30 Mart 2014

İzlediğimiz Blogları İzlemekten Vazgeçmek İçin.

Başlık biraz itici, kabul. Ama şunu da kabul etmek lazım ki, bazen, bazı kişileri izlemekten vazgeçebiliyoruz. Artık yazmıyordur mesela. Ya da artık bize hitap etmiyordur. Ya da çok başka sebeplerden. Hatta abartırım, adını bile görmek istemiyoruz belki de listemizde. Olur mu olur.. Abartmayı da pek seviyorum.
İtiraf edeyim, benimde listemde bu saydığım sebeplerden birkaçı nedeniyle silme işlemi yaptığım blogdaşlar var. 
Bir ara şu lafları bile okumuştum. Arkadaş listesini anasayfadan kaldırdı, çünkü kimsenin listesinden çıkmasını istemiyordu.. falan filan.. 
O listeyi sayfasında tutup arkadaş listesinden çıkmayı bir şekilde engelleyenlerde mevcut. Artık nasıl bir ruh haliyse bu. Anlamak zor. 
Bir de olaya şu yönden bakılabilir. Anakumandadan izleme yapınca fazla blog izliyorsunuz, silme işlemi yapmanız lazım diyor ya, işte bir silip iki ekleyebiliriz. :)

Neyse, lafı uzatmadan bu işlem nasıl oluyor, anlatayım. Blogger ana kumandadayız. Yukarıda resimde olduğu gibi  sağ üst köşede yer alan, yuvarlak içine aldığım o çark şeklini tıklıyoruz.

Tıkladığımızda, yukarıdaki gibi bir ekran çıkacak. Arkadaş listemiz alfabetik olarak karşımızda... Şimdi, listemizden silmek istediğimiz blogun isminin karşısındaki Ayarlar kısmına tıklıyoruz. Ben örnek olarak ilk baştakine tıkladım. :)
Resmi büyütebilirsiniz. Büyük hali fazlaca taşıyor diye küçük bıraktım.

Sonrasında yukarıdaki gibi bir ekran çıkacak karşımıza. İşaretli olan " Bu Siteyi İzlemeyi Durdur" yazısına tıklıyoruz.

Son olarak karşımıza böyle bir ekran çıkıyor. Son kontrol olarak blogun ismine bakabiliriz. Olur ya, yanlış blogdaşımızı silmeyelim şimdi. Yine İzlemeyi Durdur'a tıklıyoruz. İşlem bitiyor.
İsmi bir yanlış anlaşılma olmasın diye sildim. Belirtmek isterim.
Bazen liste yok oluyor. Ekle yazan bir sayfa çıkıyor. Geri dönmek için blogger anakumandaya dönüp, ilk başta dediğim o çarka tıklamanız kafi. Sıra ile istenmeyen kişileri silebilirsiniz.

Tabi beni de istemiyorsanız  silebilirsiniz. Hani benimde arkadaş listem yok ya anasayfada.
Bunu da, ekle konulu yazımda beni ekleyin dedim, şu an silmeyi anlatıyorum. Şimdi aynı işlemi bana da yapabilirsiniz demem lazım, bence. :D

Tüm seçimleriniz mutluluk versin...








19 yorum:

  1. Benimde artık yazmayan arkadaşlarımızdan sildiklerim oldu.
    Itiraf ediyorum
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. İllaki oluyor. Kimi blogunu silmiş gitmiş oluyor, kimi terkedip gitmiş oluyor.. vs..
      :)

      Sil
  2. evet bu durumlarda yapılacak şeyin en iyisi bu :)
    Haberde vermiyolar bize :P

    YanıtlaSil
  3. sevgili Uyuşuk, emeğin için teşekkürler. Gerçi bahsettiğin yöntemi ben çoktandır biliyordum lakin bu yöntem yaklaşık 1 aydır işe yaramıyor, Bu siteyi izlemeyi durdur dediğimde yeni bir sayfa çıkıyor ve GFC hangi hesapla oturum açıp o siteyi izlediğime dair soru soruyor, seçiyorum bu kez de

    Maalesef...

    İsteğiniz gerçekleştirilemedi. Lütfen tekrar deneyin veya daha sonra tekrar ziyaret edin.

    şeklinde bir hata veriyor. Bilgin olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin dediğin Arkadaş listesinin üstündeki o kare şeklinden yapılana benziyor gibi.
      Sağolasın.

      Sil
  4. faydalı bilgi :) lazım olur. hep soruyolar. sana yollayım :)

    YanıtlaSil
  5. merhaba
    bir yardim isteyecektim ben sizden
    beni izleyenleri gosteren gagetim calismiyor ve naptiysam duzeltemedim birde tasarimda ben cicekli desen seciyorum blok icin ama cicekler gorunmuyor sanirim blok ayarlari degismis ama nasil duzeltecegimi bilemiyorum yardim edebilirseniz cok sevinirim tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Hoşgeldiniz. :)
      Oo.. yardım.. İnşaallah yardımcı olabilirim.
      İzleyici gageti için ayarlardan blogunuzun ismine bir harf ekleyip kaydedip hemen sonra yine o eklediğimiz harfi silip kaydediyoruz. bu işlemden sonra izleyiciler geri geliyor. İnşaallah olur.
      Diğer soruya gelince. Ona çözüm ne bilmiyorum. benimde başıma geldi maalesef. Tek çözüm şu oluyor. Dışarıdan resim yüklemek. Mesela benim şu anki resim öyle oldu. Yoksa onlarda dediğiniz gibi çalışmıyor maalesef. Hemde şu ayrıntı var. Firefox tarayıcında görünüyor olması. :D Bende de o var. Diğer tarayıcıdan bloguma bakınca farketmiştim durumu.
      İnşaallah bir yardımım dokunmuştur. :)
      Ben teşekkür ederim.

      Sil
  6. İzleyici gageti için ayarlardan blogunuzun ismine bir harf ekleyip kaydedip hemen sonra yine o eklediğimiz harfi silip kaydediyoruz. bu işlemden sonra izleyiciler geri geliyor. İnşaallah olur.
    yaa ben ne demek istedigini anlamadim acik acik bana yazarmisin nolur nolur? :))

    YanıtlaSil
  7. vayy sagol yaa anlamisim geldi izleyiciler supersin super super :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim. :) Bende ayrıntılı yazmak için gidiş yolunu teyit ediyordum.

      Sil
  8. Ah sana ne kadar tesekkür etsem az! Burayi daha evvel kullanmistim ama unutmusum,yeni izleyici olamadigim icin üzülüyordum,tekrar tesekkürler!

    YanıtlaSil
  9. Bu yazı tam bu konuyu ararken ilaç gibi geldi , teşekkürler.Artık yazmayan bir blogu nasıl silsem diye düşünüyordum ki sayenizde sildim.Yeni bloglara yer açmak lazım değil mi ama :))

    YanıtlaSil