular yanlışlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Aynen... Gerçekte de olduğu gibi, yalanlar er geç çıkıyor ortaya. :)

      Sil
  2. Eline sağlık öncelikle... Senin de söylediğin gibi, sosyal medyada, yazsam mı yazmasam mı ikilemi en çok yaşanan durum benim için de... Ama her zaman için "içinde kalacağına paylaş" mantığı galip geliyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. :)
      Sanırım o ikilimi çoğu yaşamıyor ve düşünmeden yazıyorlar her şeyi.

      Sil
  3. :)
    en çok aşk sevgi ve net ha.
    iyi bilgi oldu ama bu.

    YanıtlaSil